Výpočet dní poistenia na materskú a jej výška
Ahojte chcem sa poradiť 🙏 ak by bol niekto ochotný pomôcť..
Som tehotná, termín pôrodu mam 12.4.2026 a nástup na materskú mam 1.3.2026..
Za posledné dva roky do nástupu na materskú mam len 264 dní poistenia z TPP (1.9.2024 - 31.3.2025 = 212 dní nemocenského poistenia) a dohoda (1.9.2024-22.10.2024= 52 dní nemocenského poistenia) 212+52 dní = 264 takže mi chýba k datumu pôrodu 6 dní.
Ak ešte v tomto roku 2025 budem mat dohodu ktorá mi dotiahne tých "6" dní do 270 dní tym pádom mam splnený nárok 270 dní nem.poistenia na materskú..
Tym padom by mi mala vyjsť rovnaká materská ako naposledy však?
A ďalšia otázka je ze ak nástup na MD mam 1.3. A ja by som sa od 1.1.2026 zamestnaná na TPP+dohodu súčasne, čo je za január a Február 59 dní + dohoda 59 dní to je dokopy 118 dní tak sa mi bude v takomto prípade rátať materská z nového tpp od 1.1.2026 alebo zo starej materskej?
Ďakujem veľmi za ochotu a pomoc.
1. Nie
2. Z roku 2025
@draik nie je odpoveď konkrétne na čo? Takže pre mňa nemá význam si hľadať nové zamestnanie od roku 2026 pretože mi aj tak materská bude ratana z TPP z roku 2025?
@draik nie je odpoveď konkrétne na čo? Takže pre mňa nemá význam si hľadať nové zamestnanie od roku 2026 pretože mi aj tak materská bude ratana z TPP z roku 2025?
@anonym_autor NIE patrí k otázke ktorú si položila : Tym padom by mi mala vyjsť rovnaká materská ako naposledy však?
@anonym_autor NIE patrí k otázke ktorú si položila : Tym padom by mi mala vyjsť rovnaká materská ako naposledy však?
@anonym_632104 ale prečo nie? Potom z čoho sa mi ta materská bude rátať? Ved nemôže byť materská nižšia ako ta predtým ci?
@anonym_632104 ale prečo nie? Potom z čoho sa mi ta materská bude rátať? Ved nemôže byť materská nižšia ako ta predtým ci?
@anonym_autor moze byt nizsia.
boze títo spekulanti, co by si dali za korunu koleno vrtat
@anonym_autor moze byt nizsia.
@anonym_b204ce alw prečo? Ved sa vyratava z tpp, ten bol dobrý pomer len žiaľ skončil ešte počas mojej prvej materskej a dostala som možnosť na dohodu ísť teraz cez sviatky na par dni do prace tak rozmýšľam ci to vziať, keďže mi to pokryje tých chýbajúcich 6 dní nemocenského poistenia 🙂
boze títo spekulanti, co by si dali za korunu koleno vrtat
@anonym_4b2904 absolútne nejde o žiadne spekulantstvo 🙂 ale mam možnosť dostať dohodu a od nového roka aj nový tpp ale tam nestíham tých 90 dní nového zamestnania tak chcem vedieť či sa mi to oplatí a ci ten pracovný pomer brať alebo nie 🙂
@anonym_4b2904 absolútne nejde o žiadne spekulantstvo 🙂 ale mam možnosť dostať dohodu a od nového roka aj nový tpp ale tam nestíham tých 90 dní nového zamestnania tak chcem vedieť či sa mi to oplatí a ci ten pracovný pomer brať alebo nie 🙂
@anonym_autor ved odpracuj co najviac. Ci ten novy TPP bude len akoze? Ked budes mat nizku matersku, dorovnaju ti ju do rodicaku. A potom budes mat narok na vyssi rodicak. Ci si mala predtym max matersku a chces ju tas?
@anonym_autor ved odpracuj co najviac. Ci ten novy TPP bude len akoze? Ked budes mat nizku matersku, dorovnaju ti ju do rodicaku. A potom budes mat narok na vyssi rodicak. Ci si mala predtym max matersku a chces ju tas?
@anonym_c94cef nie nemala som ani zdaleka maximálnu materskú 🙂 mala som materskú cca 1000 eur a nechcem ísť na menej a pokaziť si to nejakým pracovným pomerom. Tak čo je na tom spekulantstvo? 🙂 len chcem vedieť či v takomto prípade sa mi bude rátať od januára nové zamestnanie ak nesplní tých 90 dní alebo nie alebo to teda bude
@anonym_c94cef nie nemala som ani zdaleka maximálnu materskú 🙂 mala som materskú cca 1000 eur a nechcem ísť na menej a pokaziť si to nejakým pracovným pomerom. Tak čo je na tom spekulantstvo? 🙂 len chcem vedieť či v takomto prípade sa mi bude rátať od januára nové zamestnanie ak nesplní tých 90 dní alebo nie alebo to teda bude
@anonym_autor ale ty nemas retazovu matersku, takze nebudes mat rovnaku. A pocitat sa ti bude z noveho. Aj keby si nesla do novej roboty, stale plati, ze nemas retazovu matersku.
@anonym_autor ale ty nemas retazovu matersku, takze nebudes mat rovnaku. A pocitat sa ti bude z noveho. Aj keby si nesla do novej roboty, stale plati, ze nemas retazovu matersku.
@anonym_c94cef zďakujem a odpoveď. Nevedela som ako to funguje. 🙂 takže ak sa teraz zamestná na dohodu tak z dohody sa to neráta tak mi to budú rátať z minimálneho vymeriavacieho základu z tých 914 eur však? 🙂

1. Nie
2. Z roku 2025