Výpočet materskej dávky
Ahojte, riesime doma situaciu, ze by manzel nastupil na matersku. Prepocitavam to, a neviem uplne ze z coho to pocitat. Ak ma na vyplatnej paske zakladnu mzdu a hrubu mzdu. Stale z hrubej? Aj ked su tam zapocitane rozne premie? Dakujem
Z hrubej = vymeriavaci zaklad pre vypocet davok
@ikonica takze ak ma kazdy mesiac inu hrubu, kvoli premiam a osobnym priplatkom tak to mam spriemerovat rocne? Spravne tomu chapem
@ikonica takze ak ma kazdy mesiac inu hrubu, kvoli premiam a osobnym priplatkom tak to mam spriemerovat rocne? Spravne tomu chapem
@anonym_autor presne tak,robis priemer.My mame na paske aj hrubom aj v cistom cely prijem,teda teraz budem mat celorocny prijem a deleno 12 a to je priemer,co uvadzas vsade,ci v banke,ci na uradoch.
@anonym_autor presne tak,robis priemer.My mame na paske aj hrubom aj v cistom cely prijem,teda teraz budem mat celorocny prijem a deleno 12 a to je priemer,co uvadzas vsade,ci v banke,ci na uradoch.
@anonym_40f8c1 super, dakujem 😊
@anonym_autor pokial pracoval cely minuly rok, tak hruba mzda/12... hruba mzda byva uvedena niekedy aj pri vypocte poistneho (ze z akej sumy, co vlastne vchadza do systemu soc.poistovne) 🙂
Z vymeriavacieho zakladu na NP....spocitaj si cely rok, vydelis 12...a potom z toho 75% ...tak si vypocitas presnu vysku materskej

Z hrubej = vymeriavaci zaklad pre vypocet davok