icon

Výpočet materskej pri zamestnaní na krátku dobu

30. mar 2025

Dobry den. Citam, ze ak sa zamestnam v novej praci na min.90 dni, bude mi vyska materskej vyratana z tejto novej prace. Ak dobre chapem- Plati to aj vtedy, ak do novej prace nastupim napr. 7.4.2025 a na 92.den (7.7.2025) nastupim na matersku? Splnim tym podmienku byt min 90dni zamestnana v novej praci.

Strana
z5
queen_mary
30. mar 2025

Ano, ja som to tak mala. Dokonca presne 90 dni.

lucka_ke
30. mar 2025

áno ale nesmieš byť na PN alebo OČR počas tohto obdobia

balerina2025
30. mar 2025

och dalsia vypocitava. kto zamestna zenu v 6 mesiaci tehotenstva?????
porad, mas dobreho znameho
a este, trufat ze nebudes PN , nuz mozno ti to vyjde
snad uz zacne SP preverovat odrby uceloveho zamestnania 90 dni pred.
ericek by sa mohol spamatat

autor
30. mar 2025

Cize dolezitych je tych min.90 kalendarnych dni. Nie je tam daka podmienka, ze min. 3 cele mesiace?
A ak by som sla pocas toho na PN a na matersku neskor( tj mala by som odpracovanych min 90dni po odratani dni, co som bola na PN).

Draha moja balerina- Tento, uz aj tak skazeny stat, ktory o.ebava kde sa da, len berie ludom, kde sa da , zavadza nezmyselne poplatky a dava peniaze svojim par vyvolenym- ano, co sme si zvolili, to mame, bohuzial. Dochodku sa niektori ani nedozijeme a ak aj dozijeme, bohvie ci co aj dostaneme. Preco nevyuzit to, co sa da. Nevyuzijes ty, vyuzije iny, nemas sa preco na mna hnevat…

balerina2025
30. mar 2025

to mozme odrbvat kazdy, uz teraz vela ludi chorych ma kratene PN kvoli odrbavacom, to ti pride fer?

autor
30. mar 2025

@balerina2025 treba sa zamysliet, preco to ludia robia. Netreba sa hnevat na ludi, ktori toto vyuzivaju. Treba sa hnevat na system, na vladu, ked vsetko, co robi, smeruje proti ludom, len aby ti hore sebe dozicili. Z tohto celeho to vsetko prameni. Ludia su frustrovani a tak sa snazia vyuzit, co sa da, aby sebe a svojim rodinam polepsili. Ako negativum je to co pises, ale nezhadzuj to na ludi, ktori su nastvani na vladu!

zuzanockamt
30. mar 2025

@balerina2025 SP to už našťastie kontroluje a je možné, že jej to zhodnotí ako účelové a materské neprizná. Hlavne ak tam bude presne 90 dní (+/-), veľký rozdiel medzi predchádzajúcou a novou mzdou.

zuzanockamt
30. mar 2025

Milá anonymka, a prečo si sa už skôr do lepšie hodnotenej práce nezamestnala? Iba zrazu presne 90 dní pred nástupom na MD? V SP nie sú takí hlúpi, ako si ty myslíš. Účelovosť z toho kričí.

danusskaaa
30. mar 2025

Ahoj, máš pravdu... ale pozor SP to fakt kontroluje (oveľa poctivejšie ako kedysi) . Kamoška urobila velmi podobne- "odrobila" tam skoro 4 mesiace, avšak pokladali to za účelové navýšenie MD a firma kde bola "zamestnaná " akurát podlieha kontrole za posledné 3 roky. Dosť to teda svojmu kamošovi zkomplikovala a materskú zatiaľ nemá. Ma ani nie mesačného synčeka. Čaká na výsledok.

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 aj vy by ste sa mohla spamätať. Štát nás dáva dole ako vie.. nepomôže, peniaze ktoré dostávame na rodicaku sú smiešne. Ak ma niektorá žena možnosť si prilepšiť aspoň po dobu materskej tak nech to tak urobí 🙏🏼 toto vás trápi že sú ženy "vypočítave" .. trápi vás aj to aký je štát vypocitavy voči nám?!

balerina2025
30. mar 2025

@danusskaaa konecne, neverim, ze konecne zacala SP konat. lebo v konecom dosledku vzdy na to doplatia ti, co za to nemozu.
@zuzanockamt huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tesim sa ako mala. to ze stat nam berie aj vzduch, je jedna vec, ale druha je ta, ze vacsinou je to vzdy na ukor dakoho. :/
@timeaskr prosim? tom je dovod na odrbavanie? si smiesna, malo ti je 470 euro? plus bonus a pridavok? ake mas naroky, kde mas muza? ci dalsia z tych co ma dieta bez nejakej Financej rezervy? je mi to luto. odrbavjame vsetci.

balerina2025
30. mar 2025

@zuzanockamt ja sa este cudujem aklo dopredu tieto vychcalky vedia ze neskoncia na PN napriklad. aha, oni maju carovne gule. ale bodaj by, boli na PN a prisli o tie odvody. za to odrbavanie

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 😇 mam presne také nároky aké mám mať 👌🏼 nemusíš sa báť má sa kto postarať aj o mňa aj o moje dieťatko 💕 to však neznamená že sa musím uspokojiť s absurdnymi omrvinkami čo štát dáva nám rodičom ✌🏼

zuzanockamt
30. mar 2025

@timeaskr 642,30€ je málo? Dieťa máš so štátom? Ak chcem dieťa, dôsledne plánujem a zabezpečím to tak, aby tie peniaze vyšli a idem do práce skôr než po 3 rokoch.

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr moja mlada, 25 rokov, ty mas kolko odrobene? asi nie vela ze? a nebodaj uz mas jedno ci dve deti ...mas este dlhu cestu pred sebou...dlhu...tu pracovnu myslim...

balerina2025
30. mar 2025

@zuzanockamt panicka mlada, ma naroky...staci ako to napisala. tuto bude dlhe roky zivit muz zjavne, a pardon aj stat.

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 vyprosim si aby si sa so mnou takto bavila! Vekom by mal človek múdrieť nie sa ním len oháňať... Odrobene mám dosť a poctivo
@zuzanockamt neviem kde ste prišla na túto sumu 🤔 keďže ja takú nedostavam a to čo dostávam áno to mi príde naozaj málo

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr dost? 🙂
este si mlada a neskusena. prajem vsetko dobre.

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 ako si kto zariadi tak ma! Keby som ani prstom nepohla vám to môže byť tri päť. Keď ste si vy zariadila inak a zle... Frustráciu si vybijat treba inde 🙂)

zuzanockamt
30. mar 2025

@timeaskr 482,30€ RP, 100€ DB (dostáva otec dieťaťa), 60€ prídavky.

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr mlada neskusena zdedena a zalubena do bohateho ty si prstom pohla ale niekde inde. alebo ....

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 a ty očividne zatrpknuta, plná nenávisti a nešťastná z vlastného života, papa 🙂

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr mlada ....zivot mas pred sebou ...ale teba nosili v ruzovej perinke.
v 25 rokoch jasne ze mas plytky nazor, aky iny mozes mat 🙂
rodicia ta dobre vychovali.

timeaskr
30. mar 2025

@balerina2025 áno ani prstom som ešte nepohla a ani svoje dieťa som neodrodila, vždy ma všade tahali za ručičku, ku všetkému potrebujem pomocníka a na čo si ukážem to mam. Presne tak to je. Lebo však som mladá čo ja môžem vedieť nič predsa nie?
Akože extrémne mi vás je ľúto. Posielam objatie naozaj ho potrebujes

balerina2025
30. mar 2025

@timeaskr este raz, 25 rokov. neprs sa, zivot ta nauci. treba mat troska pokory a vediet hospodarit, a nie cakat ze sa rodicia ci stat postara. stat sa o teba nezaujima, aby si mohla chodit na kavicky ci nechtiky. zial. prajem vsetko dobre. este raz.

babushkaem
30. mar 2025

@timeaskr neviem, na co sa nad tym vobec pozastavujes, stale pise, ze si mlada, toto pisu iba zatrpknuti ludia, co v zivote nic nedokazali, a stale bude utocit na vek, lebo ine nevie... takych je to habadej...

balerina2025
30. mar 2025

@babushkaem nestaci jej Rodicak? ani db ani pridavok? si myslim ze je to pekna suma. treba troska vediet sa zial aj uskromnit. to je cele. stale tu nadavaju ako to je malo. a pardon, este maju tehpotenske. aj to je malo?

martinkatinka
30. mar 2025

Ja dufam, ze okrem tohto dostanu aj pokuty za tu ucelovost.

timeaskr
30. mar 2025

@babushkaem úplne je mimo tá žena, akoby ja môžem za to že ona očividne nemá šťastný život. Škoda slov, lebo presne 😂 ja mam len 25 čo ja môžem vedieť oproti chodiacej životnej skúsenosti ako je pani Balerina

martinkatinka
30. mar 2025

@timeaskr ty to pochopis mozno trosku neskor

Strana
z5