Výpočet reťazovej materskej
zdravim potrebujem poradit ohľadne materskej. na matersku som nastupila 5.5.2014 predtym som bola od 24.1.2014 na PN a pred tým normalne zamestnana na TPP, ktorý stále trvá. chcem sa opytat z čoho sa mi bude rátať materska ak mi RD končí 9.6.2017 a zaroven v ten deň nastupujem na MD. a či by nepomohlo keby som si medzi tym dala trebars jeden den dovolenky plus preplatit dovolenku. alebo uz vysku mojej materskej nemozem ovplyvniť? Bojim sa hlavne toho aby sa mi materska neratala s minimalky. Alebo sa mi bude ratat iba z tych 23 dni co som odrobila v 2014tom? Som z toho jeleň. 😃
ech to by bolo super. lebo ja som sa uz zmierila s tym ze to nebude nic moc..
@pishtok já jsem spokojená, protože i když mi dala stejný výmer jako pri první MD, tak díky tem vyšším procentum mam ted tak o 100€ vyšší MD, takže celkem príjemna zmena oproti RP 🙂
a jeste akorát, že na MD musís nastoupit az nasledujicí den po skončení RD, takže když ti RD končí 9.6. tak na MD mužes nastoupit až 10.6. a poslední RP dostanes neskrácený za celý jun 🙂
nepomoze teraz nastupit, zavisi len od prijmu na papieri
mne dcera oslavuje 9.6. 3 roky tak kedy mam nastupit na md? a neda sa mi nejako materska navysit ze by som napriklad teraz isla na jeden den do roboty a vyplatili mi aj dovolenku a na dalsi deň na matersku?
napisem mojej ucto hadam nebude mat problem.😀
hej je mi to jasne. tam ide o to ze mne počas RD zavreli pobocku v nasom meste ale ostala som zamestnana na hlavnej firme v BA tak dufam ze tam maju na mojom pracovnom mieste lepsie platy heh. no a mam este kednu otázočku lebo dnes som to hladala po nete vsade a nenasla odpoved Kamaratka chce vediet z coho sa jej bude ratat materska. jej pripad je taky ze do 20.3.2017 bola na RD. Dňa 21.3. bola zamesnana este na jeden den a na dalsi den uz nie. dostala vypoved odstupne a preplatenie dovolenky. nasledne na to je na podpore a v oktobri ma nastupit znova na matersku kedze je este v ochrannej lehote tych 8 mesiacov. podporu jej ratali z tohto jedneho dna spolu s odstupnym a dovolenkou. a moja otázka je ze z coho jej budu ratat matersku. ci tiez z tohto jedneho dna alebo coho ked uz nieje zamestnana. dufam ze som to dala zrozumitelne. vdaka 😃

já to mám nejak podobne jako ty, na první MD jsem nastupovala taky v roce 2014, RD mi skoncila ve februáru 2017 a na další MD jsem nastoupila v aprílu 2017, mezi tim jsem cerpala dovolenou, nova MD se mi pocitala z predpokládaneho príjmu který urcila mzdová, takže mam cca stejný vymerující základ na den, ale díky tomu, ze jsou ted vyssí procenta, tak je i moje nova MD vyssí 🙂 cerpání dovolené na výšku MD nemelo žádný vliv, to bych jí musela cerpat minuly rok, takze se neboj, MD ti urcite nebudou počítat z minimálky, ale z toho co ti napise mzdová, takze se zeptej spis v práci jaky vymer ti potvrdí a cerpanim dovolenky nic neporesis