icon

Výpoveď po rodičovskej dovolenke. Mám nárok na podporu?

michaela_a
29. apr 2026

Mala som výpoveď dohodou v deň 3. narodenín dieťaťa a preplatili mi dovolenku. Budem mať max. podporu?"
(28.4.2026 dcéra dovrsila 3 roky, k tomu dnu som dala aj výpoveď na ktorej je tiež dátum 28.4.2026 ukončenie pomeru)
Počas rodičovskej som nemala žiadny príjem takže 0€, čiste len rodičovský príspevok .
Zatiaľ čo som zisťovala tak vlastne tak ma to jedine všetko zmýlilo. Na jednej strane sa tvrdí že my to vypočítajú z rokov keď som pracovala a dostával výplatu a porom tam vzniká medzera ktorá tvrdí že sa bude brat do úvahy aj posledná mzda ktorá mi bude vyplatená v máji za apríl tj dovolenka nakoľko aj z toho sa odvádzajú odvody . Klasika . Tak ja už ozaj tomu nerozumiem . Prosím viete mo niekto poradiť?
Keďže ja som bola jeden deň poistencom v podstate v práci kvôli dátumu 28.4 kedy koncil rodičovský a k tomu dnu mi koncil a pracovný pomer.

anonym_55caaa
29. apr 2026

Ak si nečerpala 1 deň dovolenky, t.j. neobnovila si si poistenie, tak nebudeš mať max. podporu. Jedine ak si nadštandardne zarábala pred MD. A mimochodom - výpoveď dohodou neexistuje 🙂

lasona
29. apr 2026

Mala si si vziat 1-2dni dovolenky a následne ukončiť pracovný pomer. Ostatnu dovolenku preplatiť. Potom by ti vyšla max.podpora. takto ti nevyjde

mimaapeto
29. apr 2026

pri týchto kontrolách kt. teraz sú, by som s max podporou a s účelovou dovolenkou 1 deň ani nepokúšala.. môže mať problém aj zamestnávateľ...

michaela_a
autor
Autor odpoveď zmazal