Výška PN po skončení MD?
Ahojte,
Vie my niekto povedať, ako a z čoho sa vyrátava PN po skončení MD? (Materskú my vypočítali z 90 dní z novej práce a skončí my 24.02)
Ďakujem
@evittam ďakujem. A musím nastúpiť jeden deň do práci, alebo od 25.02 môžem ísť na PN?
@nikolett723 Nemusís. Do 7dni od skončenia MD mas nárok na PN. Teda ak PP samozrejme trva.
@evittam ok, veľmi pekne ďakujem 🙂
@evittam keď mi skončila materska 23.2. a od 25.2. som na PN tak napriklad na mesiac marec dostanem aj rodičovské aj PN? Alebo len PN dostanem?
@nikolett723 Aj MD do 23.2. a PN od 25.2.za február.
@evittam a keď budem cely marec na PN tak na marec dostanem aj PN aj rodičovské?
@nikolett723 Na RP mas narok do 3 rokov veku dietata, bez ohladu na to, ci pracujes, ci si na RD, ci si na urade prace, ci co robis.
RP vyplaca UPSVaR, nie je to davka od SP z nemocenskeho ani ineho poistenia. Takze zbytocne pleties dokopy PN a RP lebo spolu nijak nesuvisia a nijak sa neovplyvnuju.
@fokuska ďakujem, a teraz ma zamestnávateľ musí nahlásiť na PN a nie na rodičovské?
@nikolett723 Ano
@nikolett723 Ano zamestnavatel musi nahlasit ze si PN cez vykazy.
@evittam ďakujem, este jedna otázka, zamestnavatel tiez v tomto pripade zahlasuje PN do zdravotnej poist.?
@evittam dnes my volala doktorka, že musím pozastaviť PN lebo bola u nej sociálka a povadeli jej, že z dvoch miest nemôžem dostávať peniaze.
Čo mam teraz robiť? Musím pozastaviť? Alebo môžem byt na ďalej? Čo sa mi môže stať?
@nikolett723 A prečo by si nemohla ak mas narok? Zakon? Paragraf?
@nikolett723 Coze? To co jr za hlupost. RP ti patri do 3 rokov bez ohladu na to ci pracujes, ci nie.
SP vyplaca PN a UPSVaR RP, tak kde je problem?
@nikolett723 Nikto nebude mat ziadny problem.
V pripade, ze by ti SP rusila PNku, tak ti musi prist pisomne rozhodnutie s odovodnenim.
@nikolett723 Ako pise
@fokuska
Asi zase nejaké "mudre" tetusky. Dali to pisomne ci len sprosté reci?

@nikolett723 Ten isty VZ.