icon

Výška príspevku pre manžela na otcovskej dovolenke

pantina007
30. aug 2025

Dobry den chcem sa prosim spytat na vysku prispevku pre manzela ak by isiel teraz na otcovsku k syncekovi co ma 2,5 roka kym nenastupi do skolky. Bude poberat len akoby “rodicak”? Ja som tehotna pojdem na matersku preto o tejto moznosti uvazujeme. Ale neviem aby sme to financne utiahli, a moc nerozumiem ci on by mal ten cas narok na vyssi prispevok podla platu alebo “len” vysku rodicaku

mamina7070
30. aug 2025

musel by poberat materske, manzel je normalne zamestnany na TPP? ako dlho?

pantina007
autor
30. aug 2025
@mamina7070

musel by poberat materske, manzel je normalne zamestnany na TPP? ako dlho?

@mamina7070 ano je normalne zamestanny niekolko rokov, ved ja som aj myslela ze by mal mat akoze narok akoby z platu pocitane ale co sa mimpodarilo vygooglit tak proste len rodicak 400 eur lebo to je uz akoze starsi syncek. Tak ja uz som z toho jelen

cucoriedka133
30. aug 2025

@pantina007 do 3 rokov dieťaťa má nárok na materské rátane z jeho výmeru ak je zamestnaný a spĺňa podmienky.. Aj my tak twraz ideme, ja som tehotná a nsrtupujem na MD a muž s malou 2,5r do dovŕšenia 3r ide na MD, obaja budeme na MD doma len každý s iným dieťaťom

pantina007
autor
30. aug 2025
@cucoriedka133

@pantina007 do 3 rokov dieťaťa má nárok na materské rátane z jeho výmeru ak je zamestnaný a spĺňa podmienky.. Aj my tak twraz ideme, ja som tehotná a nsrtupujem na MD a muž s malou 2,5r do dovŕšenia 3r ide na MD, obaja budeme na MD doma len každý s iným dieťaťom

@cucoriedka133 super hej presne tak chceme aj my. Ok tak poriesim uz priamo so socialnou. Dakujem a prajem pekne obdobie 🙂

pantina007
autor
30. aug 2025
@cucoriedka133

@cucoriedka133 a ako este prosim riesite ked do toho bude vychadzat aj po narodeni narok na tie dva tyzdne “otcovskej dovolenky” na to narodene babo?

katusik456
30. aug 2025
@pantina007

@cucoriedka133 a ako este prosim riesite ked do toho bude vychadzat aj po narodeni narok na tie dva tyzdne “otcovskej dovolenky” na to narodene babo?

@pantina007 bude dostavať materskú-otcovskú neviem ako sa to volá presne pri otcoch, normálne ako si ty dostávala materskú s prvým len suma sa bude líšiť podľa toho, koľko zarába. Nemôže si otcovskú vybrať neskôr? Aby nemal súbeh, že je na materskej s druhým a potom plus naviac v práci si berie 2 týždne?

pantina007
autor
30. aug 2025
@katusik456

@pantina007 bude dostavať materskú-otcovskú neviem ako sa to volá presne pri otcoch, normálne ako si ty dostávala materskú s prvým len suma sa bude líšiť podľa toho, koľko zarába. Nemôže si otcovskú vybrať neskôr? Aby nemal súbeh, že je na materskej s druhým a potom plus naviac v práci si berie 2 týždne?

@katusik456 len neviem ci sa nemusi vycerpat do 6 tyzdnov po narodeni babatka

luliu
30. aug 2025
@pantina007

@katusik456 len neviem ci sa nemusi vycerpat do 6 tyzdnov po narodeni babatka

@pantina007 nemôže brať súčasne materskú aj na menšie otcovsku. Takže buď najprv otcovsku dovolenku 2 týždne a potom materskú, alebo len matersku

cucoriedka133
30. aug 2025
@pantina007

@pantina007 no nebude prerusovat materské na staršiu kvôli 2 týždňom na mladšiu,.. Ak by išiel v budúcnosti na MD s mladším dieťatkom, tak bude mať nárok na 28 týždňove trvanie, pokiaľ necerpal naň otcovske (pri staršej čerpal a teraz bude mať 26t materské) .. Tak som to pochopila keď som okolo toho zisťovala veci.. A nezabudni odňať rodicak na staršie, niektoré sp potrebujú potvrdenie o odňatí keď muž ide čerpať MD.. A ďakujem aj vám prajem pekne obdobie 😊