Výška príspevku pre manžela na otcovskej dovolenke
Dobry den chcem sa prosim spytat na vysku prispevku pre manzela ak by isiel teraz na otcovsku k syncekovi co ma 2,5 roka kym nenastupi do skolky. Bude poberat len akoby “rodicak”? Ja som tehotna pojdem na matersku preto o tejto moznosti uvazujeme. Ale neviem aby sme to financne utiahli, a moc nerozumiem ci on by mal ten cas narok na vyssi prispevok podla platu alebo “len” vysku rodicaku
musel by poberat materske, manzel je normalne zamestnany na TPP? ako dlho?
@mamina7070 ano je normalne zamestanny niekolko rokov, ved ja som aj myslela ze by mal mat akoze narok akoby z platu pocitane ale co sa mimpodarilo vygooglit tak proste len rodicak 400 eur lebo to je uz akoze starsi syncek. Tak ja uz som z toho jelen
@pantina007 do 3 rokov dieťaťa má nárok na materské rátane z jeho výmeru ak je zamestnaný a spĺňa podmienky.. Aj my tak twraz ideme, ja som tehotná a nsrtupujem na MD a muž s malou 2,5r do dovŕšenia 3r ide na MD, obaja budeme na MD doma len každý s iným dieťaťom
@pantina007 do 3 rokov dieťaťa má nárok na materské rátane z jeho výmeru ak je zamestnaný a spĺňa podmienky.. Aj my tak twraz ideme, ja som tehotná a nsrtupujem na MD a muž s malou 2,5r do dovŕšenia 3r ide na MD, obaja budeme na MD doma len každý s iným dieťaťom
@cucoriedka133 super hej presne tak chceme aj my. Ok tak poriesim uz priamo so socialnou. Dakujem a prajem pekne obdobie 🙂
@cucoriedka133 a ako este prosim riesite ked do toho bude vychadzat aj po narodeni narok na tie dva tyzdne “otcovskej dovolenky” na to narodene babo?
@cucoriedka133 a ako este prosim riesite ked do toho bude vychadzat aj po narodeni narok na tie dva tyzdne “otcovskej dovolenky” na to narodene babo?
@pantina007 bude dostavať materskú-otcovskú neviem ako sa to volá presne pri otcoch, normálne ako si ty dostávala materskú s prvým len suma sa bude líšiť podľa toho, koľko zarába. Nemôže si otcovskú vybrať neskôr? Aby nemal súbeh, že je na materskej s druhým a potom plus naviac v práci si berie 2 týždne?
@pantina007 bude dostavať materskú-otcovskú neviem ako sa to volá presne pri otcoch, normálne ako si ty dostávala materskú s prvým len suma sa bude líšiť podľa toho, koľko zarába. Nemôže si otcovskú vybrať neskôr? Aby nemal súbeh, že je na materskej s druhým a potom plus naviac v práci si berie 2 týždne?
@katusik456 len neviem ci sa nemusi vycerpat do 6 tyzdnov po narodeni babatka
@katusik456 len neviem ci sa nemusi vycerpat do 6 tyzdnov po narodeni babatka
@pantina007 nemôže brať súčasne materskú aj na menšie otcovsku. Takže buď najprv otcovsku dovolenku 2 týždne a potom materskú, alebo len matersku
@pantina007 no nebude prerusovat materské na staršiu kvôli 2 týždňom na mladšiu,.. Ak by išiel v budúcnosti na MD s mladším dieťatkom, tak bude mať nárok na 28 týždňove trvanie, pokiaľ necerpal naň otcovske (pri staršej čerpal a teraz bude mať 26t materské) .. Tak som to pochopila keď som okolo toho zisťovala veci.. A nezabudni odňať rodicak na staršie, niektoré sp potrebujú potvrdenie o odňatí keď muž ide čerpať MD.. A ďakujem aj vám prajem pekne obdobie 😊

musel by poberat materske, manzel je normalne zamestnany na TPP? ako dlho?