icon

Vyšla mi nízka materská z dohody

jonka23
6. jan 2019

Prosím vás materská sa počíta ozaj z posledného zamestnania aj keď Bolo iba na dohodu!??
Mala som odpracované 275 dni v zahraničí..potom som sa vrátila domov a bola Som nahlásená na úrade a pracovala som ešte na dohodu v jednej firme....na sociálke mi povedali že sa materska počíta z posledného zamestnania kde som nič nezarobila ..tak by mi priznali len nejakých 140 euro a zvyšok do cca 230 by mal doplatiť úrad!???to ako ozaj!??clovek je doma a chce ešte trochu pracovať kym môžem a takto má štát ošklbe!????

Strana
z2
evittam
6. jan 2019

@jonka23 A RP nie je na to aby si z toho zila. Je to presne to ako sa to vola. A nie,neviem, našťastie.

jonka23
autor
6. jan 2019

@evittam
Ja som žiadosť nepodavala na MD...takze som teda asi ani žiadne potvrdenie že nemám nárok na MD....nepotrebovala a nemala...
Máte pravdu mala som sa viac informovať a nie sa hneď sa nechať odbiť a odradiť tou soc. Pracovníčkou....som si povedala že.....nechcem nič od tohto štátu....a vidíte padla som na hubu...dúfam že budem dobrým príkladom pre iné mamičky....aby sa lepšie informovali a zaujímali...

veronikaszabova
6. jan 2019

@jonka23 pri ziadosti o RP je potrebne prilozit papier zo socialky, ze nemas narok na matersku --- bez toho ti RP nedaju.

veronikaszabova
6. jan 2019
evittam
6. jan 2019

@jonka23 K žiadosti o RP musis doložiť buď potvrdenie od SP,ze nemáš nárok na MD alebo ak bol nárok tak od kedy do kedy trvala MD. Je to zo zakona.

noemi125
22. aug 2019

Potrebujem radu tiež. Pracovala som roky na dohodu priznali mi materské 120 eur som v 34tt čiže 6 t pred termínom pôrodu, mam ísť teraz požiadať úrad práce o doplnenie dávky v sume RP? To mi upsvar prizná tiež od 34tt? Ďakujem

veronikaszabova
22. aug 2019

@noemi125 az ked sa dieta narodi ti budu dorovnavat do vysky RP

noemi125
22. aug 2019

Aha predpokladala som to.. Tak radšej zostať na PN a po pôrode si vybaviť materské spolu s RP, že?

Strana
z2