Vyšla mi nízka materská z dohody
Prosím vás materská sa počíta ozaj z posledného zamestnania aj keď Bolo iba na dohodu!??
Mala som odpracované 275 dni v zahraničí..potom som sa vrátila domov a bola Som nahlásená na úrade a pracovala som ešte na dohodu v jednej firme....na sociálke mi povedali že sa materska počíta z posledného zamestnania kde som nič nezarobila ..tak by mi priznali len nejakých 140 euro a zvyšok do cca 230 by mal doplatiť úrad!???to ako ozaj!??clovek je doma a chce ešte trochu pracovať kym môžem a takto má štát ošklbe!????
@evittam
Ja som žiadosť nepodavala na MD...takze som teda asi ani žiadne potvrdenie že nemám nárok na MD....nepotrebovala a nemala...
Máte pravdu mala som sa viac informovať a nie sa hneď sa nechať odbiť a odradiť tou soc. Pracovníčkou....som si povedala že.....nechcem nič od tohto štátu....a vidíte padla som na hubu...dúfam že budem dobrým príkladom pre iné mamičky....aby sa lepšie informovali a zaujímali...
@jonka23 pri ziadosti o RP je potrebne prilozit papier zo socialky, ze nemas narok na matersku --- bez toho ti RP nedaju.
Potrebujem radu tiež. Pracovala som roky na dohodu priznali mi materské 120 eur som v 34tt čiže 6 t pred termínom pôrodu, mam ísť teraz požiadať úrad práce o doplnenie dávky v sume RP? To mi upsvar prizná tiež od 34tt? Ďakujem
@noemi125 az ked sa dieta narodi ti budu dorovnavat do vysky RP
Aha predpokladala som to.. Tak radšej zostať na PN a po pôrode si vybaviť materské spolu s RP, že?

@jonka23 A RP nie je na to aby si z toho zila. Je to presne to ako sa to vola. A nie,neviem, našťastie.