icon

Vyšše odvody na získanie vyššej materskej

nikol8296
8. apr 2018

Ahojte chcela by som sa spytat ze ci si niektora z vas skusila zvýsit matersku tym ze si platila 90dni pred porodom vyssie odvody. Docitala som sa to v niektorych clankoch ze sa to tak da len ma zaujima ci ma niektora z vas s tym skusenosti ze ci sa to oplati a, chcela bu som si to platit len nechcem aby sa mi stalo ze budem si to platit a potom mi to neschvalia alebo co . Dakujem 😊

petrastrbanikova
8. apr 2018

Ano je to tak
A uz sa tu o tom pisalo

nikol8296
autor
8. apr 2018

@petrastrbanikova
No ja som to tu nenasla ale na inych strankach tak preto som sa to pytala ale dakujem, asi som zle pozerala 😊

petrastrbanikova
8. apr 2018

Nie je zaco 😊

loginexistuje
8. apr 2018

Nez to zacnes platit napis sem celu tvoju situaciu odkedy si zamestnana atd lebo teda v prvom rade je potrebne splnit podmienku 270 dni NP a potom aktivne nemocenske poistenie alebo ochranna lehota az potom sa da spekulovat ci treba doplatit a kedy ti to vlastne ovplyvni vysku materskej .. lebo inak to mozes platit uplne zbytocne

jana2679
8. apr 2018

Odporúčam ísť na sociálnu poisťovňu, ja som bola všetko mi povedali a poradili čo treba.Stretla som sa s maximálnou ochotou, robia tam žienky také isté ako my.Tu budú len špekulácie a všetko to závisí od tvojej situácie ako píše loginexistuje.😉

anielicek009
8. apr 2018

Je pravda ako pise mamicka hore ze treba mat odrobene tych 270 dni 🙂

monicka242
9. apr 2018

Dobry den

Chcela by som sa opytat ako to funguje na materskej dovolenke ked som slobodna mamicka a nie som s partnerom zosobasena ? Automaticky poberam matersku dlhsie ako 34 tyzdnov alebo nie ?
Dakujem za odpovede

evittam
9. apr 2018

@nikol8296 90dni bez PN a OCR môžeš riesit len ak zmenis zamestnavatela. Ako DNP ti to nepomôže.
@jana2679 Tak to si mala veľké šťastie. A tu su práve zeny čo vedia a spravne poradia.Mne na SP nevedela povedat absolútne nic a nielen jedna zena a ked uz nevedela ako sa ma zbavit lebo nechcela priznat,ze nevie vôbec nic tak mi povedala,ze chcem zneuzivat sociálny system.😁😉
@anielicek009 Nemas pravdu. Hlavnou podmienkou naroku na MD je mat 270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom a nie "odrobene".😉

evittam
9. apr 2018

@monicka242 Musis byt osamela matka sama sa starajuca o dieta, vtedy poziadas SP o predlzenie MD na 37tyzdnov.

alexsk
9. apr 2018

Aj mna by to dievcata zaujimalo, o tejto moznosti pocujem prvykrat, myslela som, ze sa materska uz neda zvysit, a ze je odvodena iba od vysky prijmu. Ja som nonstop zamestnana 8 rokov, z toho 5,5 roka u posledneho zamestnavatela. Posledny mesiac, ci dva ale planujem uz marodku, da sa aj v takom pripade poberat zvysenu matersku? A kde a kolko mam vlastne prispievat? Vopred dakujem za radu.

evittam
10. apr 2018

@alexsk Pokial si zamestnana plati co pisem-nikde sa neda popri zamestnaní "prispievať". V tvojom prípade jedine, že zmenis zamestnavatela a odpracujes u neho 90dni bez PN a OCR. Alebo ak este nie si tehotna tak plati aj to s DNP.

nikol8296
autor
10. apr 2018

@loginexistuje
Zamestnana som od konca septembra 2017 ,ppresny datum by som musela ist pozriet do papierov. A termin mam 16.10. Dakujem

nikol8296
autor
10. apr 2018

Baby ste zlate dakujem za rady🙂urcite mi to pomohlo

alexsk
13. máj 2018

Dievcata, ak som zamestnana 8 rokov a chcela by som si platit dobrovolne NP, ako dlho pred otehotnenim by som si ho musela platit, aby som mala vyssiu matersku? Vdaka.

majusqa77
13. máj 2018

@alexsk subeh poistenia nieje mozny. Bud ako zamestnanec, alebo dnp

evittam
13. máj 2018

@alexsk Tak ako pise
@majusqa77 . Uz nie je možný subeh poisteni.

alexsk
13. máj 2018

@majusqa77
@evittam dakujem, nebola som si ista z tej spravy vyssie.

hruska777
20. máj 2018

Drahe zienky, prosim o radu, som zamestnana u toho istého zamestnavatela od 1/1016 , kde som ale mala na papieri do 5/2017 iba 220,-, od 6/2017 770,- a az od 3/2018 1150,-
Termin mam v decembri a ako som sa dozvedela, budu mi pocitat materske z prijmov za rok 2017.
A teraz otazka - je mozne vypovedat zmluvu u zamestnavatela dohodou napr. ku 30.6.2018 a 1.7.2018 ma prijme znova, ale na inu poziciu s vyssim platom a bude sa mi pocitat materske z tejto vyssej sumy? (pripadne z akého obdobia)
Budem Vam velmi vdacna, lebo ja som sa uz v tomto stratila, iba som sa docitala niekde, ze sa to da zvysit min 90dni pred nástupom na matersku....😘😘

majusqa77
20. máj 2018

@hruska777 je velka pravdepodobnost, ze ti to neuznaju

hruska777
20. máj 2018

kvoli tomu, zeby bol ten isty?

evittam
20. máj 2018

@hruska777 Ano,presne tak.

hruska777
20. máj 2018

ach jo :( ine moznosti asi nie su, ze?