Vyšší rodičovský príspevok
Ahojte, som na rodičovskej dovolenke takže 275+25 € prídavky takže dokopy by mi malo každý mesiac chodiť cca 300€ ale chodí mi 340 a ja vôbec neviem zaco je tých 40€ naviac, nevie mi niekto poradiť za čo to je? Ďakujem 🙂
@klarissa25 jedno
Bol to jednorazový príspevok… ale ja som počula, že každý by mal dostať 100€.. ja som dostala 75
@misana84 ona sa pýta na niečo úplne iné. Každý mal dostať rodinný prídavok o 75e vyšší ako obvykle.. bože ľudia keby ste aj čítali čo dostávate..
@misana84 áno áno , aj to mi došlo , takže tento mesiac mi prišlo cca 415€ ale vôbec neviem za čo mám tých 40 naviac
Zavolaj si na úrad práce
Pokial si poberala matersku, tak mas narok na vyssi rodicovsky, ak si nemala odrobene a teda nemala narok na matersku, tak by ti posielali rodicovsky, ten nizsi
@simkova58 ahoj bohužiaľ na materskú mi chýbalo 10 dní takže nemám nárok a ak sa nemyslím tak rodičovský je vtedy vyšší o 100€ . Takže rozmýšľam zaco mi chodí tých 40€ navyše. Rozmýšľala som ešte či to nieje ten daňový bonus ale neviem ako to funguje či to je raz ročne alebo každý mesiac a či vôbec mám na to nárok
Daňový bonus poberajú pracujúci, (môže tvoj muž ak pracuje poberať), ty nie.
Ešte raz napis ti chodí peňazí z úradu prace. Nie dnes (keď chodili vyššie príspevky na dieťa), ale inokedy.
@klarissa25 ja tiež žasnem. 80% matiek na konovi neovláda pravopis, finančná gramotnosť 0 bodov, mýlia si RD a MD, SP a UPSVaR, nevedia, aké dávky im prinalezia. Ja fakt neviem, či vôbec niečo vedia a ako sa takéto ženy ptetlkaju životom je mi záhadou.
@klarissa25 tak potom dobre… ja neviem kto mi vravel … správy dom nevidela už pomaly 2 roky lebo vtedy uspavam… ja som si myslela, že sa pýta na tento mesiac…lebo teraz bol vyšší rodicak s pridavkami
@konikkon chapem co pises a suhlasim.
Ale napr co mna sa tyka som vzdelany normalny clovek a rozoznavam medzi MD, RD, SP a UPSVaRom ale niekedy si aj ja pripadam ako negramotna ked si citam vyhlasky a ked sa snazim dopatrat co mi patri, na co mam pravo a podobne. Dokedy som nenastupila na MD som ani neriesila na co je UPSVaR a na co je SP lebo som nikdy ziadnu davku ani nic nemocenske nepoberala a teraz ked uz som na RD je to niekedy spanielska dedina a na vyplatenie nejakeho priplatku/davky je xy podmienok a nich xy vynimiek .... tym som len chcela napisat ze nie vzdy sa clovek musi orientovat a chapat tie veci hlavne ak nic nikdy neriesil ohladom podobnych veci.

A koľko máš deti?