Výživné - mohol poslať menej kvôli tomu, že prispel na krúžok?
Cauko zenusky, chcem sa spytat...Najstarsia dcera bola vybrata z kruzku na letne sustredenie, kedze to bola jednorazovo vyssia palka(som na MD) povedala som, nech sa spyta otca , ci je ochotny aspon polku prispiet. prispel,ale hned si ten prispevok odcital z vyzivneho a poslal mi o tolko menej. Ma na to pravo, alebo to mam riesit a popripade kde riesit....? Dakujem
@nikolin sociálka ti nepomôže, toto mám za sebou. Pošli mu písomne upozornenie ( sms , list ) ak nebude reagovať smer exekutor. Jednoducho výživné stanovené súdom nemožno započítať a v plnej miere má smerovať do rúk matky.
Tiež záleží aké máš s ním vzťahy, ja som mala nie dobré , preto som volila takúto cestu .
@maminuska
@nikolin ja vidím problém v tom, že asi nikde nebolo definované, že poslal nejaké peniaze "navyše", resp. ako príspevok na konkrétnu aktivitu. Ak povie, že poslal časť výživného skôr, lebo ty si potrebovala, tak sa asi ďalej nepohnete ☹
Ale určite by som skúsila zabojovať, aspoň teda mu poslať výzvu, prípadne sa obrátiť na právnika.
@sissy27 tak to nie je , toto som presne riešila. Jednoducho ak nepristali peniaze na jej účte , tak je to nezaplatené výživné . Bývalý manžel kúpil synovi čiapku za 700 SK ( ešte v roku 2008 ) , úplnu kravinu a toto si odpočítal svojvolne z výživného . Veľmi rýchlo sme mu s právničkou vysvetlili že ak nedoplatí výživné , pôjde na exekuciu.
@nikolin Pokial poslal na ucet je to ok, moze si znizit sumu vyzivneho, ved ho zaplatil vlastne na 2x. O ziadny zakaz zapocitania tu nejde co tu tliachaju blbosti. Ak si sa s nim osobitne nedohodla, nie je povinny platit nic navyse. Taketo veci mas riesit priamo s nim a nie cez dceru.
@nikolin akým spôsobom zaplatil to letné sustredenie ? Dal tebe peniaze alebo zaplatil priamo v škole alebo to dal v škole.
@natalienka12 žiadne tliachanie, to si nechaj pre seba.
@nikolin je to chrapun:(na sociálke Ti nič nepovedia
Napísala by som mu, že sa môže hanbiť, že to čo poslal teraz odratal.Naroky na dieťa budú stúpať toto možno bolo prvý x čo si pýtala viac, ale do budúcna sa to môže opakovať a ako ho teraz naučíš tak bude...najprv by som začala v dobrom...druhá vec je, že mohol odmietnuť platiť za to sustredenie

@nikolin no nie je povinný platiť nič nad rámec výživného. Skús sa spýtať právnika, ale obávam sa, že nepochodíš. V jeho bankových výpisoch to bude vyzerať, že ti proste poslal výživné na 2x ☹