icon

Vzájomná naviazanosť matky a syna

evkaap
6. okt 2017

Žienky, budem rada ak sa podelíte možno s 😢vlastnou skúsenosťou alebo názorom a poradíte čo robiť. S manželom nežijeme spolu už dlhšiu dobu, avšak rozviesť sa nechce, jeho odpoveď je - lebo je to je to moja vina, že sa manželstvo rozpadlo.... Manželstvo krachlo na tom, že sme žili u svokrovcov, čiže manželových rodičoch. Kedže som videla, že to nie je dobré, nemám súkromie, do všetkého sa starali a podobne, tlačila som na neho, aby sme sa osamostatnili, on nechcel od nich odísť, stále to odkladal, potom, že nie je milionár, ale v peniazoch nebol problém, kedže nemal žiadne výdavky so mnou a naším dieťaťom tak bol stále v pluse lebo dieťa a mňa som ťahala zo svojich úspor. Samozrejme krachu manželstva predchádzali aj iné veci, ako napríklad zákaz navšetevovať rodičov, iba na 3 dni v mesiaci, o mene dieťaťa bolo už rozhodnuté keď som ešte tehotná nebola (avšak hlúpa som bola zaslepená). Teraz som si povedala, že idem sa zamyslieť nad tým kde bol kameň úrazu, že človek uprednostní svojich rodičov pred vlastným dieťaťom a ženou. Jeho matka, vždy vystupovala ako nekonfliktný typ človeka, ale sú normálne tieto situácie:
1. začali sme spolu žiť a muž mi povedal, že mu nemusím prať veci, že mu to maminka urobí, že mu nemám chystať ráno jesť do práce , že mu to mama robí
2. potreboval do práce kúpiť oblečenie išiel za mamou
3. navarila som a on mi povedal, že si da aj to čo mama navarila
4. jeho mama robí inu kapustnicu a ja inú a on - moja mama robí inú..... akože chore a čo keď robi do kelu inú
5. chcela som muj oprat pracovné oblečenie a ona mi povedala, že na čo ked to zase bude o chvilu spinave
6. narodilo sa mi dietatko a ani nic do vybavy som nedostala, jemu ze vraj dala peniaze, ktoré odlozil ked bude mala velka, doteraz nic mala nedostane od nej
7. nikdy malu ani len nezobrala vonku a ked som pred nou naschval povedala, ze moj otec mame pomahal doma tak mi povedala, ze ona mala viac deti a vsetko zvladla sama
Takýchto vecí je viac ale až teraz mi došli, vždy som si myslela, že chyba je v tom, že ináč zmýšľajú a že muž je tvrdohlavý, snažím sa len prísť na to, či naozaj som bola tak slepá a nevidela to. Nechcem zase niekomu krivdiť . Ale tiež sa nemienim deliť o muža, ked jeho matka je žena jeho zivota, ked si na nu neda dopustit. Je to normalne , že babka pride pozriet vnucku po niekolkých mesiacoch a lahne si pod strom a oddychuje a so mnou sa nechce stretnut a odmietala aj pozvanie k mojej rodine a potom všetko prekrutia a povedia, že ja som ich nepozvala lebo som sa im mala akoze doprosovať kolko ....;n

Bože ja už fakt neviem čo si mám myslieť.... som už taka zmatená, že musím zistiť kde je problem, prečo muž čo mohol mať krasnu rodinu si spokojne žije s tou svojou a na dcerku sa opyta ked je chora a raz za dva tyzdne 😢

majcika
6. okt 2017

@evkaap to vazne ti je za nim luto po tom vsetkom?

sissy27
6. okt 2017

@evkaap on sa nechce rozviesť? to teba zaujímať nemusí, podaj si žiadosť o rozvod a aj o výživné na dieťa, veď toto nie je manželstvo ani vzťah ani nič... chce žiť s mamičkou tak nech žije, a ty môžeš byť konečne šťastná.

janinah
6. okt 2017

hod minulosť za hlavu a choď dopredu...bez svokričky mamičky a jej maznáčika....nepitvaj sa v tom,načo? oni sa nezmenia a ty ak si už našla silu odísť,tak nájdi aj silu vypustiť ich z hlavy a žiť v prítomnosti a myslieť na budúcnosť....
a mamičky synov sa môžu zamysliť /ja tiež😉/ ako ľahko sa dá zničiť život synovej rodine,ak nebudeme vedieť prestrihnúť pupočnú šnúru ani v dospelosti

sticker
canerko
6. okt 2017

On akoze neprispieva na dieta a ti tahas zo svojich uspor?!?!!!No pekne....Sadnut,porozpravat sa len ty a on.Najlepsie abi ste si niekde sadli sami a zistili ake mate priority v zivote.No len bi moj mal ciste ucty a ja tahala vsetko sama.Ved dieta si si neurobila sama a je jeho povinnost sa postarat.

evkaap
autor
6. okt 2017

@canerko dava mi 120 eur, ale nikdy nic nekupoval , takže si mysli, že to minam na seba, povedal, že mi je dobre ked mi od neho tecu peniaze, akoze smiech cez slzy cisty

dominika6
6. okt 2017

@evkaap jasné,tvoja dobrá výchova a dobrý príklad do života u tvojích rodičov sa nezosúladila s rodinným životom muža s jeho mamočkou a celým princípom jeho prirít..vidíš ten rozdiel,ale tvoj chlap to nechápe..
rozvod je správna vec v tomto prípade..žiť s ním nemusíš,podaj žiadosť o výživné,zbaľ si igelitku a odíd..za egoistickým ceckom ti ľúto nemusí byť..ked jemu nieje ľúto za vami..

janinah
6. okt 2017

@canerko on sa zľakol,že zrazu bude treba alimenty platiť😉

@evkaap podaj o rozvod,uvidíš o čo mu v skutočnosti ide...o teba a dieťa nie,buhužiaľ....a ty sa tu trápiš,že si JEMU rozbila rodinu...rozbil si ju sám v spolupráci s mamičkou,tak nech sa majú dobre a ty sa budeš mať ešte lepšie- bez nich

sticker
lilyianka
6. okt 2017

@evkaap pekne sa rozved...toto nrma s manzelstvom nic spolocne...jemu viac vyhovuje zivot s mamickou ako so svojou rodinou
Kontrolka ti mala blikat uz v case ked ste spolu zacali byvat,ked mu mamicka prala,varila,chystala do prace...inak nechapem ako dospely chlap mpze byt takyto...ved ok aj ja mam rodicov mam ich rada,ale mam svoj rozum...on icividne nie....takisto je manipulator ked uz s tebou ani nediskutoval o mene pre dceru ani o inom byvani...a ze mozes chodit k rodicom 3x do mesiaca? A co si ty? Padnuta na hlavu? Nesvojpravna? Toto by som netrpela...rozved sa,poziadaj o vyzivne a odstahuj sa

katarinapekna
6. okt 2017

A to naco ti je taky cecok??? Nech sa prisaje materi na bradavku a ty utekaj kade ľahšie! Fuj,z týchto ceckov grcam!

deti95060810
6. okt 2017

on býval s mamou a ty si mohla isť za rodičmi iba 3 krát do mesiaca? on môže všetko a ty musíš tancovať ako on píska? To kde sa zabudol v 19 storočí?? Mne by takýto vzťah ozaj nevyhovoval....

eribel
6. okt 2017

Tento chalan ma kolko rokov??? Chlap z neho este veru nie je... Fandim mu, aby raz dospel! A v ten den velmi olutuje, ze opustil svoju dceru... Tebe drzim palce, aby si co najskor spravila hrubu ciaru za minulostou a zacala od znova! On sa nechce rozviest??? Ty si znicila manzelstvo??? Ved to je na smiech cez slzy! Nic si nevycitaj. Neviem, ci teraz pochybujes o rozhodnuti opustit ho, ale stava sa, ze casom blednu spomienky a vsetko zle sa zoslahuje. V tomto pripade vsak nie je o com, on uprednostnil mamu pred vami! Ja by som u svokrovcov nebola ani mesiac a to mam super svokrovcov! Kazdy potrebuje sukromie a "svoj rodinny zivot"...

opica_skorica
7. okt 2017

@evkaap Pokojne si sadni a zober papier. Napíš si naň všetky klady a zápory. Uvidíš čo preváži.
Tento papier ti neskoršie pripomenie, prečo si sa tak rozhodla.
Rozvod nieje koniec sveta. 😉
Neprestrihnutá pupočná šnúra je pevná. Škoda, ale je to tak.

jente
8. okt 2017

@evkaap , nenazyva sa taky vztah matky a syna oidipov syndrom?
On sa uz nikdy nezmeni mozno len k horsiemu 😕 .
Uz sa k tomu nevracaj aky bol pocas vasho spoluzitia, poziadaj o rozvod.
nehladaj kde sa stala chyba pocas vasho manzelva ale ako ho donutit podpisat rozvodove papiere... a neboj zivot pojde lahsie bez neho len to pocitis casom viem ze to musi preboliet ...

jente
8. okt 2017
janinah
11. okt 2020

@evkaap ako sa máš s odstupom času?