Vznikne mi nárok na materské po výpovedi?
V auguste 2025 nastala vypoved z prace, pat dni na to som zistila,ze som tehotna,PN. O mesiac mam nastup na MD. Nemocenske poistenie mi trvalo o oktrobra 24 do augusta 25. Vznikne mi narok na materske? Tehotenske poberam. Dakujem
Áno, nárok na materské ti pravdepodobne vznikne. Podmienky sú dve. Minimálne 270 dní nemocenského poistenia za posledné 2r pred pôrodom a trvanie poistenia alebo ochranná lehota v čase nástupu na materskú.Od októbra 24 do augusta 25 je približne 300 dní poistenia, takže podmienku 270 dní spĺňaš. Keďže si bola v čase skončenia pracovného pomeru tehotná, plynie ti 8m ochranná lehota od zániku poistenia. Ak nastúpiš na materskú do 8 mesiacov od skončenia pracovného pomeru, nárok na materské ti vznikne. Výška materského sa bude počítať z vymeriavacieho základu z obdobia, keď si bola zamestnaná.
@anonym_fa54d4 asi pracovala, ked jej to vyslo 🙂 nezaviď
@anonym_fa54d4 asi pracovala, ked jej to vyslo 🙂 nezaviď
@anonym_eeb529 nikto nezávidí. Len si treba prepočítať, kolko za tých 10 mesiacov odviedla do kasy a teraz 3 roky bude čerpať veselo davky. A este sa tu bude nadavat, ako táto republika nepodporuje tehotne a rodiny a podobne blaboly. A nie, takáto osoba v živote nesplati, to co zo systému jej bude vyplatene.
@anonym_eeb529 nikto nezávidí. Len si treba prepočítať, kolko za tých 10 mesiacov odviedla do kasy a teraz 3 roky bude čerpať veselo davky. A este sa tu bude nadavat, ako táto republika nepodporuje tehotne a rodiny a podobne blaboly. A nie, takáto osoba v živote nesplati, to co zo systému jej bude vyplatene.
@anonym_324037 predtym som pracovala ako szco,dakujem za zaujem a prajem pekny den
Áno, nárok na materské ti pravdepodobne vznikne. Podmienky sú dve. Minimálne 270 dní nemocenského poistenia za posledné 2r pred pôrodom a trvanie poistenia alebo ochranná lehota v čase nástupu na materskú.Od októbra 24 do augusta 25 je približne 300 dní poistenia, takže podmienku 270 dní spĺňaš. Keďže si bola v čase skončenia pracovného pomeru tehotná, plynie ti 8m ochranná lehota od zániku poistenia. Ak nastúpiš na materskú do 8 mesiacov od skončenia pracovného pomeru, nárok na materské ti vznikne. Výška materského sa bude počítať z vymeriavacieho základu z obdobia, keď si bola zamestnaná.
@billy_jean dakujem za odpoved ;)
@anonym_324037 toto je najmensi problem tohto statu a ide z teba zlo
@anonym_324037 predtym som pracovala ako szco,dakujem za zaujem a prajem pekny den
@katka_rab skoda ze si taketo veci nezistujes skor.
@anonym_324037 toto je najmensi problem tohto statu a ide z teba zlo
@anonym_eeb529 nebud trapna, zadlzujte sa, ked si tupel
@katka_rab "nastala výpoveď"? Dala si ju ty, alebo ti ju dali oni?
@katka_rab szco s odvodmi v akej výške? Nulové alebo minimálne? Účelový PP, len aby bola materska, ze? Tam aspoň sa tu nehraj na chrumkavu prosím ta.
@anonym_fa54d4 cize mi radite,pre vas pokoj na dusi,neuplatnit si narok na materske,aj ked mi nan narok vznikol
@katka_rab normálne požiadaj o materské, nereaguj na otázky a pripomienky frustrovaných žien. Na materské nárok máš - bez ohľadu na to, aké odvody si predtým platila ako SZČO, bez ohľadu na to, či si sa zamestnala účelovo kvôli nároku na materské a bez ohľadu na to, čo výpoveď si dala ty alebo zamestnávateľ. Bodka.
@katka_rab normálne požiadaj o materské, nereaguj na otázky a pripomienky frustrovaných žien. Na materské nárok máš - bez ohľadu na to, aké odvody si predtým platila ako SZČO, bez ohľadu na to, či si sa zamestnala účelovo kvôli nároku na materské a bez ohľadu na to, čo výpoveď si dala ty alebo zamestnávateľ. Bodka.
@melanta nemam v plane nepodat,no dakujem za pozitivnu energiu. Od rana som v nemom uzase z tychto uzaverov tu... ucelovy PP atd. Pracovala som pre jednu firmu,najskor ako szco a neskor na zmluvu,no kedze sa po roku opat prechadzalo na zivnost a nastali pers.zmeny,ukoncili sme to,nebola by som opat otvarala zivnost. Par dni po ukonceni PP mi dr potvrdil tehotenstvo. Mala som moznost dalsieho zamestnania no bolo mi hlupe zobrat to,nechat sa zaucit a potom oznamit ze som tehotna.
Chcela som zistit ci mi vznikne narok na materske len cisto zo zmluvy,no dozvedala som sa o sebe vlastne aj o to,co som ani ja sama nevedela.