Z čoho sa mi vyráta materská?
Dobrý deň, prosím o radu. V januári a februári tohto roka som pracovala na dohodu. Potom som si začala platiť dobrovolné nemocenské poistenie 26 týždňov aby sa mi z neho rátala materská. Toto poistenie mám v pláne zrušiť v novembri pretože už budem mať 26 týždňov. Na materskú nastupujem až v roku 2023 a moja otázka znie z čoho sa mi bude rátať materská či z celého roku 2022 alebo len z toho dobrovolného poistenia? Ak by sa to malo rátať z celeho roka viem urobiť ešte niečo pre to aby to bolo len z toho dobrovolného poistenia? Podmienku 270 dní spĺňam. Vopred ďakujem za rady
@klarissa25 prečo nie keď budem v ochrannej lehote?
@lenuska9999 myslím že keď som v ochrannej lehote tak nemusím mať aktívne a keby aj zaktívniť ho na pár dní je najmenej. Ide mi o to z čoho to bude rátané
https://www.socpoist.sk/materske/1293s
ak nemocenské poistenie dobrovoľne nemocensky poistenej osoby trvalo najmenej 26 týždňov a vzniklo
- v kalendárnom roku predchádzajúcom kalendárnemu roku, v ktorom vznikol dôvod na poskytnutie materského, rozhodujúce obdobie na zistenie DVZ je obdobie od vzniku nemocenského poistenia do konca kalendárneho roka predchádzajúceho roku, v ktorom vznikol dôvod na poskytnutie materského
z tohto vychádza, že ak si budeš platiť DNP 26 t. tak sa ti bude počítať len z toho
Ahojte dievcata mozno mi budete vediet poradit , platim si DNP som v 5tt a mam moznost sa zamestnat na TPp- chcem sa opytat z cohomi bude ratana MD? Na tpp by som chcela odrobit 90dni a potom ist Pn a nasledne na Md… bude mi to ratane z noveho prijmu? Dakujem

@1slavuska pokiaľ viem musíš mat v čase nástupu na MD aktívne nemocenské poistenie