icon

Zamestnanecká prémia. Mám nárok?

zuzinr
26. jan 2010

Chcela by som sa spytat ci mi nahodou neviete niekto poradit co sa tyka vyplatenia a naroku na zamestnanecku premiu pri rocnom zuctovani dane za rok 2009, Co som si pozerala podla zakona tak tu hranicu prijmu by som splnala, len je tam podmienka byt 6 mesicaov v roku 2009 zamestnany. Co mam tlacivo z prace o prijmoch za rok 2009, tak tam mam zaskrtnute ze som pracovala 6 mesiacov, takze teoreticky by som aj to splnala, len ja som od 05.06.2009 nastupila na rodicovsku dovolenku a od 18.12.2009 som zacala poberat matersky prispevok. Tak by ma zaujimalo kedze som v juni mala odrobene 4 dni, ci sa to poklada ze som bola v ten mesiac zamestnana. Ked som sa pytala v robote (este som nevedela ze nieco taketo je) tak mi hned povedali ze oni este ani poriadne nevedia co to je ale ze mna sa to urcite netyka ze ja som mala vysoky prijem🙂 No ale do tej hranice sa zmestim, tak teraz neviem. Ak sa v tom nahodou niekto vyznate, poradte prosim.

ywana
26. jan 2010

...priveľmi sa do toho nevyznám, ale včera sa o tom bavili moje kamošky a hovorili, že sa počíta aj mesiac, v ktorom zamestnanec odrobí čo i len 1 deň...
...takže do doby 6-tich mesiacov by sa ti mal zarátať aj jún, v ktorom si odrobila tie 4 dni...
...neviem koľko si zarobila, ale nemala by sa táto prémia týkať len tých čo poberajú minimálnu mzdu ?

mima07
30. jan 2010

zuzinr ak si mala prijem 6 mesiacov tak tu podmienku mas splnenu -nemusi byt odrobeny cely mesiac kedze si nastupovala na matersku