icon

Započítava sa materská do výpočtu podpory v nezamestnanosti?

12. dec 2025

Započítava sa materská do DVZ pri výpočte podpory v nezamestnanosti ?
Ahojte , chcem sa opýtať , dieťa má 2 roky tento mesiac , ja som ukončila pracovný pomer dohodou, vyčerpala 1 deň dovolenky a nechala si preplatiť zvyšok dovolenky (31dní) .
Zaevidovala som sa na úrade práce 1.12.
Bude mi podpora v nezamestnanosti vypočítaná iba zo zamestnania , alebo keďže sa berú do úvahy posledné dva roky ráta sa do toho aj tá moja materská ktorú som poberala do augusta 2024 ?
ChatGPT mi hovorí že nie , ale už sa viac razy pomýlil preto sa pýtam na Vaše skúsenosti .
Za odpovede veľmi pekne ďakujem

rachel36a
12. dec 2025

@anonym_autor materské nid je zdanitelny prijem, takže nie, nerata sa

anonym_9b81bc
12. dec 2025

ale ty nemozes poberat rodicak a podporu. muz siel na rodicak?

anonym_34d7fe
12. dec 2025

materské je dávka nemocenského poistenia, nemôže byť základom pre výpočet inej dávky

anonym_9b81bc
12. dec 2025

hlavne musis dobrat rodicak a potom podpora, lebo vsak bezne zeny ukoncuju PP az po 3 roku zivota. ked maju nastupit do prace.

autor
12. dec 2025
@anonym_9b81bc

ale ty nemozes poberat rodicak a podporu. muz siel na rodicak?

@anonym_9b81bc áno manžel išiel na rodičák , to som zabudla spomenúť

anonym_9b81bc
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9b81bc áno manžel išiel na rodičák , to som zabudla spomenúť

@anonym_autor tak tak som si myslela v prispevku vyssie.

autor
12. dec 2025
@anonym_34d7fe

materské je dávka nemocenského poistenia, nemôže byť základom pre výpočet inej dávky

@rachel36a
@anonym_34d7fe baby tak sa opýtam inak . Keď som postupovala tak ako bolo uvedené v mojom príspevku , ale spadá do tých dvoch rokov aj materská dovolenka (nejakých 6mesiacov) , znamená to , že mi nevyjde maximálna podpora ?

anonym_9b81bc
12. dec 2025
@anonym_autor

@rachel36a
@anonym_34d7fe baby tak sa opýtam inak . Keď som postupovala tak ako bolo uvedené v mojom príspevku , ale spadá do tých dvoch rokov aj materská dovolenka (nejakých 6mesiacov) , znamená to , že mi nevyjde maximálna podpora ?

@anonym_autor niekto spominal ze ak je to skor ako 3 roky, ze nie. @zalka, prosim poradis? dakujem
@melanta, aj ty, si guru, dakujem mozno poradis autorke.

autor
12. dec 2025

Sestra to mala podobne , a vraj jej maximálna podpora vyšla aj keď tam bola tá materská dovolenka tiež v tých dvoch rokoch , ale v inej téme tvrdia že to nieje možné takže nechápem 🤔

autor
12. dec 2025
@anonym_9b81bc

@anonym_autor niekto spominal ze ak je to skor ako 3 roky, ze nie. @zalka, prosim poradis? dakujem
@melanta, aj ty, si guru, dakujem mozno poradis autorke.

@anonym_9b81bc sestra išla keď jej malá mala cca 2roky a 4 mesiace a vyšla jej maximálna preto nechápem

autor
12. dec 2025

Ale ďakujem za označenie, rada sa poučím 🙏aj keď je to už jedno , ale aspoň zo zaujímavosti

anonym_9b81bc
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9b81bc sestra išla keď jej malá mala cca 2roky a 4 mesiace a vyšla jej maximálna preto nechápem

@anonym_autor uvidis, dalsia vec je ta ze uz to preveruju a su sprisnene kontroly, tak ak si predtym zarabala malo, tak mozno si to overia preco si takto postupovala. zachvilu uz ani na PN nebudeme moct ist.

rachel36a
12. dec 2025
@anonym_autor

@rachel36a

@anonym_autor nie nepocita sa tam materská vôbec...ta s dávkou v nezamestnanosti nemá nič spolocne

anonym_e1cdf7
12. dec 2025

Materska sa nepocita ako prijem ale ako odpracovane dni. A teda ti podla mna maximalna podpora nevyjde.
Ak si chcela max podporu, mala si byt 2 roky na rodicaku (pri nom sa dni nezaratavaju).. preto ak vezmes den dovolenky, zvysok ti preplatia, cela suma sa rozdeli tym jednym dnom a to je tvoj vymeriavaci zaklad (po 2r na rodicaku)
V tvojom pripade sa sa tvoj zdanitelny prijem predeli poctom odpracovanych dni (kde spada aj materska)

anonym_fc778d
12. dec 2025

Tak ako tu už bolo spomínané. Do podpory sa Ti budu rátať počty dni materskej a Tvoj príjem na podporu sa predelí aj tymi dňami materskej, takže maximálna Ti v tomto prípade nevyjde.