icon

Získam najvyššiu podporu v nezamestnanosti po rodičovskej?

27. feb 2025

Ahojte, v poslednej dobe som zachytila celkom dost prispevkov o tom, ze po ukonceni RD sa da cerpat par dni dovolenka a tym padom aj ziskat tu najvyssiu davku v nezamestnanosti. Nakolko mi vcera oznamili, ze so mnou uz viac nepocitaju v povodnej praci, vyrazne by mi ta najvyssia podpora pomohla..len nerozumiem uplne tomu - Je to take jednoduche? To nikto v Socialnej poistovni alebo na Upsvare ( nvm presne odkial ide davka) nekontroluje, ze je to umelo a ucelovo navysene? Stalo sa niekomu, ze to aj neschvalili? Vobec som s alternativou, ze sa nemam kam vratit nepocitala, takze takto narychlo hladam riesenie, aby sme mali z coho zit 🤦‍♀️

rachel36a
27. feb 2025

Len popraviť, cerpat 1-2 dni dovolenky a zvyšnú preplatit...vela nas to využilo...ale áno. Niekde už začínajú riešiť, že je to účelové...ale nepoznám nikoho komu by to zamietli

petamich
27. feb 2025

Pockat 🙂 ono hlavne nestaci cerpat par dni dovolenky, ide o kombinaciu 1-2 dni cerpat = obnovi sa NP a vznikne vymeriavaci zaklad a zvysok dovolenky preplatit a prave to cerpanie + preplatenie robi ten trik. A pacit sa im to asi nemusi ale medzera v zakone to umoznuje (zatial)