Zmena poberateľa prídavkov na deti

gabika53
30. mar 2018

Mamičky, je tu niektorá, čo môže poradiť v tomto? Susedu opustil manžel, ešte nie sú rozvedení, vrah to bude nadlho. Má 7 detí. Najstaršie je na vš, s najmladším je ešte na rodičáku..zarába 1700€ čisté, plus ešte niečo cca 2200 spolu. Do domácnosti chodieva, ale spáva už u frajerky. Finančne ich drží v šachu, nechce jej dať do ruky žiadne peniaze, ani na internát najstaršiemu..už bola na upsvare na kuratele, vraj vybaviť výživné na seba a deti, ale to sa bude aj rok vraj vliecť..chcela by si aspoň zmeniť na seba prídavky na deti...ale on nesúhlasí...čo robiť v takomto prípade?

lula313
30. mar 2018

No podľa mna bude nutne na to súhlas, alebo rozhodnutie súdu o zverení deti do opatery matky. Najlepšie by bolo, aby sa tvoja známa čo najskôr zamestnala, keď jej on nechce dávať peniaze, predsa musí prevziať zodpovednosť za deti a postarať sa o ne a ten študujúci chlapec na Vs by tiež mohol nastúpiť na nejakú brigádu a platiť si internát sám a necakat peniaze od matky, ktorá ich nemá.. Do troch rokov dieťaťa môže ako pracujúca poberať rodičovský, takze o toľko bude mat viac financií, keď sa zamestná..

gabika53
autor
30. mar 2018

Vsetko postupne bude, len sa mi zda nelogicke, ze pridavky na deti mina na frajerku a ich vylety..a tie patria detom..

gabika53
autor
30. mar 2018

Zverene budu jej urcite, je to slusna a obetava zena..on chcel velku rodinu. A teraz takto dopadla

janka2501
30. mar 2018

Mne na zmenu stacil rodny list dcery a ich tlacivo co som vypisala a podpisala. Tiez poberal mm (teraz uz ex)

maminka12345
30. mar 2018

@gabika53 viem ze funguje aj taka vec predbezne opatrenie na zverenie deti do opatery ktore sud vyda do 30 dni ak by bolo treba koli pridavkom ale na upsvar jej to maju poradit.treba sa tam pytat a hlavne sa nenechat odpalkovat vacsinou panickami ktore tam sedkaju a je im zatazko aj hubu otvorit.

gabika53
autor
30. mar 2018

@maminka12345 toto...bola na urade, nic jej neporadili...dali papier, ze vypisat a podat na sud(vyzivne pred rozvodom) a este ju teta povzbudila, ze to bude aj rok trvat...

pribinak
30. mar 2018

Vysokoškolák by uz sám mal ist na Urad prace a poziadat o vyzivne pre seba. To uz nemoze urobiť matka, ale on je plnoletý.
Mal by to podať ako neodkladko, aby to bolo do rychlo vybavené.
Mne sa nezda, ze by sa nedalo riesit neodkladko aj pri ostatných detich. Fakt sa mi to nezda.
Suseda nech da neodkladko a hned aj navrh na rozvod. Ked bude mat neodkladko, hned jej pôjdu aj prídavky

maminka12345
30. mar 2018

@gabika53 no vygoogli na nete predbezne opatrenie a zverenie deti do starostlivosti a najdete vzor a podla toho kedze su tety neochotne pomoct.

extempore
30. mar 2018

Ak ešte nie sú rozvedení, tak nič nezmôže...ani výživné, s prídavkami neviem, ale tiež ich otcovi na základe niečoho musia odňať a väčšinou to býva rozsudok o rozvode. Inak, to čo je za imbecila, čo žene urobí 7 detí a opustí ju? Na druhú stranu, mám len toľko detí, ktoré viem v prípade núdze uživiť.

extempore
30. mar 2018

@maminka12345 kým nie sú rozvedení, súd starostlivosť riešiť nebude...

pribinak
30. mar 2018

@extempore to nie je celkom pravda co pises, existuje aj taka možnosť, ze si napise predbezko na cas do rozvodu (teraz sa to uz vola neodkladne opatrenie) cize jej budu deti zverene na cas so rozvodu a to iste vyzivne
Pocas rozvodu sa bud predbezko potvrdí, alebo sa bude menit a upravovať

9lf9
30. mar 2018

Na poberanie potrebuje jeho suhlas s odnatim alebo papier zo sudu, preto je vzdy najlepsie ked si o davky ziada matka. Jedine ak s nimi ebyva a nezabezpecuje osobnu starostlivost o deti nech spise uradny zaznam a jemu na zaklade toho pridavky pozastavia.

extempore
30. mar 2018

@pribinak no dobre, ale v tom predbežku musí zdôvodniť naliehavosť situácie, súd môže zaujímať stanovisko otca.. predbežnom nemusí prejsť..

pribinak
30. mar 2018

@extempore vsak ja nepisem, ze musi prejst, ale treba to skusit.
Minimalne vysokoškolák by mal riesit vyzivne na seba.

nakupy11
30. mar 2018

@gabika53 ....je sice pekne mat velku rodinu,ale 7detí?...

extempore
30. mar 2018

@nakupy11 no veď to...

gabika53
autor
30. mar 2018

@nakupy11 ano, strasne chceli vela deti, aj on, dokonca chcela, aby bola doma...peniaze na to mali..po 20-tich rokoch prislo toto..doteraz to bolo ok..len tak sa zamuloval ci co, ze mu diktuje milenka...dokonca ci ma dat peniaze detom ci nie..ovlada ho☹ je to zla zena a on blby..osklbava ho, nuz, to je jeho problem. Keby detom daval peniaze, ako sa patri..

gabika53
autor
30. mar 2018

Ale to je kazdeho vec, kolko ma deti..ja som chcela vediet ohlad pridavkov...nejak pomoct..je mi luto tych deti..deti sem-tam brigaduju..ale skola je najdolezitejsia, je to predsa priprava na povolanie..aby sa potom mali dobre...