icon

Zmena poberateľa rodičovského

danadany
21. nov 2012

Neviete čo je potrebné na zmenu poberateľa rodičovského príspevku? Keď chcem zmeniť poberateľa zo mňa na priateľa (nie sme manželia)? Ako dlho to trvá a či sa to dá len k 1. v mesiaci? ďakujem

Strana
z5
slavuska1988
1. mar 2018

@majusqa77 Dakujem pekne :-*

lienka9040
19. jún 2018

@majusqa77 dobry den chcem sa opytat k starsej konverzacii, kde sa riesili dva rodicovske pripsevky na dve deti. Pisali ste, ze sa nemozu vyplacat dve davky, ale.plati to aj ked nie sme manzelia a ani nemame rovnaky tvlrvaly pobyt? Dakujem za odpoved

majusqa77
19. jún 2018

@lienka9040 plati

lienka9040
19. jún 2018

@majusqa77 a este by som sa chcela opytat ak by som mohla, ze ked by som bola nezamestnana, ale byvam cca 50 km od trvaleho bydliska, ale nemam tu ani trvaly ani prechodny pobyt, mohla by som chodit na udar prace aj na mieste prenajmu, alebo by som musela chodit na urad v mieste trvaleho pobytu, teda ak sa to mu rozumiete.dakujem za odpoved

9lf9
19. jún 2018

@lienka9040 evidovat v mieste trvaleho a na kontakty sa da aj v mieste prechodneho ale treba o nom oficialny papier z obecneho alebo mestskeho uradu

lienka9040
19. jún 2018

@9lf9 to nemam.... Mam len najomnu zmluvu....

9lf9
20. jún 2018

@lienka9040 potom iba v mieste TP

livia211
20. jún 2018

@majusqa77 dobry prosim mozte mi poradit? Malinka budem mat v teraz 2, dnes sa dohodla zo zamestnavatelom ze dam vypoved a chcem poperad podporu,samozrejme potom od ja uara ma zo ere naspet na zmluvu. V zmluve budem mat ze tento mesiac 30eho ukoncujem pracu. Chcem prepisat na manzela rodicak,,, je mozne ze rodicak bude manzel poberat do oktobra, potom by chcel on ostat doma na MD?

majusqa77
20. jún 2018
livia211
20. jún 2018

@majusqa77 tak dalsia moznost,ze sa prihlasim na podporu, a rodicak tak samozrejme nebudem dostavat, a az v oktobri pojde manzel na MD? Takto by to mohlo byt?

silvia_kurekova
15. jan 2019

@majusqa77 mohla by som sa opytat, cakame druhe babo a na starsieho syna este pobetam rodicovsky pre dlhodobo nepr.zdrav.stav. Da sa to prehodit na manzela, aby sme o neho neprisli, ked nastupim na matersku?Dakujem

majusqa77
15. jan 2019
silvia_kurekova
15. jan 2019

@majusqa77 ani ak by dieta navstevovalo skolku max.4 hod?

majusqa77
15. jan 2019
katyy51
9. jan 2020

Zdravim chcem sa opýtať. Som zamestnaná na zmluve na neurčito a chystám sa na materskú no šéfka mi dala 6.5 dňa neplatené voľno a tým pádom ževraj nemám nárok na materskú .No ale mi sme sa zo šéfkou dohodli no vlásne ona už nechcela aby som robila tak kôli tomu mám neplatené voľno ale ja som chcela robiť ešte . Čo mám robiť ? Ešte sa mi zozaciatku vyhrážala a nudila má podpísať výpoveď a keď som nesúhlasila tak vtedy to žala že mám neplatené voľno .

dana_p
9. jan 2020

Dá sa prepísať rodičák na manžela ktorý je evidovaný na úrade práce? Malý má 2 roky, memôže zohnať prácu, tak by som sa vrátila ja do práce.

Strana
z5