icon

Zmluva na dobu určitú a nástup na materskú

dvnz
1. jan 2017

Ahojte 🙂..poradte! od 1.12.2016 som sa dala na PN do 31.12. 2016 lebo dovtedy som mala prac.zmluvu (na dobu urcitu ku dnu 31.12.) a 1.1.2017 nastup na matersku..Ukoncenie pn a nastup na MD a ziadost o narok na materske som zaniesla do Socialky. Potrebujem este niekde ist? Urad prace alebo zdravotna?

delmondo
•
2. jan 2017

Radšej sa chod na úrad práce opýtať teraz, kým si ešte 2 v 1

majusqa77
•
2. jan 2017

@delmondo naco na UP?

@dvnz kopiu ziadosti o materske na zdravotku. po narodeni dietata sa nezabudni prihlasit na socialke na dochodkove (s kopiou rodneho listu)

delmondo
•
2. jan 2017

@majusqa77 lebo jej skončil pracovný pomer? Ja neviem, či treba, ale pre istotu by som isla

majusqa77
•
2. jan 2017

@delmondo ale uz ju nezaeviduju, kedze je na materskej. takze tam pojde zbytocne

maciatkolulu
•
Odpoveď bola odstránená
•
dvnz
autor
•
2. jan 2017

Dakujem za info baby!! Uz som sa dozvedela, ze netreba na ÚP ani do zdravotnej, staci ked po narodeni donesiem do socialky kopiu rod.listu na nemocenske 🙂

monnika37
•
17. jan 2017

Ahojte 🙂 Prosím Vás o radu .
dúfam že ma pochopíte :D takže : som tehotná - v práci mám zmluvu na dobu určitú do 31.1.2017 . Ochorela som takže som na PN a do práce sa do konca mesiaca nevrátim určite. otázka znie : ak som začala PN v čase ešte ked som zamestnaná a skončím PN ked už zamestnaná nebudem, čo mám robiť ? netreba odniesť nejaký papier že pokračujem v PN zamestnávatelovi? nástup na materskú mám 11.2.2017 - tým pádom mi vznikne 11 dní čo budem nezamestnaná. Musím sa hlásiť na úrade prace ? kde všade sa musím hlásiť ? potrebovala by som nejaký ,, návod´´ ako mám postupovať 🙂
Ďakujem Vám moc za rady 🙂

majusqa77
•
17. jan 2017

@monnika37 predpokladam, ze budes PN az do nastupu na MD.. ..k 31.1.2017 budes este stale zamestnanec, takze tzv.prechodku = poukaz na penazne davky davas stale do prace (mozes spravit tak, ze im das kopiu a original si zanesies priamo na socialku). je dobre si ofotit aj zaciatok PN a potom na zdravotku zaniest aj zaciatok aj koniec. tym padom budes mat pokryte vsetko a nemusis riesit nic. ziadost o materske potom zase odfotit (pre istotu 2krat), original si zanesies na socialku, kopiu na zdravotku

monnika37
•
17. jan 2017

@majusqa77 Ďakujem veľmi pekne 🙂 už tomu konečne chápem . 🙂

monnika37
•
17. jan 2017

@majusqa77 takže ak som správne pochopila tých 11 dní čo budem nezamestnaná ale budem na PN sa teda nemusím hlásiť na úrade práce?

majusqa77
•
17. jan 2017

@monnika37 nemusis