Zníženie materskej po polroku
Ahojte, chcem sa opýtať, ak žena poberá materskú cca 1600 eur, na koľko sa zníži po polroku vie mi niekto vysvetliť?
Ďakujem
nie polroka ale spravidla 34 týždňov ak nejde o osamelú matku
@ivver materská po tom cca polroku končí (je jedno aká bola vysoká) a nastupuje rodičovský príspevok, ten je pre všetkých rovnaký 378,10€ ... no čo si budeme hovoriť.. žiadna sláva :D .. ale výhodou je ak máš možnosť popri dieťati aj pracovať alebo aspoň brigádovať, tak rodičovský príspevok môžeš poberať do 3 rokov dieťaťa aj popri zamestnaní, takže máš výplatu aj rodičák
Ďakujem dievčatá 😊
@julie19 volakedy bolo 190eu,uz teraz je to aspon vyssi o dost🙏
@leuska1991 však áno, ale volakedy boli aj náklady na život nižšie... veď len nájmy, potraviny a benzín napríklad.. ja sa akože nesťažujem a napríklad som rada že vôbec niečo také existuje u nás, lebo nie všade je možné ostať s dieťaťom doma a ešte popri tom dostávať od štátu nejaké príspevky... ide len o to že kopec žien ktorím napr muži robia na smeny a bávajú ďaleko od svojich rodín nemajú moc príležitosť niekde len tak to dieťa nechať a ísť do práce, tie potom naozaj existujú len z tohto príspevku a z výplaty manžela, a to nevravím o slobodných matkách

Materskú poberas pol roka, je úplne jedno koľko , potom poberas po pol roku rodičovský príspevok 370 e