icon

Znižovanie rodinných prídavkov. Ako to ovplyvní podnikateľov?

15. apr 2025

To gakt aj to idu znizovat na 30e? Ako fakt nam velmi pomohne tych 60e na dieta. Tykks tak nam idu brat vsetko. Pridavat transakvnu dan aj na stratu a este beru aj ten minimum. Ja nechapem uz. A sebe sj samozrejme zvysit plat a vyplatit dezolatom za 3mil odskodne. Toto nevymyslis.

A ano som podnikatelka, ale vyzera to tak, ze budem musiet svoju firmu zatborit. Cim dalej, tym horsie a horsie. 🤬🤬🤬

katarinaba
15. apr 2025

Nic v zlom - je to svinstvo vsetko co robia - ale myslim si, ze ked uz idem pisat, tak viem o com.
Co ma transakcna dan spolocne so stratou? TD je z transakcii, uhrada dane je od TD oslobodena. Max ti tak stratu navysi, ale to este nevies, kedze mame 8,5 mesiaca pred sebou.
Pises, ze si podnikatelka - tym padom minimalna dan sa ta netyka. Jedine, ze by si vlastnila sro, ale to nie si ty.
A v neposlednom rade - co maju rodinne pridavky s podnikanim, nech uz v akejkolvek forme?
Zas nemiesajme hrusky s jablkami a pouzivajme spravne pojmy aj dojmy.
Uz nam vsetkym nic neostava len ist do ulic a ukazat im, kto je tu panom. Ja pevne dufam, ze sa narod spamata a ukazeme im cestu do .... To uz nech si doplni kazdy podla lubovole.

balerina2025
15. apr 2025

a to znizovanie pridavkov je odklepnute?

naozaj nepoznam krajinu kde by sa socialne davky znizovali, to svedci o tom, do akej riti sa cele Slovensko ruti...

katarinaba
15. apr 2025

@balerina2025 este nie, ale je to "v hre" v dalsom konsolidacnom balicku.

krasneleto
15. apr 2025

Podľa úrovne tvojho príspevku kde moces nesúvisiace veci dokopy,asi aj teba treba odskodnit

sevrin
15. apr 2025

Ale tak aspoň by vás mal hriať pocit, že na ten Ficov dvojnásobný plat a doživotnú rentu to nebude mať vplyv.

balerina2025
15. apr 2025

@katarinaba to uz by bola naozaj posledna kvapka

katarinaba
15. apr 2025

@balerina2025 ja si myslim, ze toto uz je vyprahnuta pust davno, nie este aby nejaka posledna kvapka ostala

balerina2025
15. apr 2025

@katarinaba no tych kvapiek uz bolo, to je pravda :(

autor
16. apr 2025

@krasneleto nazov temy som NEDALA JA!!!!

lenkakravcova
16. apr 2025

Tu sú tie návrhy. Je to strašne odveci. Že Slovensko pomaly začína vymierať ich asi netrápi. Ľudia odchádzajú a mladí dva krát tak rýchlo, pôrodnosť sa znižuje pomaly ale isto.. presne to čo by mali podporovať aby tu fakt niečo ostalo, chcú krátiť. Bez detí nebude budúcnosť.

priscilla07
19. apr 2025

Škoda že len bežný smrteľníci musia konsolidovať a prispievať im na ích víly, ku ..v... atď. To už hraničí s úžerou voči obyvateľstvu, a hlavné to, že idú brať od tých čo to najviac potrebujú a ktorí su na tom finančné najhoršie (rodičia samoživitelia).Tiež mi je z toho všetkého na grc.

balerina2025
19. apr 2025

@lenkakravcova zial. a potom co bude s nami, o 20-30 rokov, ved nam nebude na dochodky ci oni posunu hranicu odchodu tak aby sme sa jej asi ani nedozili

mamina7070
19. apr 2025

tak Remisova je asi ta posledna ktorej by som verila a ak ta polozi 30€ mesacne na pridavkoch tak radsej to podnikanie rovno zavri

balerina2025
19. apr 2025

@mamina7070 ta ma dorovnavane s rakuska. ked tam zije

lenkakravcova
19. apr 2025

@balerina2025 však už teraz pre ľudí narodených po 1994 je odchod do dôchodku v 70r. Takže s tým asi netreba ani nejako rátať, že nejaký dôchodok bude.

balerina2025
19. apr 2025

@lenkakravcova no to ano, ja mam v 67 ....