icon

Zrušený pandemický rodičovský príspevok od 15. októbra

zuank
30. sep 2020
matapo
30. sep 2020

...to uz je iste? Uz skoncila mimoriadna situacia?

veronikaszabova
1. okt 2020

@matapo uz to je schvalene

mogaa
1. okt 2020

@matapo ano, mimoriadna situácia skončila, už je núdzový stav😉a konečne to zrušili, lebo mamičky sú v uplne rovnakej situácii ako boli mamičky bez práce pred rokom či pred 5timi rokmi.....kto chce prácu si nájde...samozrejme nie každá mamička zoženie prácu do 16-tej hodiny ale to bolo vždy a korona s tým nič nemá

79viktoria79
1. okt 2020

@mogaa veru konečne,statna kasa rozkradnuta a tu sa rozdáva ako po nebohom,a budu este nadavat, každý ma problém nájsť si pracu,taku aka mu vyhovuje aj ked corona nebola,to su len vyhovorky,su rodiny kde sa musia manželia,ci starí rodičia zladit aby to fungovalo

klaudiaden
1. okt 2020

No počkaj a keď zavrú školu a musíš ostať s dieťaťom doma tak čo, nedostaneš nič? Tak ale nie každý má tú možnosť s niekým nechať dieťa doma

kopytko03
1. okt 2020

@klaudiaden keď zavrú školu, dostaneš pandemickú očr, ale iba v prípade že školu zavrie hygiena

alenah31
1. okt 2020

@klaudiaden Nárok na pandemickú OČR bude naďalej vtedy, ak budú škôlky/školy alebo ich konkrétne triedy uzatvorené na základe rozhodnutia príslušného orgánu. Takéto karantény sú zvyčajne na 5-10 dní a zoznam takto zatvorených zariadení spolu s presnou dobou zatvorenia bude mať SP k dispozícii.

matapo
1. okt 2020

@mogaa ...ved ano, ja sa len pytam, nepoberala som ju este mi nejaky ten mesiac trva klasicka RD, len ma to zaujalo, ze preco to vobec bolo schvalene a preco az doteraz ked skolky uz od juna funguju. Ale nepopieram ze od maja do septembra kym pojde maly do skoly by sa mi hodila ale tak to len cista vypocitavost z mojej strany.

stary_ujco
1. okt 2020

@matapo nezrušili to, lebo socialna vláda chcela byť zadobre so svojimi volicmi a nebudeme si predsa kaziť čísla zamestnanosti, keď môžeme úplne nesystemovo dotovať určitú skupinu ľudí.