icon

Zrušiť PP po rodičovskej s čerpaním dovolenky alebo nie?

shmoulinka1
5. feb 2020

Ahojte, prosim poradte mi. Som 7 rokov na retazovych rodicovskych dovolenkach, stale som na trvalom pracovnom pomere. Rodicovska mi bude koncit a do prace sa uz nechcem vratit. Chcela by som ist na 6 mesiacov na urad prace. V praci mi ponukaju, ze mozem cerpat staru dovolenku alebo nie. A ze mozem skoncit bud dohodou presne ku dnu, co bude mat syn 3 roky alebo vypovedou...
Myslim, ze skor im navrhnem dohodou, ale neviem co s tou dovolenkou.
Co bude pre mna vyhodnejsie, z akeho zakladu by sa mi ratala podpora v nezamestnanosti?
Dakujem krasne.

veronikaszabova
5. feb 2020

@shmoulinka1 vid XY diskusii na MK - mozes mat aj max podporu.

shmoulinka1
autor
5. feb 2020

@veronikaszabova ano, nasla som skor starsie diskusie, tak ci sa nieco nezmenilo...tak teda budem cerpat 1 den dovolenky a zvysok si dam preplatit.

rachel36a
6. feb 2020

Ano, pre teba bude najvyhodnejsie skoncit PO dohodou, vycerpat si jeden den dovolenky a ostatnu si nechat preplatit, tym padom ti vyjde maximalna podpora....cize ak ti konco RD napriklad 1.3 tak 2.3 daj dovolrnku a k tomu dnu rozviaz aj PP dohodou

veronikaszabova
6. feb 2020

Nezabudni mesiac pred ukoncenim RD pisomne nahlasit do prace, ku ktoremu dnu sa vracias.

shmoulinka1
autor
6. feb 2020

a teoreticky, keby som nastupila napr. na mesiac do prace a az potom ukoncila pomer dohodou?

mirus11
17. mar 2020

Ja ti poradím, keď ti skončí RP tak si vyčerpá dovolenku a tým pádom ti budu rátať podporu z tej sumy, čo budeš čerpať tu dovolenku. Inak ti vyrastajú tu najnižšiu podporu, sestrato tak mala, lebo si nevycerpala dovolenku po skončení RP ale pred nástupom na Maresku

shmoulinka1
autor
17. mar 2020

@mirus11 dakujem, no pri sucasnej situacii by pre mna asi bolo najlepsie, keby oni so mnou ukoncili pp vypovedou z nadbytocnosti a dali by mi i odstupne...

mirus11
17. mar 2020

@shmoulinka1 to ti nedajú, pretože pokiaľ si na RD im to len vyhovuje, že si tam není, zbytočne by ta nevyhodili, len kvôli tomu, aby ti dali odstupné, to sú neni taky blbí, neboj.