Zvýšenie stropu materskej
http://www.pluska.sk/rady-tipy/10/materska-vyle...
Prosím Vás, viem sa nejako dopracovať k tej vyššej materskej, ak na ňu nastupujem už teraz v novembri, 6 týždňov pred TP? A obmädzuje ma terajší strop? Vyšla by mi aj maximálna materská 1260eur odľa článku, len či sa k nej viem dopracovať ak nastupujem už teraz. Papiere sú odoslané zamestnávateľovi, ale ešte mi neprišlo rozhodnutie....nejako teraz pozastaviť a začať poberať až budúci rok, či niečo také existuje..
Píšu tam že už je to schválené, že už budú rátať z 2násobku priemernej mzdy..nie 1,5 ako doteraz
ďakujem
@martahric tak to schválili?? to je fajn 🙂 lebo veľa mamičiek sa sťažovalo, že je to na hlavu postavené. Pôvodne to malo byť tak, ako som písala.
@evittam od 1.1. 2017 sa maximálna materská nepočíta ako 70% z 1,5 násobku priemernej mzdy ale z dvojnásobku priemernej mzdy.. čo je dosť veľký rozdiel pre mamičky, ktoré majú vyšší príjem. Od mája 2017 sa bude maximálna materská počítať ako 75% z dvojnásobku priemernej mzdy. Takže dvojnásobok priemernej mzdy.
@jankalukasova Jj, ako som uz napisala. Mi to "docvaklo" ako som to odoslala.😀😉

@jankalukasova bod 1 je pravdivý iba sčasti, materská sa prepočítava od 1.1.2017 na 2 násobok, čiže od januara je vyššia, aspoň mne tak oznámili. Samozrejme do 31.12.2016 sa vyplacala po starom