Zvýšený prídavok na dieťa
22. apr 2022
po včerajšom zvýšení prídavku na dieťa registrujem u mamičiek rozhorčenie, že prečo tak malo a otazky čo si za to kupite a bla bla. prečo na Slovensku vacsina caka od štatu pomoc lebo ma dieťa? rodičovský prispevok do 3 rokov, ktorý nieje v žiadnej inej krajine, nestačí? ved maš dieťa je to tvoje dieťa tak sa staraj nie? či kebyze nemate ten pridavok tak ani dieťa nemate? to ozaj ste odkazate od štatu ? myslite že v iných krajinach vam da niekto len tak 100e lebo mate dieťa?
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

@zuzinabila nuž a si si istá s tými platmi ze až o tolko😉? Myslíš, že ten nájom je nizky? Tých štátnych? Najprv si zisti tiež komplexne a potom píš. Vyhľadaj si tie tému tu na koníky, čo píšu ženy, koľko zarábajú, koľko muži, ja som normálne neverila...v rakúsku máš tiež platy a platy. Jasne, ze 30 eur je malo, ale žiaľ pri tom ako sa vycuciava systém, odrbava to asi nepôjde veľmi hore. Tiež si mrkni témy o predložených rodiča Koch, každá druhá tehotná je automaticky PN a ešte dostáva tehotenské a PN, precitaj si tie témy ako odrbavat zamestnávateľov ako si urobiť čo najvyššiu materskú a pritom sa fiktívne zamestnať a veeeela iného. Skus to v rakúsku a v Nemecku, alebo inde. Povedať, že si doma, dotovana štátom a decko máš v škôlke celý deň za 70 eur mesačne s 5 a pol ročným, ktorému hovno je. Nuž.... Smola, prachy nie sú, dávajú sa, kde nie je treba. A kde je, kde je fakt vážne choré dieťa a matka nemôže robiť reálne, tam sa dava minimum. Smutne celé. Ale myslím ze tých 30 eur nie je zase to najhoršie. Rodič sa ma totižto starať a nie štát.