13 ročná dcéra sa zmenila
Ahojte máme doma 13 ročnú dcéru a odkedy má 13 rokov je veľmi divná papulnatá drzá ale to by nebolo to najhoršie.. pred nedávnom utiekla zo školy a zamkla sa doma. Aj keď dostane zlú známku sa zamkne. Nebijeme ju nekričíme na ňu tak ja neviem. Snažila som sa s ňou pekne o tom porozprávať dokonca som ju chcela zobrať aj ku psychologičke ale nič.. nechce... ja už neviem ako ďalej bojím sa o ňu..
tak pevné nervy, u každého sa puberta prejavuje inak, ale kľúče by som z dverí zobrala nech sa nezamyká. Treba to asi len prečkať a predýchať.
Nie myslím komunikáciu s otcom
nuz.. puberta sa vam riadne zacala.... treba mat pevne pravidla....
Dcéra je ináč ok To je len občasné pubertacke
puberta, nočná mora každého rodiča 🙄
@hana03020302 5E na dva dni vreckove?? fuha, to ma dost.. ved to je mesacne 75E .. 😲
moja dcera chodila aj na kruzky a vreckove v tom veku mala 13E.. nic viac.... ked isla niekam do kina, dostala zvlast, ale na bezne veci, ked ma obedy a vsetko, aj dopravu zaplatenu, tak na nejaku vodu, zmrzku apod jej to stacilo a obcas sa jej prihodilo, ak potrebovala, ale peniaze s ktorymi mohla pocitat an tweety karte bolo 13E... teraz ma 17r a ma 30E mesacne.. na akcie dostane 5-10E, alebo na taxik, ale tak casto nejako nechodi, iba tak obcas s kamosmi.... ked chce viac, brigaduje, alebo si odlozi, co dostane od starkych a pod.
dievčatá nestrašte, moja je šiestačka, a už teraz sa mi zdá iná ako pred niekoľkými rokmi...pri synovi sme ani nezbadali že mal nejakú pubertu....
Mam sice ovela mladsiu dceru ale roky som robila animatorku v detskych taboroch a mala som tu cest s velmi vela detmi rozneho veku. Jeden jediny krat som mala oddiel 12 -13 rocnych deciek a to bolo peklo, vobec sa s nimi nedalo, ani po dobrom, ani po zlom, proste priserny vek. Uz v 14 tich pohodka, dalo sa dohodnut, decka uz rozumnejsie, samostatnejsie ale v tych 13 tich des... Asi treba len vyckat co ti poviem. Tesim sa az mi do toho veku vyrastie moja dcera, to bude vzhladom na jej divoku povahu zuzo dobrodruzo
@lujza123 ja mam opacnu skusenost, mavala som vacsinou taketo deti a bola to parada..peklo boli pre mna 6 -8 rocni🙂
@hana03020302 v kazdom pripade zobrat kluc..a hlavne si myslim, ze davat 5 €na dva dni siedmacke je strasne vela..
viem, ze puberta je tazka vec, ale zas odtial potial..nechce respektovat vase pravidla, tak jej treba siahnut na privilegia..
@hana03020302 taketo vreckove ja davam stredoskolakovi, ktory dennodenne dochadza do ineho mesta a mava skolu aj do 15,30 hod. Na takuto zabu je to prilis, naco to mina?
@hana03020302 to chce čas, veľa času... A veľa sa rozprávať.... Pospominat vlastnú pubertu.... Neriešila by som to cez darčeky, nech sa vykričí,vyrozpráva..
@hana03020302 nevzala by som pubertalne dieta zo skoly do aquaparku len preto, ze vystraja. Ked uz, sla by som tam cez vikend.
Ucel to splni rovnako.
Toto moze dopadnut dobre, ale Moze to mat nechtiac aj prave opacny efekt: waw, takato vyhoda, lebo sa s nimi nebavim? Parada. chcem ulavy od povinnosti? Chcem dosiahnut svoje? Tak este pritvrdim. Lebo to funguje. Budu sa snazit si ma ziskat.
A rozpravat sa s nou pri vsetkych prilezitostiach, ked je zrovna zdielna. Pekne nenapadne sa zaujimat o jej nazory (budu zrejme nervujuco ciernobiele a silne vyhranene, to v tomto veku byva. Maju jednoznacne riesenie na kazdy problem sveta.). Vzdy si ju ale najprv vypocut. Moc neskakat do reci. Nedavat hned rady, vysvetlovat, oponovat.
Max davat trochu otazky.
@hana03020302 neprekvapilo by ma,keby aj na výlete bola nepríjemná...
Podla mna toto treba len prezit.
Pomoct by mohlo rozpravat sa, poskytnut tomu dietatu iny pohlad na iste veci, aby si to vedelo vziat aj z tej druhej stranky. Viem, ze bude trvat, kym bude pocuvat, ale pojde to 🙂
Takže ty čo hovoria že 5€ na dva dni je vela tak to vôbec nieje pravda. Nechodí do školy na obedy ale do neďalekej reštaurácie kde ju poznajú a každý deň tam platí 2€ za všetko polievku druhé pitie.. a ešte 50c za lístok. To znamená 2,50€ každý deň. A neostane jej na NIČ INÉ.
@hana03020302 tal ale to nie je vreckove... to je stravne😉
toto vreckove a odsudzovanie jeho vysky 🙂 ved kazdy ake ma moznosti ..... roku pane som dostavala 50 korun slovenskych na den. Vela? malo? na tu dombu asi viac ako 2,5€
ja myslim ze je to len obdobie a treba ho preckat. byt citlivy zaujimat sa ale neustupovat.
@hana03020302 no ale to si nenapísala, že to platíš vlastne obedy a lístok. Ak by si to špecifikovala takto odzačiatku, nikto by sa nad tým nepozastavil.
Napísala si že jej dávaš vreckové. Vreckové sú peniaze navyše s ktorými si dieťa robí čo chce. Jedno dieťa si vreckové minie na blbosti, niekto na zmrzlinu a jedlo, ďalšie dieťa si radšej odloží...
@hana03020302 ale toto nie je vreckove...
toto je normalne finacnovanie stravy a dopravy...
tak potom je to ina vec - potom si myslim, ze aspon trochu vreckove by mala dostavat..
tak ci tak, len rozhovor a pretrpiet toto obdobie..o tri 4 roky by malo byt vsetko ok:D

@hanatom aha, to je iny level, toto bude tazsi pripad. Skusim poradit. Nespominaj otca, neporovnavaj, ak vycita, ze u otca je lepsie, nereaguj hned. Rozmysli si, co povies.... Ono to je tazke, ale neda sa s otcom rozumne dohodnut?