icon

18 ročná tehotná neter si dieťa nechce nechať

sara_1
29. apr 2020

Ahojte žienky moja neter mala v januári 18 rokov je v 2 mesiaci tehotenstva a chce si to dať zobrať lebo si myslí že sa jej budú smiať že je veľmi mladá a že je nezodpovedná baby ktoré ste tiež takto skoro mali detičky ako ste to zvládali chcela by som jej ukázať že je veľa takých žien čo mali v jej rokoch detičky 😊samozrejme je to na nej ci si to zoberie alebo nie aj ju nenútim len ona chce to dieťatko len ma z tohoto strach že by sa jej smiali

talikudelkova
Autor odpoveď zmazal
talikudelkova
1. máj 2020

Ahojte ja mam 20 rokov. ( v júli už 21 ale to je jedno)
Otehotnela som okolo 3.jula 2018 a 19 rokov som mala až 18.jula takže v podstate som ešte malá 18. Porodila som v 19tke a určite som ani na minútku nezmyslala aby som šla na potrat záleží samozrejme aj od partnera aký je ci ju len ne nabucha a dovi ale ci jej bude pomáhať a ci sa ľúbia ak áno nevidím problém ak by bola sama mala by to ťažšie ale dvom to ide predca len lepšie. A pokiaľ vie variť pretože dieťatko potrebuje po čase aj niečo iné ako mliečko a je zodpovedná mala by si to necha,samozrejme je to na nej len aby si to nevyčítala neskôr.. Dnes má môj poklad už skoro 13 mesiacov a ďakujem Bohu že som vtedy zamýšľala tak ako som zmyslala a sme všetci traja zdravi a šťastnii💙💙

katkalubkova
1. máj 2020

@nickpick podla Teba je lepsie zabit dieta, ako ho napr. na adopciu? O adopcii, som tu necitala.
Ano, podla mna je lepsie porodit dieta a nechat si ho, alebo ho dat na adopciu, ako ho zabit.
"Ked rodis, ako jablon, tak Ti to je jedno, ale nie kazda pocne, len ked si o nu chlap obtrie gate!"

mirica
2. máj 2020

@sara_1 .Ja som mala 18, keď som svoje najstaršie dieťa porodila. )Nikdy som to ani na okamih neoľutovala....ale.....dieťa som mala s partnerom , ktorý mal 19 , rozišli sme sa keď ešte malý nemal ani 2 roky. Počas nich som si užila dostakok fyzického násilia, ktoré začalo ešte v tehotenstve .......potom som mala šťastie , že som našla dobré zamestnanie(a dobre platené)....preto to išlo dobre. No a podstatnú mieru na tom malo aj to, že som bola skôr samotársky typ a ani v puberte som nemala potrebu chodiť po diskotékach,baroch , kaviarňach a kinách. Skôr som rada chodila do prírody a to sa dalo aj so synčekom.
Ale ani ja , po svojich skúsenostiach by som si netrúfala niekoho presviedčať, že keď som to tak cítila a zvládla ja...bude to tak určite aj u neho...každá žena , aj keď len 18-ročná si to musí posúdiť sama, či na to má, hlavne povahovo. Určite by nebolo dobré riešenie, ak by si dieťa nechala, a potom ho celý život nenávidela, prípadne ho zanedbávala, nechávala samé, kým by sa po nociach flákala po baroch.....
Nechaj to na ňu, nech sa rozhodne, ona s tým rozhodnutím bude žiť, a bude znášať jeho dôsledky.

janulik2008
2. máj 2020

@mirica mam neter kt ma 4.5 roka a sestra je s nou sama. Sestra v 16tich otehotnela ... ano aj potrat sme riesili ale jeden den nas delil od toho aby to bolo mozne. Jeden den ... stale vravim ze niekto hore chcel aby sa mala narodila ... jej pritomnost a to ze je tu ma nejaky vyznam okrem toho ze vlastne deti nechcem hoc ju zboznujem 🥰🥰🥰

iva812
4. máj 2020

@sara_1 Či sa chce stať matkou alebo nie, je to iba jej vec.

sara_1
autor
5. máj 2020

@iva812 nikto ju do ničoho nenúti 😉

iva812
5. máj 2020

@sara_1 ale diskutujes o nej bez nej.

janulik2008
5. máj 2020

@sara_1 ked to babo chce nech ma v pazi ze sa jej budu smiat ak vobec kolko je mladych a mladsich mamiciek a nikto sa im nesmeje max stare babky riesia ale to nech ma u ri.i 😀

katarinka134
5. máj 2020

@aylinn presne toto napadlo aj mňa prvé tiež som mala kamarátku ktorá sa z toho nikdy nespamatala aj keď mala dalsie bábo..

bboossoorka
8. máj 2020

@sara_1 mala som 18 keď som porodila.Stihla som sa aj vydať....mám 33 a už máme tri deti.ked je tehotná tak to tak malo byť.Babetko chcelo byt u nej.Nrxh si ho necha všetko sa dá zvládnuť.My zvládli a to sme popri tom stavali dom ja 18 muž 21....Držím palce

zuzaana18
8. máj 2020

Doporucila by som jej info, poradenstvo https://najmama.aktuality.sk/clanok/229445/teho https://tehotenstvo.rodinka.sk/planujeme-dieta/. Moja mama ma mala v 19. O nic neprisla. Som vdacna, ze som tu. Ze mozem byt i ja mamou. Prosim odkaz jej to <3

sisaka
9. máj 2020

@iva812 presne o nej bez nej rozoberať, čo ma robiť, by ma šľahlo keby sa mi ešte nejaká tetka rypala do toho, čo mám spraviť s mojim tehotenstvom.

@sara_1 Tetuška rieš si svoje problémy a nie neterine, aby raz neľutovala, že bola do niečoho tlačená. Ma 18 rokov je dospelá, môže robiť vlastné rozhodnutia a už vonkoncom ti nemusí vysvetľovať a obhajovať svoje rozhodnutia, nájdi si inú vec, do ktorej sa budeš môcť miešať

zuzaana18
9. máj 2020

@sisaka Dieta nie je "vec", je to clovek. Trosku menej arogancie by to chcelo.

sisaka
9. máj 2020

@zuzaana18 ja nikde nepíšem o dietati ako o veci, trochu čítania s porozumením by to chcelo.
Za slovo vec si dosaď napríklad problém? Odporúčam tetuške zaoberať sa nejakou inou vecou/problémom napríklad množstvom buriny na záhrade, nedostatkom drozdia v obchode, skratka nech sa stará sama o seba a nemieša sa do problémov, do ktorých jej nič nie je. Už rozumieš?

11iva11
9. máj 2020

@bellovag Neboj, baby 35+, ktoré začínajú len teraz riešiť plienky, majú už zažité aj odžité a mnohé ako bonus majú vlastné bývanie, našetrené peniaze, aj sa väčšinou už kariérne sa vyžili (alebo majú vybudovanú pracovnú pozíciu, na ktorej ich radi po materskej privítajú), stabilného partnera/manžela a teda sa môžu naplno venovať dieťaťu bez zástupu pomocníčok z celej rodiny. Baby, ktoré otehotnejú okolo 20-ky, väčšinou nič z tohto nemajú. Rada sa dozviem o výnimkách 😀

sara_1
autor
9. máj 2020

😂👌

bellovag
10. máj 2020

@11iva11 som presne ten prípad, ktorý si popísala 🙂 Na druhej strane mám kmotru, spolužiačku zo ZŠ, ktorá mala 1. dieťa v17 a druhé v 19....v 17 som sa stala ich krstnou mamou 🙂 Dnes majú po dvadsiatke sú samostatné....ja mám doma 3 a 5 ročných drobcov....spätne by som rozhodne mala dieťa okolo dvadsiatky....v 18 som mala partnera, ktorý je dnes môj manžel 🙂 Verím, že ak by sme mali prvé dieťa v dvadsiatich, dosiahla by som aj všetko ostatné čo mám teraz....

mima12e
10. máj 2020

@sara_1 ja som otehotnela v 18 a ties som sa bála ze sa mi všetci budú smiať teraz mam ešte 12 dní do pôrodu ale už to není take že sa bojím skôr sa teším netreba brať ohľad nad druhými ale sama nad sebou
Ja som ties otehotnela neplánovane

11iva11
10. máj 2020

@bellovag Veď každému podľa jeho gusta. Ja som v 36-ke porodila moje prvé a posledné dvojičky a som spokojná. Rozhodne by som ich nechcela mať v 20-ke.

bellovag
11. máj 2020

@11iva11 ja som porodila prvé v 33 a druhé v 35 ....viem si to predstaviť, že by som mala prvé okolo 25 🙂 Ale všetko je tak, ako má byť a ďakujem za mojich chlapcov 🙂

dominka63
11. máj 2020

Ja som mala síce 20 ale mala som obavy ale super som to zvládla a aj školu popri teraz mam druhé a super nemenila by som ta nic

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sisaka
11. máj 2020

@ptmt1011 trápne je starať sa do veci, do ktorých ma je veľké nič a rozoberať to s anonymnými cudzími ženami na fóre

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
saska121212
11. máj 2020

@sara_1 ahoj. V prvom rade necitala som všetky príspevky ale pridám sa. Mam 19 rokov, a mam ročného syna. Rodila som v 17, otehotnela som dva mesiace po dovŕšení 17 rokov. Poviem ti, že som si myslela že nikdy nebudem mat deti lebo som k ním nikdy nemala vzťah. A teraz? Milujem deti! Pretože milujem svojho syna, ktorému dám všetko čo potrebuje, všetku lásku na ktorú pomyslí, dám mu aj svoj život ak by trebalo. Veď viete maminky, aký je to pocit mat dieťa. 🙂 a podotýkam, som na neho sama. Anoooo znesiete ma zo sveta niektoré , lebo som bola hlupa a nedala som si pozor. Áno, viem, bolo to nezodpovedne. Ale tá zodpovednosť čo prišla potom je neskutočná ❤️ Ak teda nie je na dieťa pripravená - nebola som ani ja - tak je stále možnosť adopcie. Ale tak myslím, že sa to nestane. Dúfam že v sebe najde toľko sily čo som našla aj ja, a dá maličkemu všetku lásku ktorú bude potrebovať 😊
Tiež som mala problém s tým že veď čo povie okolie. Keď som išla s malým von a kričal v kočíku, počúvala som reči typu -čo to je za matka keď jej decko vrieska- a nebolo to prijemne. Ale žijeme jeden pre druhého, nie pre okolie 🙈 držím prsty , nech sa rozhodne správne. 😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
saska121212
12. máj 2020

@ptmt1011 hahaaa presne ! Jasný príklad. Moja sestra, 28 rokov, 3 potraty, od 22 sa snažia s manželom a stále nič🙈 tým pádom ja som šťastná že mam maličkého takto skoro. A zvládam aj školu 😜 my ženy mame silu na čokoľvek 😊

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená