2 roky mám priateľa a spoznala som iného chlapa
Ahojte. Stala sa mi dost neprijemna situacia a som z toho dost na prasky :(
Mam chlapca, alebo priatela s ktorym sme asi dva roky, vsetko je dobre, zamerne pisem ze dobre, lebo nie vynikajuce. Nechodi domov opity, nepozera po inych, len mi po tej dobe akosi vychladlo srdiecko, ten vztah je dost monotonny. A v tejto dobe som spoznala noveho chlapca no skor chlapa, muža, o pat rokov viac ako ja, stretavame sa potajmne, piseme si. Neviem ci to napisat, ale je skoro z rozpravky, pripraveny na zivot, dobre zaraba (i ked toto nema byt dovod), vyzera, sportuje, ma rad deti a nema "že vraj" dievca. Pravda je, ze som u neho doma nebola, co ma dost odradza.
Ako vzdy nastava rozhodnutie, ktora z vas uz urcite riesila.
Ci skoncovat s byvalim pre daky ošial aky mi davam on. :(
spravili ste nieco uz take? ako ste dopadli?
bojim sa, ze ho prestanem bavit po roku :(
@luuubik No prr, zasa. Jedná vec sú romantické filmy v telke, kde žijú zo vzduchu a lásky, druhá je realita, keď rátaš každú korunu a hádaš sa s mužom o 5 €, ktoré pýta na pivo. To, že @malamirca má nejaké predstavy o tom, ako by chcela žiť je úplne v poriadku.
@malamirca
Otázne je, či pri tom druhom ide naozaj o lásku, alebo o rozum. Mne to príde, že sa so súčasným priateľom chceš rozísť a hľadáš si dôvody. 🙂 Ale tie Ti tu nikto neodobrí, sú to tvoje rozhodnutia, a následky budeš niesť tiež ty (tie pozitívne - napr. peniaze, ale aj negatívne, ktoré možno teraz nevidíš).
no, uz len to, ze pozeram a rozmyslas o inom je dokaz toho, ze vztah v ktorom si je mrtvy... lebo ak vztah funguje, zenam nema dovod pozerať inam.. muzi su v tomto iní, tí casto pozeraju po inych, aj ked doma je vsetko OK, lebo maju radi zmenu od prirody, cest vynimkam... ale ak zena pozera vacsinou po inom, tak niekde je chyba...
Takze bez ohladu na toho konkretneho noveho chlapa na obzore, rozmyslaj, naco si vo vztahu, ktory ti nic nedava.... a nie su evidentne stastna... naco cakas? az pride dieta a uz bude dalsi problem na svete ( lebo on sa nezmeni, pomahat nebude ani potom a budes na nom zavisla minimalne pocas MD, co by nevadilo, keby vztah bol OK ) ?
@malamirca dievca tieto "zadne vratka" a tato vychcanost sa ti vratia... tahat terajsieho frajera za nos a podvadzat ho, lebo co ked ten druhy nie je az tak pri peniazoch...akoze neverim ze to myslis vazne...
na druhej strane este dodam, ze ak cakas, ze vo vztahu budes mat cele roky motyle v bruchu a len to je to prave, tak to sa rovno priprav, ze mozes menit vztahy kazde dva roky, lebo take nieco je NEREALNE.
@malamirca z toho čo pises, mi pripadas, ze nie si este zrela a pripravena pre vztah, pretoze vztah nie je o tom ze "ma niekto bavi", ci "zabava", ale ze ja som sa rozhodla robit niekoho stastnym a v tvojom pripade ho spoznavat, a nasledne sa rozhodnut, ci si chcem s dotycnym predstavit zvysok zivota... manzelstvo, deti, rodinu...
chodis uz dost dlho na to aby si vedela, ci ma zmysel dalej pokracovat vo vztahu... ci:
- mas si co povedat s priatelom, ste si vzajomne blizky
- mate vzajomny hlboky vztah priatelstva
- chces ho za manzela
- chces mat s nim deti
- chces s nim zostarnut....
- atd 😉
ak to tak s nim nevnimas, tak ho netrap, daj priestor inej zene, ktora ho bude skutocne lubit, vazit si ho..ctit...
nie je zle sa rozist, o tom je chodenie (aj ked ste uz aj spolubyvajuci..ale to mozes byt s hocikym), ze ludia sa spoznavaju a rozhoduju, ci to ma zmysel ci nie...
co je vsak v tvojom pripade SMUTNE, je to, ze si nevazis muzov, lasku, vztahy... pretoze nemas problem tahat dvoch ludi sucasne na nos..a netrapi ta, ako to moze im ublizit....
poznas to "ako sa do hory vola, tak sa z hory ozyva" 😉
@katrin21 , ty nečítaš diskusie na tomto fóre? je tu kopec žien, ktorých správanie svedčí o "prílišnej emancipácii" - správajú sa ako chlapi aj v oblasti vzťahov. A očividne dôvod na "nespokojnosť" so vzťahom sa vždy nájde. svoje správanie si dokážeme bez problémov ospravedlniť sami pred sebou.
PS - nehovorím o tomto konkrétnom vzťahu, tu je chlap tiež týpek... Ale mladá sa s ním mala rozísť, a potom začať hľadať svoje šťastie. Takto je to veľmi nefér, mierne povedané.
dufam ze tvoj sucasny priatel ta posle do pr.ele skor ako ty jeho... ak si vo vztahu neni stastna odid od neho a urobis tak laaskavot nielen sebe ale i jemu- kazdy ma pravo mat uprimnu a milujucu osobu vedla seba co ty niesi.. keby to tu napisala zena ze jej muz sa styka s inou a vypysuje uz by bol ten muz ukamenovany za najvatsieho suknickara sveta... karma je svina aby sa to nezvrtlo proti tebe 😀
@malamirca
Najskor som chcela napisat, ze neunahli sa, ale ked som si teraz precitala, ze vstavas rano o stvrtej a ides sama po tme na bus lebo on nie je ochotny ist o pol hodinu skor aby ta odviezol a miesto do kritickej opravy domu dal radsej peniaze do pocitaca, tak sa pokojne unahli.
Toto podla mna nie je muz, ktory sa jedneho dna dokaze dobre postarat o rodinu (ved mu vobec nevadi, ze chodis sama po tme a, ze vase deti by sa nemohli hrat na dvore).
Na tvojom mieste by som sa s tymto rozisla a potom mozno riesila nieco dalej s tym druhym (je divne, ze ta nechce pozvat k sebe, ale vyzera byt pracovitejsi).
OK, ale preco sa tu potom hrame na to, ze som zalubena a stary priatel je fajn, vztah len ochladol... Nech zakladatelka rovno napise, ze ma vo vztahu problemy, lebo jej priatel je socialny pripad a hadaju sa o peniaze a ze toto je to, co jej u noveho priatela imponuje - ze odpadne jeden velky problem - peniaze.
Lebo to tu bolo na zaciatku odprezentovane inak a vobec neslo o prachy. A teraz to vyzera, ze prave tie dodavaju novemu priatelovi nezanedbatelnu pritazlivost. Ano, muz ma dobre zarabat, ale ja by som sa velmi zle citila, keby bol moj zivotny standard zavisly len na partnerovi. Teraz to vyzera, ze o byti a nebyti a o zivote v chudobe ci v bohatstve rozhoduje v pripade zakladatelky len vyber partnera... A to potom dost zaslepuje oci, ked ide o vztah, lebo tam su dolezite ine veci. Darmo budu aj milionari, ak partner zenu nebude respektovat, podporovat, ak ju bude podvadzat, bit ju ci ju ekonomicky vydierat, ako tu uz bolo spomenute... No nech kazdy robi ako mysli, ze je spravne. A nech si potom nesie nasledky.
@luuubik neviem ako je na tom zakladatelka ale mne to nepride tak, ze je nejaka leniva lemra, ktora len hlada niekoho aby sa mohla prizivovat, akoze vstava rano o 4tej a ide do prace. Nesedi doma.
Myslim, ze len stretla noveho muza (ktory je uplne normalny) a je prekvapena z toho, ze to moze fungovat aj inak, ako, ze by partner siel o pol hodinu po nej z domu autom, lebo sa mu nechce skor vstat, a je mu uplne jedno, ze ona caka niekde v zime po tme na zastavke...
@whitecat666 moze byt, netvrdim, ze je lemra, len tiez niektore veci nechapem u nej... Napr. ze ocakava, ze jej priatel prispeje na auto. Nikdy v zivote by som nedala vacsiu sumu na kupu veci /v tomto pripade auta/ priatelovi, hoc by som ho milovala, na to som dost realisticka. Co ak by sme sa rozisli /ako to vyzera aj v tomto pripade/, ako by som ho prinutila mi tie prachy vratit? A ze strecha sa stavia neviem ako dlho? A co jej priatel nechodi do prace? Asi si nevie nasetrit na to, aby strechu na dom urobil na jeden sup, aky to div, pri slovenskych platoch. A keby si kupil zajazd na Sri Lanku s nedokoncenou strechou, nepoviem, ale pocitac? To uz nepovazujem za neprimerany luxus, ale potrebnu a v mnohych smeroch zivot ulahcujucu vec... Tak co az take zle robi jej sucasny priatel zle, preco sa s nim chce rozist? Okrem toho vstavania,ze sa neprisposobi? Ano, to je mi tiez divne, mohol by jej vyjst v ustrety, ale zasa je preto zly clovek ci partner, aby ho bez vycitiek mohla vymenit za solventnejsieho? Netrufam si tvrdit.
mne pride dost slahnute ocakavat od chlapa, ze mi kupi auto hoci je to felda za 300 eur. ten dom je vas spolocny, ci je to jeho dom? vies, keby ste si sadli a urcili si priority a dohodli sa na tom, ze dom zacnete davat SPOLU dokopy, mozno by to bolo fajn. lenze ty asi len ocakavas.
to je take ako keby ja som vyzadovala od frajera ze hej kupp mi auto, sak ja matka samozivitelka, chuderka najvacsia.. preco by mi mal chlap kupovat auto, ked napriklad byvam v jeho dome? ved on uz zrejme ten vklad do spolocneho dal. ok, si v jeho dome, tresni do stola, povedz ze podme spravit ten plot, ja ti prispejem. ty ocakavas a ocakavas... a davas aj ty nieco tam?
@malamirca podľa tvojich odpovedí mi je z teba normálne zle..
"dobre zaraba (i ked toto nema byt dovod)" nema? tak potom co tato veta:
"neviem, ci som mrcha len ja, ale nechcem kočik pre dieta kupovat na bazari a na dovolenku chodit len do besenovej"
cooo???
mysli si co chces, ale presne take ako si ty z duse neznasam. Neprajem nikomu nic zle, ale vsetkym sa vsetko vrati. Ked ty dokazes toto napisat, tak by som tvojmu terajsiemu radila, aby sa s tebou rozisiel on, aby ta tento novy vymenil za este vacsiu zlatokopku a aby si nakoniec ostala sama a buchala si hlavu o stol, ze si radsej mohla mat krasnu milujucu rodinu aj s kocikom z bazaru a nie chodit po drahsich dovolenkach ako je besenova..
"nemam velky plat, to pravda, len ked sme partneri uz par rokov, ocakavam, ze mi aspoň trosku pomoze" ... mi chces tvrdit ze vsetko nebodaj tahas ty? nie ste na to fifty fifty?? alebo si chces kupovat drahe handry a chodit na drahe dovolenky a jednoducho na to peniaze nie su a to sa ti nepaci?
Ja vobec neparam do nicoho,len ked teda hodnotim,co pozadujem a chcem,tak treba povedat,co ponukam..Co take ponukas tomu solventnejsiemu,ze ma zaujem? A co tomu svojmu?
Ale ja by som s neperspektivnym muzom tiez nezila,lenze ja mam vysoke poziadavky a zaroven nie som odkazana.
@luuubik no ona pisala, ze jej chybalo prilozit par korun k jej peniazom (to znamena, ze nejake peniaze on bokom mat musi, inak by ho asi neziadala). Ja som dostala prve auto k vodicaku po rodicoch (aby som celu vysoku nemusela chodit busom), ale neviem si predstavit, ze kebyze mam priatela, s ktorym uz mam dom a zijem s nim niekolko rokov a chyba mi uz len par korun, ze by mi povedal ved chodia spoje. To je podla mna jeho lakomost (nie vydrziavanie). To akoze ked budu mat dieta, ona sa s malickym (ktory este nema ziadnu imunitu) bude trepat busmi lebo si sama nezarobila?
Jasne, clovek musi byt aj realista (preto by som si napriklad nikdy s muzom nedala spolocny ucet) ale na druhej strane nejaka jednotnost by podla mna vo vztahu mala byt (ved zmyslom rodiny je, ze z dvoch sa stane celok a nie, ze kazdy si robi sam na seba). Ked potrebuje on a ja mozem pomoct tak pomozem a samozrejme aj naopak. A ked sa rozideme tak to od neho spat ziadat nebudem (ty ked das niekomu darcek, tak ho ziadas spat ak sa vase kamaratstvo rozpadne)?
A ked maju vlastny dom (co je celkom luxus na slovenske pomery) tak pochybujem, ze je to jeho prvy pocitac v zivote.
@malamirca " to budem radsej ta zla s vidinou, ze raz strenem partnera pri ktorom sa nebudem musiet hanbit"
toto ma zaujalo
takže, už si rozhodnutá a bola si aj pred založením témy ( pre toho nového)
ty sa teraz hanbíš pri tvojom partnerovi? a dôvod? že nemáte luxus? a koľko máte rokov? to by ma zaujímalo. lebo dnešní 20 - tnici (a aj mladší) si veľmi ľahko predstavujú život. zmaturovať (skončiť VŠ) a mať hneď nový dom/byt, auto, dovolenky....ale to stojí prachy,že? A na to treba aj makať, nie? ak si sa narodila v rodine boháčov, alebo máš takého priateľa, nie je problém, ak by vás rodičia dotovali...ale to je asi nonsens.
vieš moja, ono každý sme začínali...a drvivá väčšina poskromnejšie...najprv treba zarobiť a potom budeš mať...začni od seba. ešte nemáš deti, čo ti bráni mať dve práce? alebo nájsť si lepšiu? dovzdelávať sa?ty sa musíš pričiniť o to, aby si sa mala dobre. nezávisle na chlapovi. inak si len vypočítavá a naivná, ak si myslíš, že všetko, čo ten druhý má, šmahom ruky raz na teba aj prepíše. teda ak rátaš s tým. lebo z tvojich príspevkov sa vykľulo, čo je afrodiziakum na tom novom. prachy, prachy, prachy. status.nezabudni, že všetko, čo má doteraz a nadobudne do svadby, je LEN JEHO. takže tam budeš musieť tiež dať VKLAD, tak ako aj u terajšieho. takže pre teba sa nič nemení finančne ani pri novom, na to zabudni. nikde nie je napísané, že ti dovolí užívať si jeho luxus.
do budúcna: snaž sa mať vzťah založený na tom, že SPOLOČNE budete budovať a snažiť sa o lepšiu situáciu. či už finančnú, alebo citovú. SPOLU. chápeš? a nie len čakať od druhého s natrčenou rukou.
chvalabohu, že za mojich čias, keď som začínala "žiť", nebol net. lebo z toho tuším tí mladí dnes osprostievajú. vidia, ako sa majú druhí a myslia si, že to im všetkým same popadalo do náručia.
@whitecat666 nuz, ja si zas neviem predstavit, ze by som mala priatela, s ktorym uz roky zijem a on bez toho, aby povedal na rovinu, co mu na mne vadi, by zacal randit s inou za mojim chrbtom, ako to urobila zakladatelka... A opakujem - nedolozila by som priatelovi nic z dovodu, ktory som uviedla. A povazujem to za normalne a spravne. Okrem toho, co je to par korun? Neprispel jej 10 alebo 50 Eur? Alebo 100 ci 500Eur? Lebo to je dost podstatny rozdiel pre cloveka, ktory sa netopi v peniazoch a to sa asi dotycny (teda ten povodny priatel) netopi. Jasne,ze neziadam darcek spat, ak sa s niekym rozidem, ale samozrejme ako kazdy kupujem darceky, ktore su v mojich financnych moznostiach. A ked jej neprispeje, asi to v jeho moznostiach nie je! Alebo je, ale o nej ako o priatelke (OPRAVNENE) pochybuje...
Apropo - aj keby som bola na tom neviem ako zle a priatel dobre (myslim financne) nepytala by som si od neho prachy na auto - je to maximalne ubohe - PYTAT SI peniaze od priatela (ine je to od manzela a otca deti). Maximalne by som si pomyslela svoje, ze preco mi neprispeje, ked by ho to nezabilo, no v zivote by som sa tak neponizila, pre niekoho je to asi normalne. Ja som v zivote nedostala nic, ani prastare auto po rodicoch (niezeby nechceli, ale ziadne nemali) ale mam svoju hrdost.
Ty uz spominas deti - jasne, predpokladam, ze by situaciu inak riesil aj tento jej sucasny priatel, ak by bola nie uz len priatelka (aj to sa teraz ukazalo, aka...) ale manzelka. A toboz ak by prisli deti, nepochybujem, ze normalny chlap by situaciu s trapanim sa spojmi s novorodencom riesil. No to je veeeelmi daleko a to nema nic spolocne s ich terajsou situaciou.
A to s tym pocitacom - predpokladam, ze sa mu pokazil a kupil si novy, nie? Asi nebude nik taky magor, ze si kupi novy pocitac, ked jeden funkcny a dostacujuci doma uz ma? Okrem toho, keby si aj desat kompov kupil, nemoze? Nie su to jeho peniaze? Chudak, normalne si predstavujem ako dava priatelke prachy na auto a ona mu zahlasi po par mesiacoch, ze sorry, uz nejaky cas randim s inym a ty o tom nevies. Je super a hlavne zaraba viac ako ty! Chacha!!!
@malamirca Z toho, čo si napísala, tak dedukujem, že nejaký adolescent sa náramne zabáva 🙂 Len ma zarazila skutočnosť, že "snažíme sa" 😀 😀 😀 To s ktorým teraz? Ak je skutočne situácia taká, ako si napísala, tak ťa "ujo" chce zrejme vysúložiť, alebo je ženatý....čo jedno nevylučuje druhé 🙂
@luuubik
Tak po prve ja zakladatelku neobhajujem v tom, ze ma dvoch naraz (v tom je samozrejme 100% vinna). To by som ja v zivote neurobila (je jedno, ze s nim nespala, ani na rande by som s nikym nesla pokial niekoho mam, aj to povazujem za neveru).
Tiez by som nikdy od muza neziadala auto ale pride mi ubohe, ze ho to sameho ani nenapadlo a vlastne mu je totalne fuk, ze ona chodi busom, este jej povie, ze ved chodia spoje. Pride mi, ze mu na nej vobec nezalezi a ako s buducou manzelkou s nou nepocita.
Samozrejme od rodicov som auto neziadala (dala mi ho mama ked jej koncil leasing a ked som potom neskor zacala dobre zarabat splatila som im spat ich starostlivost a stedrost).
Tak asi som staromodna ale ja by som nikdy nechodila s niekym s kym to nemyslim vazne (preto spominam tu situaciu s dietatom). Ja beriem priatela ako buduceho manzela a potom buduceho otca mojich deti. Pre mna je normalne byt s niekym par rokov az potom si ho vziat (aby som ho dobre spoznala ale zaroven to beriem ako rovnaky zavazok ako manzelstvo).
Myslim, ze obaja maju svoje chyby. Ona si nasla ineho popri niecom neukoncenom (co je podla mna maximalne ubohe). A on zije len sam pre seba. Preto som napisala, ze najlepsie co moze urobit je rozchod...
@malamirca v profile mas ze sa snazis o dieta....to ako s tym prvym?
takze priatel zakladatelku nemiluje a je to chrapun, lebo dopusti, aby jeho milovana chodila busom, ked by teoreticky mohla chodit aj autom 🙂 Ma ako ty nezistne predpokladat, ze so zakladatelkou dozije svoj zivot v laske obklopeny spolocnymi detmi a teda sa ma s nou o vsetko delit. Nevadi, ze si odklada peniaze napr. na svoju strechu - ktora mu zostane tak ci tak, ale ma dat tych par prachov co ma (stale nevieme o kolko ide) radsej priatelke - ktora mu zostat musi alebo aj nie. Omg. Dobre, myslite si co chcete a ja si budem tiez, nechcem sa hadat. Pekny vecer.
@whitecat666 takze priatel zakladatelku nemiluje a je to chrapun, lebo dopusti, aby jeho milovana chodila busom, ked by teoreticky mohla chodit aj autom 🙂 Ma ako ty nezistne predpokladat, ze so zakladatelkou dozije svoj zivot v laske obklopeny spolocnymi detmi a teda sa ma s nou o vsetko delit. Nevadi, ze si odklada peniaze napr. na svoju strechu - ktora mu zostane tak ci tak, ale ma dat tych par prachov co ma (stale nevieme o kolko ide) radsej priatelke - ktora mu zostat musi alebo aj nie. Omg. Dobre, myslite si co chcete a ja si budem tiez, nechcem sa hadat. Pekny vecer.
@malamirca No teda vôbec by som sa nedržala hesla Lepší vrabec v hrsti ako holub na streche... Lebo zasa klasicky všetci tu píšu že stabilný milujúci chudobný partner verzus bohatý, ktorý ťa nechá a bude podvádzať a neviem čo. Tak to nefunguje. Môže ti to vyjsť s tým druhým alebo nemusí a možno sama zistíš, že to po čase nie je ono, ale vyskúšaš aspoň niečo nové a možno prídem časom niekto iný 🙂 To je proste život. Nie si nesvojprávna, že keby si aj zostala nakoniec single na určité obdobie tak by sa zrútil svet 🙂 Ani s prvým priateľom nie ste spolu ktovie ako dlho a nemáte vážnejšie záväzky takže by som to nejako nehrotila a na základe toho čo si napísala by som sa s ním rozišla. Život je zmena 😉 A hlavne nesúhlasím s tým postojom k životným pomerom. Zo vzduchu sa žiť nedá a ak budete zaľúbení aj s druhým partnerom a budete sa podporovať tak sa ti bude žiť omnoho jednoduchšie. Taká je realita. Potom by tu tisíc mamičiek nepísalo ako vyžiť z 40 € na týždeň a podobné témy, keby ten životný štandard nehral vôbec žiadnu rolu. Toť môj názor, choď do zmeny a uvidíš 🙂
A co keď ani ten druhy nebude taky zazobany len sa tak tvári aj moj muz keď sme sa poznali točil kola 500sk lietali len tak a 300tisic na výplatu a reci typu podnikanie cez chrbtovu kosť inak sa hore nedostsnes.a neskôr ked sme spolu začali opak bol pravdou on dobrák od kosti ze si zobral stsvebko 400tisic a 300tisic požičal bratovi ktory to vracal 7 rokov.a vyplatu mal sice fajn aj chlapov pod sebou ale realita bola ďaleko od tejto frsjerskej chváli.a mne to vobec nevadilo lebo mne nešlo o prachy ale o to že je to ten najuzssnejsi clovek otec muž brať syn na svete.aby si nebola prekvapená ked to pravda nebude.a budes sama len este otázka prečo sa teda snažíte o babo teda podľa toho co más tam napisane ze snaží sa.
Prebehla som všetky prispevky kazdopadne zakladatelka mi pride ,,vychcana,, a čo ma fakt dojalo ze v statuse ma ,,snaží sa,,, tak potom mi ludia povedzte ze je toto normalne? Nechutné...chudaci deti splodené takto nezodpovednými ludmi.

@malamirca ja by som povedala, že ťa neláka ani tak on, ale ten životný komfort... ktorý pri súčasnom priateľovi nemáš... lenže ak ti vyhovuje ten súčasný priateľ a vadia ti len tie peniaze, tak sa o to pričiň a vybudujte si ten komfort spolu...