25 ročná dcéra sa správa ako nerozumné decko
Niekedy sa správa ako nerozumné decko, nevyzreté, má naivné predstavy, svet gombička, párty a kamaráti. Ja som v jej veku bola už oveľa rozumnejšia. Neviem, do akej miery je to ešte akceptovateľné? Rodina a partner ešte v nedohľadne.
Tak kazdy človek sa inak rýchlo vyvija. Ak býva doma, mate už nastavene pravidlá? Prispieva, podiela sa na chodu domácnosti? Ak ste ju postupne k povinnostiam a zodpovednosti neviedli od detstva, nemôžeš teraz očakávať zazraky...
Tvoji rodičia by mali možno iný názor ako máš ty na seba.
V 25tich ešte nech si užíva život
Aspon ti prispieva na domacnost?
Ach, tieto vety, začínajúce "ja v tom veku...". Ktovie, či si to isté pri tebe nehovorila tvoja mama.
Neporovnavaj😉 ved hadam ma vase geny😁 moji rodicia sa asi tiez takto nejak museli ponosovat na mna s bratom, lebo tiez sme mali bunky na cokolvek, len na usadeny pristav nie😁 sice partnera som uz mala 5 rokov, ale v hlave len zabava, vyhadzovanie si z kopytka, ziadna zodpovednost....akoze fakt nic. Oni uz chudaci kazdemu vraveli, ze sa ani nasich svadieb a vnucat nedoziju....ale dozili🙏 ja som sa ustalila az vtedy, ked som dozrela na materstvo. Dovtedy hoci vydata, ziadna zmena. Cize v 30ke mozme povedat, ze som zacala brat zivot vazne...aspon si myslim
Pokiaľ hej ja nemusím financovať život a jej party, nech si užíva
Mám 25, partnera síce mám, ale deti teda ešte určite v pláne nemáme a nerozumiem prečo by jedna z týchto vecí mala byť známkou vyspelosti ...sú veci, v ktorých sa stále cítim ako dieťa, keďže stále študujem, ale na druhú stranu viem sa o seba postarať ...a väčšina rovesníkov okolo mňa to má rovnako, ale mám aj takých, ktorí boli vážnymi životnými situáciami nútení dospieť skôr a vtedy si vždy uvedomím ako som rada, že môj život je v podstate gombička ... napísala si veľmi málo na to, aby sa dalo napísať či je to akceptovateľné ... študuje ? pracuje ? zabáva sa za svoje alebo jej to platíte vy? čo znamená naivné predstavy ? ...
Nuz tak ako si jej ty svet predstavovala tak si ho ona zije...
ja si vždy spomeniem ako som v tomto veku ja už bola dávno vydatá...a dnešné slečny si užívajú život a slobodu...
@deti95060810 To vyznieva trochu čudne. Teba snáď niekto donútil, aby si sa v mladom veku vydala proti svojej vôli?
@deti95060810 ale to bola tvoja voľba a nie každý to tak chce
Pred 30-40r uz by mala aspon 2deti, ale v dnesnej dobe sa nikto nikam nehrnie. Je lepsie ked si teraz uziva ako potom ked bude mat rodinu. Ja mam zname co ani v 35ke nemaju partnera, nie este dieta a nestazuju sa.
neviem naco to riesis. Ja poznam takmer styridsiatnicky, co po partnerovi netuzia, po detoch duplom nie a uzivaju si zivot s kamaratmi.
V 25ke som aj ja bola nevyzrete decko a v 27ke som sa uz vydavala. Nikdy nevies...
No to by som poprosila, aby si v 25 užívala bezstarostný party život. Twistovať pri šporáku a okolo detí a muža bude ešte viac než dosť.
Pokiaľ sa vie uživiť a nezaťažuje rodičov svojím životným štýlom (nebudí ich hlučným príchodom nad ránom, nemusia ju financovať), tak nie je o čom. Nech si užíva život ako uzná za vhodné, nie každého baví meniť plienky a čakať muža s teplou trojchodovou večerou.
prečítaj si ,, generácia Z ,, mám syna narodeného v roku 1997 - sedí na 1000%
A kam sa ma ponahlat?kedy ma spoznavat svet a uzivat zivota ked nie teraz?ked budu deti tak uz asi tazko.nie kazdy tuzi sa ihned po skole vydat a rodit deti,z coho by ich zivila,kde by byvali?
Treba si uvedomiť to, že keď niekoho porodíš ešte neznamená, že máš právo mu diktovať ako má žiť. Nech si užíva, lepšie ako sa trápiť napríklad aj v zlom manželstve alebo byť super rozumná nudná tetuska v jej veku...
Inak keď si bola taká rozumná, nieco si zrejme urobila zle, keď máš také nerozumné potomstvo 😀
No hlavne jej to nevytykaj🙂to sú tvoje predstavy ako by mala žiť.Ona bude žiť svoj život a možno bude mať dieťa v 33 r, alebo aj nie....ja by som nechcela, aby dcéra bola v 25 na poriadku.Vtedy má človek doštudovať, hľadať si dobru prácu, ešte si užívať s kamarátmi a pod...asi si iná povaha ako dcéra aj moja mama sa vždy čudovala ako môžem mať toľko známych.Aka je tvoja predstava?
Zase je rozdiel či chodí domov ráno, cez deň spí, či je zodpovedná a pod...minule som čítala, že dnešní 30 tnici sa správajú ako voľakedy 20 tnici...
Ja som bola asi taka ista.. hoci som strasne chcela deti. Ale v tom veku som este chodila na diskoteky, chaty, uzivala si.. v 30tke som zacala.chodit s mojim terajsim, co-to sme pocestovali a v 35tke som mala prve a neskor druhe dieta.
Akurat som nebola typ, co rozhadzuje peniaze.. a v tom case ( po 25) som zacala tak slusnejsie zarabat.
A to je tvoj nazor, ze si bola rozumnejsia? Mozno nie.. tvoja mama by ti mozno povedala daco ine..
Dnes je trochu iná doba, ľudia sa tak neponáhľajú do manželstva a detí. Ja som tiež mala už dieťa v 22, tým pádom som už musela byť "rozumná". Môj syn má 22 a svet gombicka. Ja som len rada, že sa nikam neponáhľa.
@deti95060810 nech si kazdy zariadi podla svojich priorit. Tvojou prioritou bolo zrejme manzelstvo, to je ok, slecny sa zas rady pozabavaju, aj to je ok.
pošli ju preeč z domu. Nestaraj sa do nej už. Má 25. Musí žiť sama za seba. Ak byva s rodičmi a pracuje, môže si robiť čo chce vo volnom čase. Takisto ako keby byvala sama niekde preč. Ty jej do toho nemáš čo rozprávať. Máš jej pomôcť keď ťa požiada o niečo. Tak funguje rodina. Nie že ty budeš ohovárať, diktovať, svoje predstavy.
Najmenej rešpektu svojim dospelým deťom sa dostáva od rodičov. Potom nemajú názory, nemajú sebavedomie, a kvôli sučasnej ekonomickej situácií kedy si vlastný bývanie človek nemôže dovoliť, aj neskúsení v činnostiach ako platiť účty, ako upratovať, ako niečo vyrobiť a myslieť za seba, že to potrebujem, a čo na to potrebujem a čo ma to bude stáť, ale spoliehať sa stále na rodičov, že oni urobia. ... No tak jasné.
Nech ide bývať sama, bude mať od teba pokoj. Ty od nej. Nájdi si inú zábavku ako sa rýpať iným ľuďom do života.
no tak asi v 25 netuzi menit plienky.Ved nech si este chodi po party,to uz neskor nikdy nezazije,proste co to rieisis?Ak si len uziva zivot?Ved dobre mladost sa jej uz nikdy nevrati-cize jej to kludne dopraj.

Nepises podrobnosti, ani situacie, podla ktorych usudzujes, ze sa sprava ako decko a ze ma naivne predstavy. Len teda, preco by musela v 25ke riesit partnera a rodinu? A co ak nebude chciet nikdy rodinu, vydedis ju? 🙂