icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

13. jan 2026

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

eva8
16. jan 2026
@anonym_autor

@eva8 nie, práve ta dotyčná si z nej utahuje. Myslí to v tom zmysle, že na nic ine nie je suca a bez toho callcentra sa nezaobide. Je tam este jedna, ktora sa jej cuduje a stále pocuva, že ak by ona bola na jej mieste a mala len tolko rokov, už by dávno bola niekde inde, co tam ona robí? A pani, ktora ju zaucala, je toho názoru, že je šikovná, vobec nie lenivá, má príjemný hlas, kultivovaný prejav, vystupovanie, že jej tam je škoda. Ale zatial je pre nu škola priorita.

@anonym_autor vidis, ta, co dceru zaucala, hovori, ze je sikovna. A ty sa zameriavas na zapory 🙃 Aka je tema dcerinej diplomovej prace?

autor
16. jan 2026
@eva8

@anonym_autor vidis, ta, co dceru zaucala, hovori, ze je sikovna. A ty sa zameriavas na zapory 🙃 Aka je tema dcerinej diplomovej prace?

@eva8 strategia rozvoja turizmu v našom regione. Na tej práci pracuje svedomito, sama si ju vybrala, od začiatku sa tomu venuje, vie pracovat s literaturou, v tom sa vyzná, má nápady, je kreativitu a fantaziu. Fantazia jej nechyba, tej má až vela.

eva8
16. jan 2026
@anonym_autor

@eva8 strategia rozvoja turizmu v našom regione. Na tej práci pracuje svedomito, sama si ju vybrala, od začiatku sa tomu venuje, vie pracovat s literaturou, v tom sa vyzná, má nápady, je kreativitu a fantaziu. Fantazia jej nechyba, tej má až vela.

@anonym_autor cize fajn. Treba ju podporit v napadoch, dodat sebadoveru. Napisala som namatkovo, co by sa dalo vo vasom regione, dcera to ma urcite dopodrobna rozpracovane. Vlastne taky maly prpjektovy plan. Moze skusit poziadat o dotacie (nizka pravdepodobnost, ale da sa) Pri sucasnej vlade hrozi ukradnutie jej napadov, preto nech si najde moznosti priamo cez EU. Kedze sa v literature vyzna, vie surfovat na internete. Podla sposobu jej selektovnosti, vie sa zorientovat, zistit ako na to. Hovori o podnikani, to je vzdy risk, ale ak ma dobre rozplanovane, treba skusit moznosti a potom bud podnikat, alebo sa zamerat na nieco ine. Ver jej

anonym_785471
Autor odpoveď zmazal
zorienka28
16. jan 2026
@anonym_autor

@simca06022011 chcela si velmi po autoškole kupit auto, ale však ani na benzín by nemala. A nemyslím, že by mala mat auto, este sa dakde zabije. Máme v rodine.

@anonym_autor Na aute sa zabije, v zahranici ju unesu a daju na prostituciu, a neviem este co. Co komentar od teba, to "neda sa". Nenapadlo ti ani raz, ze tymto ofukovanim ste sa s manzelom vyrazne pricinili o to, co je z nej dnes? Ved ty by si bola najradsej, keby sedela v nejakom ozbrojenom bunkri, kde jej nikto ani vlasok na hlave neskrivi, ani na nu krivo nepozrie, tak sa necuduj, ze dievca nema ponatia o realnom fungovani sveta a "dospelackom" zivote, to je este stale dieta, ktore matka hystericky ochranuje, ktore pocuva dokola len, ze sa nieco neda, ze je lava, ze toto nevie, tamto nevie, od ktoreho sa nic nevyzaduje, ktore nic nemusi. Mlady clovek proste musi daco risknut, ja som isla 24-rocna "na skusy" do Holandska a nikto ma ani nezabil, ani nie som prostitutka. Naucila som sa zodpovednosti a zariadit sa. Ona by hadam aj daco robila so svojim zivotom, ale ty nie, lebo to ked otrci paty z rodnej dediny, ju hned zabiju. Ste podarena familia 😂

autor
16. jan 2026
@anonym_785471
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_785471 och, tak toto je vysoký level. Ona by toho zahraničia aj isla, ale že by tam počítala s milionárom, to nie. Sama hovorí, že cesta do pekla. Ked ju potom odkopne, tak je zle, cize chce sa spoliehat len sama na seba. Co sa mi zas paci. Ani záchvaty nemá, že by sa musela volat policia a sanitka, to sa nestalo. Tak toto je nešťastie. A snad tu školu dokončí. I ked aky odbor, taky odbor.

anonym_785471
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_785471 och, tak toto je vysoký level. Ona by toho zahraničia aj isla, ale že by tam počítala s milionárom, to nie. Sama hovorí, že cesta do pekla. Ked ju potom odkopne, tak je zle, cize chce sa spoliehat len sama na seba. Co sa mi zas paci. Ani záchvaty nemá, že by sa musela volat policia a sanitka, to sa nestalo. Tak toto je nešťastie. A snad tu školu dokončí. I ked aky odbor, taky odbor.

@anonym_autor Ona hovori len to, co pocuva od teba. Podla teba je vsetko zle, na aute sa zabije, v zahranici bude na drogach ako prostitutka, na lodi ju vyhladuju. Existuje vobec nieco, kde jej podla teba nehrozi nejake strasne nebezpecenstvo? Asi len v palaci s ochrankou 24/7. Precitala som si teraz komentare, a vinu hladaj u seba, jedine u seba.

zorienka28
16. jan 2026
@anonym_autor

@alica110 tak osupala zemiaky, vie spravit puding, cestoviny, krupicu. Sice chcela začat s varením na podnájme, že ušetri na jedle, ale bojím sa že podpáli byt a kde zozenieme miliony na úhradu? Spolubyvajuci pridu a tam bude zničeny byt.

@anonym_autor Ty kokos, ty nie si normalna. Ja sa tej tvojej dcere cudujem, ze este neskoncila na psychiatrii s takouto materou.

simca06022011
16. jan 2026
@anonym_autor

@alica110 tak osupala zemiaky, vie spravit puding, cestoviny, krupicu. Sice chcela začat s varením na podnájme, že ušetri na jedle, ale bojím sa že podpáli byt a kde zozenieme miliony na úhradu? Spolubyvajuci pridu a tam bude zničeny byt.

@anonym_autor boze ty si chora.. :DDD

simca06022011
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak na jednej strane sa ti zda super, ze chce byt samostatna, na druhej strane jej to uplne vyhovaras a hlupe katastroficke scenare vymyslas...

simca06022011
16. jan 2026
@anonym_785471
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_785471 nic take ta jej dcera nerobi co opisujes

simca06022011
16. jan 2026
@anonym_b20e7a

Tvoja dcera ma 26, auto + vodicak … do skoly sa dostane. Nepotrebuje pilotnu licenciu. Aj keby mala vyrazit o 4 rano … tak pride. A dievca a sama … no a? Ja som isla v 18 sama do GB, neskor do DE a ES … nikto ma nezozral, nikto mi nic nespravil a jedine mi ukradli vo vlaku spacak 🙄 .. no smola. To neboli ani mobily, v podstate internet v plienkach a „viza“ a pracovne povolenia sa obstaravali kade tade. Ked ma trochu v hlave prezije. Ale evidentne schopna nie je, pretoze ste ju stale oprasovali a balili do bavlnky… na detske spravanie ake ma je uz riadne stara … budete musiet razne zakrocit. Skolu ma neperspektivnu, myslenie tiez nie nejake realisticke … nerieste veci za nu. Dnom diplomu ju odstrihni od dotacii. PS pracu si vie aj v DE zohnat sama len treba mysliet a chciet … agenturu nepotrebuje

@anonym_b20e7a mne ukradli mobil, takto ked som sa odrthla a odisla, ale hned prve tyzdne, 2-3? :DDD som ostala bez kontaktov a dakovala som bohu ze som vedela cisla naspamat tym naj ludom:DD v dobe bez FB to bolo :D gmail v plienkach,internet v mobiloch nehrozil :D

olimuc
16. jan 2026
@simca06022011

@anonym_b20e7a mne ukradli mobil, takto ked som sa odrthla a odisla, ale hned prve tyzdne, 2-3? :DDD som ostala bez kontaktov a dakovala som bohu ze som vedela cisla naspamat tym naj ludom:DD v dobe bez FB to bolo :D gmail v plienkach,internet v mobiloch nehrozil :D

@simca06022011 v tej dobe som mohla mat tak nokiu 5110 … ale za tie ceny telefonovania by som nou tak mohla roztlkat orechy … vlastne aj ta vysla az o rok neskor … cisla v hlave a malom debilnicku … karta do budky a ides, ale aj za drobne sa dalo volat

domiii99
16. jan 2026
@anonym_f45991

treba ju cim skor vydat.

@anonym_f45991 to nemyslite vazne 🤣🤣

anonym_f45991
16. jan 2026
@domiii99

@anonym_f45991 to nemyslite vazne 🤣🤣

@domiii99 co sa ti nezda?

domiii99
16. jan 2026
@anonym_f45991

@anonym_f45991 nepotykali sme si, takéto reči typu “treba ju vydať” skôr patria do minulosti

simca06022011
16. jan 2026
@olimuc

@simca06022011 v tej dobe som mohla mat tak nokiu 5110 … ale za tie ceny telefonovania by som nou tak mohla roztlkat orechy … vlastne aj ta vysla az o rok neskor … cisla v hlave a malom debilnicku … karta do budky a ides, ale aj za drobne sa dalo volat

@olimuc tak to ja som uz bola v inom roku ,ale ano ceny boli inde :DD

foxyfox
16. jan 2026

A kto za ňu platí odvody? 😳

zorienka28
16. jan 2026
@anonym_f45991

@anonym_f45991 Vydat ju nie je riesenie, ked je neschopna teraz, bude neschopna aj vydata. Tu je riesenie, aby jej matka prestala mat panicke zachvaty zo vsetkeho a nechala konecne 26-rocnu dceru zit ako dospeleho cloveka.

anonym_08db4e
16. jan 2026

prosim vas, co su tie zakruty a kopce co tu spominate? nejaka podobne vyživna tema? mate link?😂😂

zazka666
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_0bd720 Chvalabohu, že nemá deti, ešte to tak. V práci je od 8 do 14 hodiny, co mi hovorila, potom je doma, že sa učí a píše diplomovú prácu. Skúšala kadečo, aj OVB finančné poradenstvo, realitky, Amway a všetko skoro nechala, že toto nie.

@anonym_autor Ale ked si pí´še diplomovku, tak je v poslednom ročínku. Pol roka už hádam vydržíte. A do sveta by som jej nebránila. Či je v Bratislave, alebo vo Franúzku, aj tak neviete, čo tam porába. A 26 rokov? To už je dávno dospelý človek. Ja som už vydatá bola v tom veku a moja mama už mala mňa.

zazka666
16. jan 2026
@anonym_autor

@katkaseiner to bolo, ked mala 22 rokov. V kuchyni nikdy neexcelovala.

@anonym_autor Nepodporuješ ju, že v ničom. Ja mám16 ročného syna. Dakedy je na zabitie. Ale vi sa nakomletku o seba postarať. Vybavil si už 4. brigádu, teraz počas školy maká v obchode. Vybaví si všetko čo treba, v škole, v práci, koníčky aj mimo. Navarí si, lebo má aktívnú mamku (alebo lenivú, no ako to kto zoberie). Ked potrebuje dedo pomôcť s chlapskými robotami, pokosiť, porúbať drevo, sneh, či vykopať potrubie, ide bez rečí a maká. Ale výsledok je, že ked raz otrčím kopytá, nebudem sa oňho báť. Niet nič horšie, ako nenechať svoje dieťa ísť svojou cestou a hlavne dovoliť mu robiť chyby. Z chýb sa človek učí! My sme sa už dohodli, že ked bude mať 18 r môže ísť do zahraničia na brigádu. Prečo nie. Ked dodrží základné zásady, nič vážne sa nemôže stať.

anonym_d9cf74
16. jan 2026

Pani mi pride ako z pomocnej skoly, vobec sa necudujem, ze je dcera taka, aka je. Mi to pride ako z rozpravky o Hlupej zene, kde zena po nastahovani do domu zavolala mamu a spolocne bedakali nad tramom od dveri, lebo raz ked budu mat s muzom deti, to dieta si o ten tram rozbije hlavu. To sa mi ani nechce verit, ze taky niekto realne aj existuje.

ihned13
16. jan 2026

@anonym_autor ved do kaufu berú stále aj brigadne, aj polovičný aj plný úväzok! U nás brigádujú 18 r baby 20h týždeň! A smeny si vie dohodnúť! Len sa jej musí chcieť pracovať !

ihned13
16. jan 2026

Ale je to tak, sú určité typy deti že môžu mať aj VS, a pracovať nebudú, vlastná skúsenosť, dievča 27r už skončila VS, kandidovala aj v politike, študovala v zahraničí, potom prehovorila rodičov že chce žiť v Paríži, že si tam ide hľadať prácu( študovala tam 5r. ) a ani po roku žitia si tam prácu nenašla, Tak šup späť na SVK, tatko už nebude dotovať zahraničie, teraz sedí doma ! Nepracuje!

autor
16. jan 2026
@foxyfox

A kto za ňu platí odvody? 😳

@foxyfox zdravotne este stát

cimage
16. jan 2026

Prepac, ale vy obe ste na hlavu. Ved v 26 uz moze byt matkou a ona nemoze ani varit, lebo podpali dom? Nemoze do zahranicia, lebo milion vyhovoriek. Stavim sa, ze ty si nikdy nevystrcila paty z tejto krajiny a nevies ako to tam chodi. Ja som stretla hluchu babu co cestuje, stopuje po svete, klobuk dole. Dieta skonci skolu, prestan ju dotovat a hlavne ju nestras tvojimi nazormi. Ona si poradi, neboj sa. Len z nej nerob neschopnu hlupanu.

autor
16. jan 2026
@cimage

Prepac, ale vy obe ste na hlavu. Ved v 26 uz moze byt matkou a ona nemoze ani varit, lebo podpali dom? Nemoze do zahranicia, lebo milion vyhovoriek. Stavim sa, ze ty si nikdy nevystrcila paty z tejto krajiny a nevies ako to tam chodi. Ja som stretla hluchu babu co cestuje, stopuje po svete, klobuk dole. Dieta skonci skolu, prestan ju dotovat a hlavne ju nestras tvojimi nazormi. Ona si poradi, neboj sa. Len z nej nerob neschopnu hlupanu.

@cimage vsade píšu, nech nikto nechodí sám
Len tak sama? Úplne sama? Je mi jedno, kto kde chodí sám, ona sama chodit nebude.

drahomirrra
16. jan 2026
@anonym_autor

@cimage vsade píšu, nech nikto nechodí sám
Len tak sama? Úplne sama? Je mi jedno, kto kde chodí sám, ona sama chodit nebude.

@anonym_autor Ty nemas ziadne pravo jej rozkazovat a zakazovat, kam bude a nebude chodit. 🙃🙃 Tak si daj pohov, premotivovana mater.

crazy_cat_lady
16. jan 2026

A ako vies, kam a s kym chodi ked je v BA alebo v NR?