26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky
Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.
Tvrdí, že tam pracu určite najde a v obore. Rozhodne nebude niekde nezamestnaná. Dokonca tvrdí nieco o podnikani. Ale tam.
Tvrdí, že tam pracu určite najde a v obore. Rozhodne nebude niekde nezamestnaná. Dokonca tvrdí nieco o podnikani. Ale tam.
@anonym_autor tak nech sa dcere dari, drzim palce, ahoj
@summer138 to teraz neriesi, ide o práce, že tam by našla.
@anonym_autor a to chce z východu dochádzať do Nitry? Dochádzala som 3 roky a z Popradu sa dostať do Nitry je extrém. Vlakom 3 prestupy a autobusom som stála už v nedeľu o 12:30 na stanici, aby som mala miesto vôbec na sedenie a bus odchádzal 14:30.
@anonym_autor a to chce z východu dochádzať do Nitry? Dochádzala som 3 roky a z Popradu sa dostať do Nitry je extrém. Vlakom 3 prestupy a autobusom som stála už v nedeľu o 12:30 na stanici, aby som mala miesto vôbec na sedenie a bus odchádzal 14:30.
@summer138 však v Nitre bude končit. Až Ked tam skončí.
@anonym_autor
Dievka si z teba robí dobrú prdel. Robiť sa jej nechce a tak ti trepe takéto somariny. Ja som pôvodne z východného Slovenska, vyrastala som tam, mám tam celú rodinu … Ísť tam z Bratislavy za prácou, to sa neviem rozhodnúť, či je hlúpe alebo šialené. S tou svojou školou tam môže tak upratovačku robiť.
@anonym_autor
Dievka si z teba robí dobrú prdel. Robiť sa jej nechce a tak ti trepe takéto somariny. Ja som pôvodne z východného Slovenska, vyrastala som tam, mám tam celú rodinu … Ísť tam z Bratislavy za prácou, to sa neviem rozhodnúť, či je hlúpe alebo šialené. S tou svojou školou tam môže tak upratovačku robiť.
@yoxinka trochu pritiahnute za vlasy sa mi to zdá, ale nebudem bránit. Ak si tam dokáže zarobit aspoň na základne veci, prosím. BA vraj neznása, nebude tam ani o minutu viac ano je treba.
@yoxinka trochu pritiahnute za vlasy sa mi to zdá, ale nebudem bránit. Ak si tam dokáže zarobit aspoň na základne veci, prosím. BA vraj neznása, nebude tam ani o minutu viac ano je treba.
@anonym_autor
Pokiaľ nie si brigádnik, ktorý len živí tému (tomu by som dala fakt veľkú šancu), tak ste s mužom veľmi hlúpi a naivní ľudia.
@anonym_autor
Pokiaľ nie si brigádnik, ktorý len živí tému (tomu by som dala fakt veľkú šancu), tak ste s mužom veľmi hlúpi a naivní ľudia.
@yoxinka jasne, vždy sa najde niekto, kto si myslí, že to reálne nie je. Ale nech si robí, co chce. Popáli sa, jej vec. BA nemusi každý milovat.
Autorka, citam tvoje odpovede a zial,nasla som v nich mojich rodicov. Celucicky zivot od detstva to bolo same nechytaj,nerob,nechod,nieco sa ti stane. Sice som hned po strednej zacala robit, byvala u nich,ale prispievala na domacnost,ale stale pokracovali reci typu "ano,ty ides tam,no len,aby sa ti nieco nestalo" a to som isla len niekde na preapavacku na 3 dni. Stale som chcela pocut nieco pozitivne na moje rozhodnutia,ale vzdy vsetko spochybnili. Vysledok? V dospelosti sa u mna prejavila silna uzkostna porucha a bojujem s nou roky. Vo vsetkom vidim nebezpecenstvo a velmi mi to brani v rozhodnutiach. Psychologicka mi povedala,ze to ma korene v detstve. Prosim ta,zastav to aspon teraz. 🙏 Nechaj ju zit a prestan jej rozpravat katastroficke scenare,nech nedopadne ako ja a ma z toho zivota nieco.
Autorka, citam tvoje odpovede a zial,nasla som v nich mojich rodicov. Celucicky zivot od detstva to bolo same nechytaj,nerob,nechod,nieco sa ti stane. Sice som hned po strednej zacala robit, byvala u nich,ale prispievala na domacnost,ale stale pokracovali reci typu "ano,ty ides tam,no len,aby sa ti nieco nestalo" a to som isla len niekde na preapavacku na 3 dni. Stale som chcela pocut nieco pozitivne na moje rozhodnutia,ale vzdy vsetko spochybnili. Vysledok? V dospelosti sa u mna prejavila silna uzkostna porucha a bojujem s nou roky. Vo vsetkom vidim nebezpecenstvo a velmi mi to brani v rozhodnutiach. Psychologicka mi povedala,ze to ma korene v detstve. Prosim ta,zastav to aspon teraz. 🙏 Nechaj ju zit a prestan jej rozpravat katastroficke scenare,nech nedopadne ako ja a ma z toho zivota nieco.
@anonym_e609e8 však ked bude chciet íst na ten východ, tak prosím, ak sa uživí, tak može íst. Je o tom pevne rozhodnutá.
@anonym_autor v 26tke mat ASPON brigádu🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Marnost sediva....
@lienka.7 Tiež nechápem,
Externé štúdium je pre ľudí ktorí majú trvalý pracovný pomer. Ak má len brigádu tak úplne zbytočne platí to externé plus podnájom.
Zbytočne veľa výdavkov má.
Ja som pracovala po škole rok na trvalý pracovný pomer a šetrila som si, potom som išla denné štúdium.
Ja si myslím, že autorka nemá dobrý prístup k dcére.
Príliš negatívne sa na ňu pozerá, vidí len to negatívne na nej.
Chce ju prehnane ochrániť pred neúspechom, všetko chce robiť za ňu.
Treba ju podporiť nech skúsi aj to zahraničie poprípade.
Niekde ju to v živote posunie, osmelý sa.
A že nevie variť ?
Mňa doma neučili variť. Skúšam variť sama a nie vždy mi to vyjde. Bez skúšania sa to predsa nikdy nenaučím, nemôže predsa hneď človek vedieť variť ako kuchár, keď má málo skúseností.
@lienka.7 Tiež nechápem,
Externé štúdium je pre ľudí ktorí majú trvalý pracovný pomer. Ak má len brigádu tak úplne zbytočne platí to externé plus podnájom.
Zbytočne veľa výdavkov má.
Ja som pracovala po škole rok na trvalý pracovný pomer a šetrila som si, potom som išla denné štúdium.
@anonym_4adbec už sa to nebude na konci studia menit
Musí bývat blizsie, odtialto sa nedostane do školy. A tvrdí, že v Bratislave nedokáže najst prácu, nie je tam.
@anonym_4adbec už sa to nebude na konci studia menit
Musí bývat blizsie, odtialto sa nedostane do školy. A tvrdí, že v Bratislave nedokáže najst prácu, nie je tam.
@anonym_autor takze uz ani v Bratislave vraj nie je praca 😂
@reela Ani v NR, ani v BA. Proste nie je, no😄😆
@reela ako je potom možné, že si hladá, občas bol pohovor a nič z toho? Divné mi to je, to je pravda, ale hovorí, že v Bratislave je to zabité, práca tam nie je, nepáči sa jej tam, len skončit školu a íst na východ. No krútim hlavou, ale zakazovat jej teda nebudem.
Absolútne nešťastný výber školy! Ten diplom jej bude nanič! Akože nevhapem že ju podporujete, keď neštuduje denne! Vyhovorky že študuje sú v jej prípade úplne trápne! Mám doma dve malé deti,prácu a robím si pritom MBA externe! Po práci keď deti spia sa učím na skúšku! A verim že nie som jediná a veľa žien takto funguje! A nie mladé dievča čo nemá deti a len brigády! Bud je lenivá alebo proste bohužiaľ neschopná. Snad sa preberieme keď jej zatiahnete kohútik,čo ste mali urobiť už dávno!
Toto je zatial jedna z mojich TOP tem tohto roka😄
@reela ako je potom možné, že si hladá, občas bol pohovor a nič z toho? Divné mi to je, to je pravda, ale hovorí, že v Bratislave je to zabité, práca tam nie je, nepáči sa jej tam, len skončit školu a íst na východ. No krútim hlavou, ale zakazovat jej teda nebudem.
@anonym_autor v BA ze nie je práca??? No pre takú princeznicku určite nie
Ono divná je tvoja dcéra. Ale to asi vies
Toto je zatial jedna z mojich TOP tem tohto roka😄
@anonym_fd7811 aj mne pride lepsia nez to s nasackovanim do bratovho domu
@lienka.7 Vsak pojde na vychod, tam urobi zavratnu karieru😁
@lienka.7 nie, ona nie je princeznička. Ani sa za nu nepovažuje. Vobec nie je ten typ, umele vlasy a nehty az neviem kam, kacaci zobák a sadnite si vsetci na zadok, kto je viac..to zas nie.
Absolútne nešťastný výber školy! Ten diplom jej bude nanič! Akože nevhapem že ju podporujete, keď neštuduje denne! Vyhovorky že študuje sú v jej prípade úplne trápne! Mám doma dve malé deti,prácu a robím si pritom MBA externe! Po práci keď deti spia sa učím na skúšku! A verim že nie som jediná a veľa žien takto funguje! A nie mladé dievča čo nemá deti a len brigády! Bud je lenivá alebo proste bohužiaľ neschopná. Snad sa preberieme keď jej zatiahnete kohútik,čo ste mali urobiť už dávno!
@anonym_fc96f6 a nedokončila by ani školu. To zas nie.

@eva8 Bude to vandrovka ina, bude to vandrovka po vychodoslovenskych uradoch prace😃😄
@luccys neviem, ci sa na urad prace nemusi hlasit v oblast trvaleho pobytu.