icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

Dnes o 12:22

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

autor
Dnes o 14:56
@simca06022011

@anonym_autor Lopasov - bratislava, jeden prestup, cestovanie JEDNA hodina a 51 minut. Prichod do BA 8:13.. v sobotu, ked nie toto tak potom su s dvoma prestupmi o hodinu dlhsia cesta. V 26rokoch by uz mala mat zarobene aj na auto mimochodom.

@simca06022011 ale ona nestuduje v Bratislave ale v Nitre. Len z BA sa tam dostane, z Lopasova nie.

simca06022011
Dnes o 14:58
@anonym_autor

@simca06022011 ale ona nestuduje v Bratislave ale v Nitre. Len z BA sa tam dostane, z Lopasova nie.

@anonym_autor takze AJ tak dochadza do ineho mesta, tak preco potom nepracuje a nebyva v nitre... ? vsak tam je moznosti tiez dost.... mimochodom tiez su to tri hodiny, s dvoma prstupmi a plati co som povedala, v jej veku uz mala mat zarobene na auto a chodit autom.. je to 100km.

ale ok, nejdem riesit, myslim, ze dcera ma kopu vyhovoriek a mate to trosicku aj v rodine. Vsak vsetko je v poriadku, uz nejak vydrzite...

roxana280
Dnes o 15:05
@anonym_autor

@anonym_autor fuha a to nema teda lepsie byvat v Nitre aj tam pracovat aj studovat? No to strasne casovo aj finacne narocne.Este tomu odbor taky hmm.

yoxinka
Dnes o 15:10
@anonym_autor

@vilma7 tak po nemecky daco ano, z toho maturovala a skor anglicky, na nejaku prácu by to stačilo. Dokonca má nápady, že pojde robit chyznu na výletnu loď. To sa mi tiez nepozdava. Nebude tam mat co jest a po sezone ju odvezu s vahou 35 kil do nemocnice.

@anonym_autor Na výletnej lodi nebude mať čo jesť a po sezóne ju odvezú do nemocnice?????? Ty si v poriadku? Ty kde chodíš na tieto sprostosti?

simca06022011
Dnes o 15:10
@roxana280

@anonym_autor fuha a to nema teda lepsie byvat v Nitre aj tam pracovat aj studovat? No to strasne casovo aj finacne narocne.Este tomu odbor taky hmm.

@roxana280 no nema, lebo mlada si zije ruka hore a podla mna to je aj vec "statusu",ved povie ako frajerka ze ona zije v BA... keby studovala v tej ba este pochopim.. ale takto...

anonym_6d8e2e
Dnes o 15:11
@yoxinka

@anonym_autor Na výletnej lodi nebude mať čo jesť a po sezóne ju odvezú do nemocnice?????? Ty si v poriadku? Ty kde chodíš na tieto sprostosti?

@yoxinka To uz bude vekom. Hoaxy hybu svetom...

anonym_9e5cb1
Dnes o 15:12

Máš dcéru zaseknutu v puberte zjavne

autor
Dnes o 15:13
@roxana280

@roxana280 v Nitre by nemala ani to
Necelý rok to skusala a otras. V Bratislave má aspoň to.

autor
Dnes o 15:15
@simca06022011

@anonym_autor takze AJ tak dochadza do ineho mesta, tak preco potom nepracuje a nebyva v nitre... ? vsak tam je moznosti tiez dost.... mimochodom tiez su to tri hodiny, s dvoma prstupmi a plati co som povedala, v jej veku uz mala mat zarobene na auto a chodit autom.. je to 100km.

ale ok, nejdem riesit, myslim, ze dcera ma kopu vyhovoriek a mate to trosicku aj v rodine. Vsak vsetko je v poriadku, uz nejak vydrzite...

@simca06022011 chcela si velmi po autoškole kupit auto, ale však ani na benzín by nemala. A nemyslím, že by mala mat auto, este sa dakde zabije. Máme v rodine.

katkaseiner
@anonym_autor

@anonym_autor co ma prosím ta v Bratislave, co v Nitre nie? byvanie? Myslis si ze v nitre nikto nebyva v zdielanych bytoch? Študenti, po studiu mladez..
vidim ze problém mozno ani nie je v dcere, ale vo vas oboch. Chranis jej rozhodnutia, ok, ale dokedy?

roxana280
@anonym_autor

@anonym_autor v Bratislave su drahe podnajmy, vsak tu byvam, kopec Ukrajincov a studentov zvysuje najmy, to sa mi nechce verit. V Nitre ma garsonku, co za izbu v BA. Niekto vas asi riadne taha za nos a vy sa date.

tiezjedna
Dnes o 15:17
@anonym_autor

@simca06022011 chcela si velmi po autoškole kupit auto, ale však ani na benzín by nemala. A nemyslím, že by mala mat auto, este sa dakde zabije. Máme v rodine.

@anonym_autor mne príde, že si zrelá na nejakú terapiu... To je hrozné ako premýšľaš. To dievča sa nikdy nikam neposunie.

maminkadeticiek
Dnes o 15:22

Pri casti o tom ze jej 26 rocnej koze prispievate na najom som prestala citat.Boze ta opicia laska...Stale ti nedochadza co treba urobit?Zavriet kohutik a hned uvidis ako sa zacne obracat.Naco byto robila ked nema hanby a ma stale niekoho kto to financuje za nu?Ved uznaj.
A inak zbytocne sa do nej starate,zbytocne ju riesite ved ju nechajte zit.Nacibtiesis ci chce odist do zahranicia?Nemusi sa vam spovedat,prehanate to s tou starostlivostou celkovo.

maminkadeticiek
Dnes o 15:27

Ani vyletna lod nie je dobra lebo ju s vahou 35 kg odvezu do nemocnice.Prepac ale vychovali ste si celkom neschoonu dceru sami.Ak je v kuchyni lava ako sabla mala by si sa ty prva zamysliet vo sa stalo zle ak sa dospela zena nevie o seba postarat.Veru nepamatam si ze by sa mi v tomto veku mama takto montovala do zivota.Asi nemas co lepsie na praci,asi je jedinacik ale mate doma celkim divny sposob fungovania.Ona je 100%jedinacik lebonto je uplne nezdrave ako sa do vsetkeho montujes.Kazdym tvojim komentarom nadobudam pocit ze problem zacina a konci u teba v tom aka je.

anonym_6e74ba
Dnes o 15:27
@anonym_autor

@anonym_9e5cb1 No má také nápady, že Nový Zéland, Francúzsko, ale to sa mi nezdá. Nemá s kým ísť a poslať samé mladé dievča do sveta, aby nedopadla tak, že bude prostitútka niekde, koľko dievčat tak išlo a zle sa to skončilo. To by som neprežila.

@anonym_autor preboha to je myslenie stredoveku , moja zacala v 17 tich popri skole makavat v cudzine aj cez skolsky rok vzdy si to v skole doriesila skuskami zmatturovala a vypadla uz 15 rokov z domu robila aj v azii aj v amerike momentalne v uk a vzdy na menezerskych miestach bez vysokej ,

krasneleto
Dnes o 15:28
@anonym_autor

@krasneleto tak zase chceme, aby tú školu dokončila. Ak by nemala žiadnu prácu, tak bolo riešenie, že by bývala u nás doma, ale ten podnájom by si musela nechať, protože od nás zo zapadákova se tam v sobotu ráno nemá ako dostat. Na skromné prežitie to tam má, je to spolubývanie, čiže tak hrozne drahé to nie je, že by mala na súkromné bývanie, to by sa musela inak oháňať, aspon že má chápavým spolubývajúcich a v tomto si nesťažuje, ale naveky to nebude.

@anonym_autor pozri, tiez som studovala externe a popritom pracovala a dokonca aj zila osve..

anonym_929233
Dnes o 15:28
@yoxinka

@anonym_autor
Ja inak neviem, kde si tie príbehy dievčat, čo sa stali prostitútkami čítala, lebo ja poznám xy báb, čo šli a normálne pracovali, žiadne prostitútky z nich neboli. Jasné, môže sa stať, ale v dnešnej dobe? Internety, telefóny, sociálne siete k dispozícii. Aupairovať sa chodilo pred 20rokmi, to neviem, či sa to teraz ešte vôbec robí. Moja švagriná bola v Austrálii. Vybavila si školu a šla tam na rok. Nemusí každý ísť do zahraničia, nemusí byť každý taká povaha, ani matiku nemusí každý študovať. V práci som pravidelne stretávala pani, raz mi to už nedalo, pýtala som sa, čo ona vlastne študuje, povedala, že chémiu a popri tom na inej škole študovala pôrodnú asistentku a popri tom pracovala v rakúsku ako sestrička - v práci jej úplne vychádzali v ústrety, aby stíhala obe školy. K tomu mala pani 2 deti. Tak ja už neviem, keď žena s rodinou vie chodiť do roboty a popri tom dve školy študovať, nechápem, že 26 ročná mladá slobodná osoba si nevie nájsť robotu … v Bratislave.

@yoxinka presne. Nechcem zlahcovat ze nic sa nemoze v zahr stat, ale z tisic dievcat ktore idu ma 995 dobru skusenost. O tych sa vsak nepise. V spravach sa hovori o 5 ktorym sa nieco stalo

yoxinka
Dnes o 15:32
@maminkadeticiek

Ani vyletna lod nie je dobra lebo ju s vahou 35 kg odvezu do nemocnice.Prepac ale vychovali ste si celkom neschoonu dceru sami.Ak je v kuchyni lava ako sabla mala by si sa ty prva zamysliet vo sa stalo zle ak sa dospela zena nevie o seba postarat.Veru nepamatam si ze by sa mi v tomto veku mama takto montovala do zivota.Asi nemas co lepsie na praci,asi je jedinacik ale mate doma celkim divny sposob fungovania.Ona je 100%jedinacik lebonto je uplne nezdrave ako sa do vsetkeho montujes.Kazdym tvojim komentarom nadobudam pocit ze problem zacina a konci u teba v tom aka je.

@maminkadeticiek
Už som sa pýtala, vraj nie je jedináčik.

anonym_08bfa8
Dnes o 15:33

však z toho vášho zapadákova - ako ty píšeš je do Ba 100 km. to je 1,5 hod. cesty.
to sa nevie slečna inak zariadiť ? Ráno taxi ku prvému nabližšiemu vlaku - niekde odkiaľ jej už pôjde spoj a hájde do školy BA?
úplne zle rozmýšľate.
môj otec chodil externe na vš. tiež asi 100 km. Doma manž + deti a zvládli to.
pendloval celé štúdium.
nebola to takáto pi*ovina, ale technika.

anonym_36c8fc
Dnes o 15:35

@anonym_autor externe sa študuje popri práci a nie naopak, že pracuješ popri externom štúdiu. Práve preto to tak je vymyslené, aby pracujúci mal čas na prípravu. Musí si nájsť riadnu prácu na TPP. Teda neviem, akú kvalifikovanú prácu môže po skončení vykonávať a aké má vyhliadky po skončení školy, ale teraz je záujem o IT, Financie, technické smery. Ja by som na jej mieste hľadal už teraz niečo, skúsil aj stáž v jej odbore. Bežne sa to tak robí a nakoniec je stážistovi ponúknutá kvalifikovaná práca v jeho odbore.

motylik2559
Dnes o 15:38

@anonym_autor Ahoj autorka, dopredu sa moc ospravedlnujem za to co napisem, ale ako tak citam, tak tvoja dcera je stratena existencia. Na totalne vsetky otazky a rady co napisali zeny tu si dala o dcere len same negativne komentare. Ona toto nie, ona tamto nie, toto nevie, hento tiez nie....Moja otazka znie- vie ta tvoja rozmaznana hnida leniva aspon nieco??? To ze ma ako-taku, nie bohvieaku brigadu je sice pekne, ale krasne vas ako rodicov vyuziva...Mimochodom ty tiez na vsetko, co sa napr. x otazok co bolo na zahranicie a o cokolvek by sa jednalo odpovedas len negativne...Naozaj prepac co a ako som napisala,ale to sa hrozne cita, nieto este to zazit v realite. Nechapem na kieho...platis ubytko v Ba, ked mozes v Nr...je to aj lacnejsie mesto. A mi nehovor,ze v Ba ma lacne ubytko, ja tu zijem od narodenia, mam sice svoj byt, ale vlastnym pricinenim a viem ako sa pohybuju ceny podnajmov a ubytiek. A preco ta tvoja neschopna tapša robi len taku nijaku brigadu? Ved kludne keby isla napr do Tesca, tak by celkom pekne zarobila popri skole. Alebo aj na to je hnila??? Moj synovec tak brigaduje od strednej! Moja kolegyna je na externom a pracuje normalne na TPP a stara sa o 2 deti. A co ta tvoja rozmaznana neschopna leniva dcera?🤷‍♀️ Ako fakt prepac, ale neviem aku radu tu od nas cakas, ked kazdu jednu radu si hodila do negativnej roviny co sa tvojej nesikovnej dcerusky tyka a co sa aj prace v zahranici tyka....Aku radu cakas?

simca06022011
Dnes o 15:44
@anonym_autor

@anonym_autor boze ty dramatizujes strasne😂 prepac. Zahranicie nie, auto nie, chlap nie, dieta nedaj boze nahodou, drogy, bordely.... 😂 To vlastne aj ty brzdis to dievca. Daj jej link na tuto diskusiu. Najlepsie bude ked dokonci tu skolu rychlo a spakuje sa, a ide.. kludne aj na ten novy zeland. Ja mam 14rocne dieta, pustim ju kade tade a mam pocit ze ma vacsiu podporu v tom, nech skusa ale aj rozumne rady a mantinely, aby mala buducnost. Ak by mala 100km do skoly a kvoli tomu musi byvat v ba a minat peniaze ktore nema, tak ju tam otec odvezie kazdy tyzden, ak by chcela ist na.vyletnu lod ide. Doma by si robila kurzy, ucila sa veci dolezite aj online.... Vlastne tvoja dcera by aj isla a robila nieco ale nemoze lebo mamula ju do sveta nepusti. A kedze ona nema profesiu jasnu, musi sa najst a skusa dokola. Jej problem je ze nevie vobec co, co jej robi poblemy a aj s karierou, a nevidi ze plat a pohodlie nie je vsetko.
Tu zacal problem uz pred rokmi a tam ste mali ako rodicia intervenovat = po maturite. Teraz uz ju treba nechat nech si najde sama smer. A hlavne vyskusat realitu. Lebp aktualne si mlade baby myslia v pracach (cest vinimkam), ze su bohyne a sefky a vsetko vedia, s kadzy na ne caka... nedaj boze nieco povedat im, ukazat... toto si musi prejst, pochopit ze na sebe musi pracovat viac. A pojde to.

anonym_162324
Dnes o 15:49

@anonym_autor veď ju nechaj, nech sa stará sama o seba. Prečo to teba trápi? Nestačí 26rokov chodiť okolo nej? Mala by sa ona o teba začať starať konečne

anonym_0bd720
Dnes o 15:55
@anonym_autor

@anonym_0bd720 Chvalabohu, že nemá deti, ešte to tak. V práci je od 8 do 14 hodiny, co mi hovorila, potom je doma, že sa učí a píše diplomovú prácu. Skúšala kadečo, aj OVB finančné poradenstvo, realitky, Amway a všetko skoro nechala, že toto nie.

@anonym_autor moja sestra už ako vydatá žena vo veku tvojej dcéry pri dvoch malých deťoch spravila bc a pri treťom dieťaťi Mgr. Bez bytu niekde v inom meste. V dalšom štúdiu pokračovala popri práci na full tíme s 3deťoch.
Ani mne rodičia neplatili byť, všetko som si platila vlastneho vrecká.

anonym_d9cf74
Dnes o 15:59

Studuje uplnu hovadinu, ktoru mohla studovat aj doma ako hobby, vobec jej diplom na to netreba. A externe nema pracu? Normalne mi je na smiech - sama studujem externe skolu na opacnom konci Slovenska, tazku, ale regulovana profesia, a popri tom mam casovo i energeticky narocnu pracu a cuduj sa svete, zvladam aj bez mamky a ocka. Podporujes ju v tomto zivotnom style a je to aj tvoja chyba, to preco to robis, vies len ty - postuduj si nieco o zavislych vztahoch, ze co ti to dava, lebo toto je presne ono.

anonym_5bfeaa
Dnes o 16:00

Študovala som na škole v inom meste. Rodičia mi platili intrák. Od tretieho ročníka som si našla prácu na polovičný úväzok a bývala som v zdieľanom byte. Od rodičov som už nebrala žiadne peniaze, inak obaja boli dôchodcovi. Od polovice štvrtého ročníka som už mala individuálny študijný plán a plný úväzok. Rodičom som vždy priniesla domov nejaké peniažky, aspoň čo - to málo. Keď oni ma už nabalili jedlom. Školu som končila v 23 rokoch.... mne príde, že tá tvoja dcéra na to, aký má vek je absolútne nevyspelá a nesamostatná. Prepáč, nemali ste ju na štúdium púšťať a nič jej platiť. Zbytočná škola pre ňu. Kľudne mohla niekde robiť v Lidli, v Kauflande, na pošte, v stávkovej kancelárii ( i keď tam asi radšej nie), hocičo iné. Zbytočne ste platili toľké roky za štúdium, ktoré jej nijako nepomôže. Ešte keby plynulo aspoň jazyky vedela. Viac ako anglinu. Prečo ty ako rodič si nezasiahla, aby nešla študovať somarinu? Veď to je úloha rodiča, korigovať a usmerňovať dieťa.

krasneleto
Dnes o 16:00
@anonym_autor

@anonym_autor cize vy ste Lopasov, studuje v Nitre a byva v Bratislave? nerozumiem pribehu, ale ok... Preco nebyva v Nitre? je tu toho popisaneho vela, ale v Ba mas pracu na kazdom rohu, skutocne... studuje externe, navyse skolu na styl socialna praca, co teda nie je fyzikalna chemia ani matfyz... mala by sa vediet o seba postarat v tomto veku... to , ze ju podporujete je v poriadku, ale kym sa sama nenajde , tak je to stale jej problem... a co vlastne robi cele dni v BA?

sova7
Dnes o 16:07

To ma odbor na dve veci. Čo s tým bude robiť? Akurat získa titul. Ju nič nebaví nema nijake sny žiadny talent? Zvláštne. Mne to príde že ten život vzdala už na začiatku

maranta_leuconeura
Dnes o 16:15
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, dopredu sa moc ospravedlnujem za to co napisem, ale ako tak citam, tak tvoja dcera je stratena existencia. Na totalne vsetky otazky a rady co napisali zeny tu si dala o dcere len same negativne komentare. Ona toto nie, ona tamto nie, toto nevie, hento tiez nie....Moja otazka znie- vie ta tvoja rozmaznana hnida leniva aspon nieco??? To ze ma ako-taku, nie bohvieaku brigadu je sice pekne, ale krasne vas ako rodicov vyuziva...Mimochodom ty tiez na vsetko, co sa napr. x otazok co bolo na zahranicie a o cokolvek by sa jednalo odpovedas len negativne...Naozaj prepac co a ako som napisala,ale to sa hrozne cita, nieto este to zazit v realite. Nechapem na kieho...platis ubytko v Ba, ked mozes v Nr...je to aj lacnejsie mesto. A mi nehovor,ze v Ba ma lacne ubytko, ja tu zijem od narodenia, mam sice svoj byt, ale vlastnym pricinenim a viem ako sa pohybuju ceny podnajmov a ubytiek. A preco ta tvoja neschopna tapša robi len taku nijaku brigadu? Ved kludne keby isla napr do Tesca, tak by celkom pekne zarobila popri skole. Alebo aj na to je hnila??? Moj synovec tak brigaduje od strednej! Moja kolegyna je na externom a pracuje normalne na TPP a stara sa o 2 deti. A co ta tvoja rozmaznana neschopna leniva dcera?🤷‍♀️ Ako fakt prepac, ale neviem aku radu tu od nas cakas, ked kazdu jednu radu si hodila do negativnej roviny co sa tvojej nesikovnej dcerusky tyka a co sa aj prace v zahranici tyka....Aku radu cakas?

@motylik2559 presne. Cim viac info, tym viac mi to vyznieva tak ako tebe, hnida leniva co studuje blbost a ani sa v odbore neplanuje uplatnit (aha peniaze na skolstvo, co mohli byt inde pouzite) a este externe, takze sa tam nepretrhne a popri tom AZ brigaduje, ale nema dost peniazkov na zivot v Bratislave, no chudinka.
A bachorky o pisani zaverecnej prace na takuto skolu kazdy den... Tak urciteeee.

sova7
Dnes o 16:16
@anonym_autor

@vilma7 tak po nemecky daco ano, z toho maturovala a skor anglicky, na nejaku prácu by to stačilo. Dokonca má nápady, že pojde robit chyznu na výletnu loď. To sa mi tiez nepozdava. Nebude tam mat co jest a po sezone ju odvezu s vahou 35 kil do nemocnice.

@anonym_autor autorka ako čítam tvoje komentáre na všetkom čo tvoja dcéra chce skúsiť nájdeš chybu a zabrzdis ju hneď v začiatku. Ty máš problém nie dcéra. Zasekla si ju vo vývoji. Ty ju chces mat pod kontrolou pri sebe a všetko jej musíš schvalit. No takto bude mať 45 ani sa nebazdas a budeš mať doma osamelú depresivnu starú dievku ktorá bude každý prd konzultovat s tebou. Kde sa v tebe berie tento extrémny strach? Lebo toto je naozaj tvoj problém a dcéra skrátka rezignovala. Cez teba neprejde nič. Deti si hádam nemala preto aby boli celý život 5 m od teba pod stálym dohľadom. Tuto situáciu si svojím prístupom dosiahla ty. A prečo máš potrebu až takejto kontroly vieš iba ty. Kým toto svoje nastavenie nezmenis dcéra sa nepohne