icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

Dnes o 12:22

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

tonkoantonko
Dnes o 17:36

Čo ju baví? Aké má koníčky?

autor
Dnes o 17:37
@eva8

@anonym_autor vies, na co som prisla?
Dcera prebrala tvoj vzorec spravania sa. Tak ako ty vidis vo vsetkom prekazku, zameriavas sa na negativa, tak aj dcera sa v praci zamerala na negativa, teda nepacilo sa jej ani v cestovke.
Nesprotiv jej aj tu brigadu, ktoru ma teraz. Nieze jej povies nevhodnu poznamku na jej studium. Povzbud ju v tom, co si vyberie. Ak este nahodou bude mat nejaky napad, podpor ju, nehladaj negativa. Prilisnou ochranou ju ubijas. Ma 26. Kedy ma skusit svet, ak nie teraz? Ked bude mat rodinu, predsa nenecha dieta s otcom aby sla pracovat do zahranicia. Vsak ju nechaj dychat, kazda matka sa boji o svoje dieta. Ale musis mu dat volnost, neznic ju. Mozno si prezila nieco tragicke, ale tym zivot ostatnych nekonci ❤️

Moja dcera bude mat tento rok 26r. Povazujem sa za privelmi uzkostlivu mamu. Ale povzbudzujem ju, verim jej, verim v to, ze som do nej vlozila to, co vyuzije. Stala sa z nej az prilis samostatna osoba. Dolezite je, aby tvoja dcera verila v seba. Bude si verit, ak jej budes verit ty. Na mne sa kamaratky smiali (v dobrom), ze ake cierne scenare ma vzdy napadli. Nie si v tom strachu sama. Ale je potrebne sa pripravit. T.j. overit si agenturu, aby neskoncila na "ciernom trhu". Uz sa to da. Ak bude mat dcera z teba dost, ak bude chciet utiect, zbrklo si vyberie hocico, aby sa osamostatnila. Preto zmen pristup. Pisem z vlastnych skusenosti. Chapem tvoje obavi. Ale naozaj zmen pristup. Date to. Dceraskonci skolu, potom mozno zmenou prostredia (odchod do zahranicia) si oddychne, zdokonali sa v jazyku, osamostatni sa, nadobudne sebadoveru, najde sa a potom najde aj pracu na Slovensku. Vy mozte byt v kontakte kazdy den. Nechaj ju dychat.

Perlicka. Na moju mamku som sa hnevala, ze aj do kuchyne za mnou ide. Pritom tvrdila, ze len z nej nieco potrebovala. Vies, co mi dcera povedala?: "Mami, nemusis mi stat za chrbtom aj v kuchyni." Pritom som si len sla pre nieco do kuchyne 🙂 Ako som si v tej chvili spomenula na moju mamku 💙

Bude dobre, netrap sa 🍀

@eva8 dakujem za nahlad. Ano, dcera mi vravi, že som až velmi starostlivá. Ale tak správna matka asi taká byt ma. Nie je to tak, že jej nedovolim dýchat. Chcela ist na skolu, isla. Chcela sa odstahovat, odstahovala sa. Ak by si po škole vybrala ine miesto rámci SR, tak prosím. Ak sa uplatní, tým lepsie. Alebo možno aj Praha, ako tu niekto spomenul. Ale tie Nové Zélandy, lode, Francuzsko. Ked som videla tie baby ako skončili, na kolenach plakali, aby sa mohli dostat. Bit ich nemohli, museli sa chlapom páčit, že, tak drogy a prostitutky. Viem, že nie každá tak skončí, ano, je nieco aj korektne, ale komu sa dnes dá verit? Úspechy jej prajem, samozrejme, len aby v honbe za tým niekomu nenaletela, aby vsetko zvážila a nevidela len jednu stranu ale aj tu druhu.

yoxinka
Dnes o 17:42
@anonym_autor

@eva8 dakujem za nahlad. Ano, dcera mi vravi, že som až velmi starostlivá. Ale tak správna matka asi taká byt ma. Nie je to tak, že jej nedovolim dýchat. Chcela ist na skolu, isla. Chcela sa odstahovat, odstahovala sa. Ak by si po škole vybrala ine miesto rámci SR, tak prosím. Ak sa uplatní, tým lepsie. Alebo možno aj Praha, ako tu niekto spomenul. Ale tie Nové Zélandy, lode, Francuzsko. Ked som videla tie baby ako skončili, na kolenach plakali, aby sa mohli dostat. Bit ich nemohli, museli sa chlapom páčit, že, tak drogy a prostitutky. Viem, že nie každá tak skončí, ano, je nieco aj korektne, ale komu sa dnes dá verit? Úspechy jej prajem, samozrejme, len aby v honbe za tým niekomu nenaletela, aby vsetko zvážila a nevidela len jednu stranu ale aj tu druhu.

@anonym_autor KDE si videla tie baby, čo sa prostitútkami stali? KDE????

autor
Dnes o 17:44
@yoxinka

@anonym_autor KDE si videla tie baby, čo sa prostitútkami stali? KDE????

@yoxinka citam noviny, časopisy, pozeram v telke kde co. Pocuvam ludi, je toho dost.

anonym_73a61e
Dnes o 17:52
@anonym_autor

@simca06022011 radsej by som bola aby se nejako sama zariadila
Dokonca spomenula, že moze byt influencerka každý je na nu zvedavý.

@anonym_autor že influencerka🫣🫣🫣

sticker
anonym_929233
Dnes o 17:53
@anonym_autor

@yoxinka citam noviny, časopisy, pozeram v telke kde co. Pocuvam ludi, je toho dost.

@anonym_autor tvoja dcera ma mozno problem. Ty si urcite problem. Prestan tolko sledovat spravy

bielasovicka
Dnes o 17:54
@anonym_autor

@anonym_autor ježiši Mária. Ty čím viac píšeš, tým viac si myslím ze tu pomoc potrebuješ ty, a nie tvoja dcéra 🤦🏻‍♀️. Máš na všetko výhovorky, ved ty jej nechceš ani pomôcť podľa mňa. A keď aj áno, tak to robíš veľmi, veľmi zle.
Mimochodom, ako to celé vidí tvoj muž, a jej súrodenci?

autor
Dnes o 17:54
@anonym_73a61e

@anonym_autor že influencerka🫣🫣🫣

@anonym_73a61e to mi vlasy na hlave vstávali. Si myslí, že je to len tak. Že každa moze byt influencerka.

autor
Dnes o 17:58
@tonkoantonko

Čo ju baví? Aké má koníčky?

@tonkoantonko tak cestovanie, citanie, turistika, cvicenie jógy (mala nápad lektorka jógy), zvierata má rada, pamiatky, trochu tanec, isty čas tancovala vo folklornom subore.

jaroe
Dnes o 18:00
@anonym_autor

@anonym_e7737d my už s manželom na dochodku sme. Teda manžel starobný a ja ešte invalidný, na pohreb nachystané máme, lebo človek nikdy nevie a zuby? Tak my už paráda nespravime, nejako bude.

@anonym_autor tak keď peniaze nepotrebujete, nalievajte ich ďalej do dospelej dcéry.

puremum
Dnes o 18:05

uz teraz jej oznam ze s najmom jej pomahate len do leta .. v den ako dostane do ruk diplom konci dotovanie .. takze nech si uz zacina davat stranou ak chce v ba ostat aby neostala na ulici .... alebo nech sa vrati,ale aj doma bude prispievat sice menej ale najom a jedlo zadarmo nebudu

eva8
Dnes o 18:06
@anonym_autor

@anonym_autor nech rozhodi siete. Ma spoluziakov, kolegov, spolubyvajucich, robila delegatku. Niekto bude nieco zaujimave poznat. V zivotopise ma skusenosti z roznych brigad. Vsade stretavala ludi. Nech sa opyta na pracu nejakej delegatky doma a v zahranici. Po skole kludne moze patrat. Ma kamaratku, znamu? U vas doma kamaratku z detstva? Internet existuje, da sa vsetko overit, preverit. Nemusi byt viazana na pracu na lodi. Moze skusit Au- pair.

1sally12
Dnes o 18:07

Panebože🙏 au pair nie, chyzna nie, deti nie...s tou loďou si zabila! Normálne som prv myslela ze dcera ma na vsetko vyhovorky ale skôr to vyzerá že ty v nej všetko na začiatku zničíš🙏 načo si mala decko keď ju nechceš nikam púšťať? Kks ty si jak tá moja. Tiež mi všetko hneď znegovala a najradsej by ma ani do roboty nepustila.

anonym_fa9775
Dnes o 18:10
@anonym_autor

@yoxinka No, ked počúvam tie príbehy, ako dievčatá išli robit au- pairky, hostesky a neviem co všetko a skončili v cluboch ako prostitúky na drogách, až mi zle príde. Keby aspon šla s niekým, všade sa píše, nech nikto neodchádza sám. Ideálne, ak v tom státe niekoho má z rodiny, kamaráta, ale ona nikde nikoho. Tak nemože niekam naverímboha ísť. Ked šla robit tú delegátku predsa len tam mala všetko zaistené. Aj tak som sa bála, ale nebol to podfuk.

@anonym_autor ja som išla v 19 sama do DE. To dospelá 26 ročná žena nezvládne nájsť si serióznu prácu, agentúru? Tvoj príbeh ma normálne desí. Ak generácie mladých takto hlúpnu a zneschopnievajú, začínam sa normálne báť. Mám viac detí, a keby sa v 26 nevedeli o seba postarať, si to môžem rovno hodiť.

sova7
Dnes o 18:17
@anonym_autor

@tonkoantonko tak cestovanie, citanie, turistika, cvicenie jógy (mala nápad lektorka jógy), zvierata má rada, pamiatky, trochu tanec, isty čas tancovala vo folklornom subore.

@anonym_autor ten nápad na lektorku jogy si jej čím znechutila?

sova7
Dnes o 18:20
@anonym_autor

@anonym_73a61e to mi vlasy na hlave vstávali. Si myslí, že je to len tak. Že každa moze byt influencerka.

@anonym_autor a prečo by nemohla? Aspoň skúsiť môže veď sa nejde predávať a aspoň zistí či vie zaujať. Veď ty ju úplne brzdis a berieš jej sebavedomie. Počuj autorka nemáš ty nejaku úzkostnu poruchu alebo dačo také? Koľko máš rokov že peniaze na pohreb?

obcanka123
Dnes o 18:23

Ako byvala študentka vysokej školy to zhrniem asi takto. Rodičia mi povedali,ze ma podporia dokým nedostudujem. Síce som chodila denne, v 3.a4. Ročníku som brigadovala. Ale tie peniaze boli len pre mňa. Inak mi rodičia platili ubytovanie a dávali vreckové na stravu (cca 30e týždenne, nakoľko som chodila domov každý víkend čiže som si stravu a v skole som bola 4 dni). Cez leto som chodila na brigádu a ak som tam nebola, tak som strážila mladšieho brata.

eleanor2510
Dnes o 18:35

@anonym_autor prepac, budem uprimna, ale ty mas diagnozu "zena zo zapadakova". Nie ze tam byvas, ale ty tak myslis. Svet uz davno nefunguje tak, ako tu opisujes, ze sa z tvojej dcery stane v zahranici nejaka troska, ze ju tam zabiju. Nehovorim, ze sa vo svete nic zle nedeje, preboha, to nie. Ale take predsudky ako u teba sa len tak lahko nevidia. A pripominas mi mnohe zeny, ktore poznam, ktore su "z dediny", v zivote boli najdalej v Chorvatsku, ale reci maju ako koza bobkov o tom, ako sa nic neda, ako ich deti v zahranici zabiju pomaly hned po vystupeni z lietadla (ak, samozrejme, lietadlo vobec doleti, ved teroristi, padnut moze...). Aj tebe by prospelo, keby si isla do sveta a videla, ze sa v nom da uplne normalne fungovat. Inak budes navzdy taka Kelišová, dedinska filozofka, ktora berie rozumy z telky, casopisov a vsetko, co nepozna (cize skoro vsetko), je automaticky zle.

sova7
Dnes o 18:39
@eleanor2510

@anonym_autor prepac, budem uprimna, ale ty mas diagnozu "zena zo zapadakova". Nie ze tam byvas, ale ty tak myslis. Svet uz davno nefunguje tak, ako tu opisujes, ze sa z tvojej dcery stane v zahranici nejaka troska, ze ju tam zabiju. Nehovorim, ze sa vo svete nic zle nedeje, preboha, to nie. Ale take predsudky ako u teba sa len tak lahko nevidia. A pripominas mi mnohe zeny, ktore poznam, ktore su "z dediny", v zivote boli najdalej v Chorvatsku, ale reci maju ako koza bobkov o tom, ako sa nic neda, ako ich deti v zahranici zabiju pomaly hned po vystupeni z lietadla (ak, samozrejme, lietadlo vobec doleti, ved teroristi, padnut moze...). Aj tebe by prospelo, keby si isla do sveta a videla, ze sa v nom da uplne normalne fungovat. Inak budes navzdy taka Kelišová, dedinska filozofka, ktora berie rozumy z telky, casopisov a vsetko, co nepozna (cize skoro vsetko), je automaticky zle.

@eleanor2510 to už hranici s paranoju miestami diagnóza jedine dieťa starsich rodicov? Inak vystihla si to

autor
Dnes o 18:39
@sova7

@anonym_autor ten nápad na lektorku jogy si jej čím znechutila?

@sova7 a kde by cvičila, co to je tak jednoduché? Spraví kurz, zaplatí a napokon zisti, že ani to teda nie.

autor
Dnes o 18:40
@eleanor2510

@eleanor2510 najlepsie je, pokial v zahraničí niekoho má. Nemože ist len tak sama, zial nikde nikoho nemá.

anonym_d1d9a0
Dnes o 18:47
@anonym_autor

@yoxinka No, ked počúvam tie príbehy, ako dievčatá išli robit au- pairky, hostesky a neviem co všetko a skončili v cluboch ako prostitúky na drogách, až mi zle príde. Keby aspon šla s niekým, všade sa píše, nech nikto neodchádza sám. Ideálne, ak v tom státe niekoho má z rodiny, kamaráta, ale ona nikde nikoho. Tak nemože niekam naverímboha ísť. Ked šla robit tú delegátku predsa len tam mala všetko zaistené. Aj tak som sa bála, ale nebol to podfuk.

@anonym_autor Musím ťa sklamať - ja mám 46 rokov a po VŠ som išla robiť au pair do anglicka a tiež veľa kamošiek či už do UK,DE,AT ,IT a čuduj sa svete - ani z jednej sa nestala žiadna prostitútka. Po roku 2000 to bol taký ,,boom,,.Veľmi nám do dalo každej do života....Ty ju len obhajuješ a ofukuješ...veď ty z jej viacej týmto prístupom škodíš.Dievča sa nikdy takto nestretne s realitou života 🙈🙈🙈

sova7
Dnes o 18:48
@anonym_autor

@sova7 a kde by cvičila, co to je tak jednoduché? Spraví kurz, zaplatí a napokon zisti, že ani to teda nie.

@anonym_autor jezisi! Ty si vážne brzda. Známa si robí kurzy prednáša, funguje ako cvičiteľka jogy bola v Indii sama predstav si! Obvolala obecne úrady všade sa našli ženy ktoré chcú cvičiť aj miestnosť má kurzy v hoteloch robí pobyty cvičí on line. Dá sa to! Len treba rozmýšľať ako to pôjde nie prečo by to nešlo! Ty s dcérou smerujes k tomu že si buď nájde psychopata ktorý ju ulovi na tom že ju naoko bude podporovať alebo rezignuje úplne ju stiahnes tvojim negativizmom dolu a bude mať okolo 40 sama na invalidnom dôchodku s depresiami mrzuta a po smrti dávno pred smrtou. Ale bude doma s tebou a ak si nezlomí na dvore nohu nič sa jej nemoze stat. Toto ti pre ňu stačí? No ďakujem pekne. Ostatné pouzitelne študijné odbory si jej tiež vyhovorila že?

sova7
Dnes o 18:52
@anonym_autor

@eleanor2510 najlepsie je, pokial v zahraničí niekoho má. Nemože ist len tak sama, zial nikde nikoho nemá.

@anonym_autor ale kdeže! Ďalší pribeh. Išla sama do zahraničia našla si pred odchodom pracu bývanie tam si urobila kurz jazyka lebo angličtina nestačila porobila ďalšie kurzy ma super robotu a uz aj partnera si tam našla a mladá baba. A predstav si nikto ju nezabil neokradol je spokojná

autor
Dnes o 18:53
@sova7

@anonym_autor jezisi! Ty si vážne brzda. Známa si robí kurzy prednáša, funguje ako cvičiteľka jogy bola v Indii sama predstav si! Obvolala obecne úrady všade sa našli ženy ktoré chcú cvičiť aj miestnosť má kurzy v hoteloch robí pobyty cvičí on line. Dá sa to! Len treba rozmýšľať ako to pôjde nie prečo by to nešlo! Ty s dcérou smerujes k tomu že si buď nájde psychopata ktorý ju ulovi na tom že ju naoko bude podporovať alebo rezignuje úplne ju stiahnes tvojim negativizmom dolu a bude mať okolo 40 sama na invalidnom dôchodku s depresiami mrzuta a po smrti dávno pred smrtou. Ale bude doma s tebou a ak si nezlomí na dvore nohu nič sa jej nemoze stat. Toto ti pre ňu stačí? No ďakujem pekne. Ostatné pouzitelne študijné odbory si jej tiež vyhovorila že?

@sova7 nie, sama si vybrala co chce studovat. Povedala som jej len tolko, že pedagogická sa mi zdá dobrá volba, no ani pocut. Tak si prihlášku nedala, no. Chodi tam, kde chcela ona sama.

yoxinka
Dnes o 18:55
@anonym_autor

@anonym_autor
Ty si úplne mimo! Prečo by 26 ročná žena nemohla ísť sama do zahraničia??? Si normálna??? Učila som dvoch cudzincov slovenčinu, kočka, podotýkam 21 ročná, bola teraz na 6 týždňov v Mexiku - SAMA. Nikto ju nezabil, neznásilnil, ani sa nestala prostitútkou, normálne tam pracovala a potom sa vrátila do Bratislavy. Ľudia úplne bežne cestujú sami, zvlášť vo veku tvojej dcéry.

eleanor2510
Dnes o 18:55
@anonym_autor

@anonym_autor preco nemoze ist sama? Daj jeden dobry dovod. A nie, nie ten, ze sa z nej stane prostitútka. Keby konecne nieco urobila sama, mohlo by ju to neskutocne posunut.

sova7
Dnes o 18:59
@eleanor2510

@anonym_autor preco nemoze ist sama? Daj jeden dobry dovod. A nie, nie ten, ze sa z nej stane prostitútka. Keby konecne nieco urobila sama, mohlo by ju to neskutocne posunut.

@eleanor2510 urobila niečo sama. Mama jej povedala že pedagogická je dobrá voľba tak si aspoň raz povedala že nebude ako mama chce a povie a a išla študovať iny odbor.

anonym_1100ec
Dnes o 19:02

Možno má nejaký problém o ktorom ti nechce povedať .

simca06022011
Dnes o 19:04

Toto nemoze byt realna mama 😂 uz tomu neverim. To ani moja 75r svokrusa nie je taka staromodna, obmedzena... nic to dievca nemoze robit, iba paaani ucitelku mala ist studovat. Ze co by robila s kurzom jogy, zoderie sa pri praci... pritom nie je z domu naucena ani v kuchyni sa hybat😂 sle mudrovat do vsetkeho bude... fskt by som chcela aby toto diskusiu si to dievca precitalo. Zbalilo saky paky a nepocuvalo kritiku mamy a odradzanie od vsetkeho.