icon

26-ročná dcéra nemá prácu a ani vyhliadky

13. jan 2026

Dobrý den,
som uplne nanič zo svojej dcéry.
Bude mat na jar 26 rokov, bude končit vysokú školu v externej forme teda a inak? Ja neviem. Škola jej celkom ide, hádam ju zvládne, myslieť jej ide, ale tá práca. Býva v Bratislave a síce pracu má, ale je to tak, že hneď má, hneď nemá, má len brigádu, zarobí málo, vyložene z rúk do úst. A my jej prispievame na nájom, inak nevyžije. Stále len láta a láta. Hovorí, že je to dočasne, škola je prednejšia, až bude mat diplom, tak snád nájde niečo kvalifikovanejšie, ale ked sa pýtam teda kde a co, tak krčí plecami, že nevie. A ja sa vždy radujem, že niečo konkrétne má vo výhľade. Sadnúť si so mnou a prejst si finančnú situáciu, to odmieta. Stále len, že musí dokončit školu, čo je poriadku, ale čo potom? Pritom všetci v okolí majú prácu, alebo brigádu, teda brigádu tí, čo sú na strednej cez leto. Inak všetci, úplne všetci pracujú aj u nás v zapadákove. A ona v Bratislave, má problémy. Teraz prácu má, ale takú, kde pracujú aj dochodkyne, na tom sa stavat nedá, stále, že je študentka vlastne, tak jej to stačí, pritom na externej forme by mohla mat niečo lepšie, je taká laxná, je jej to jedno, ani deti nikdy nechce mat, mala jeden vztah, ten jej skončil. Neviem, bude ako taká túlavá mačka chodit celý život po prenájmoch.

Strana
z23
autor
2. mar 2026
@reela

@anonym_autor ona to myslela v zmysle, ze sa jej robot nechce, ako princeznam

@reela práveze chce. Ale ked tam práca nie je?

anonym_fd7811
2. mar 2026
@anonym_autor

@reela práveze chce. Ale ked tam práca nie je?

@anonym_autor Neexistuje, aby toto nebol troll. Ale robi to dobre😆

autor
3. mar 2026
@anonym_fd7811

@anonym_autor Neexistuje, aby toto nebol troll. Ale robi to dobre😆

@anonym_fd7811 jasne, hned vsetko neexistuje. Je pravda, že neviem, co píše do životopisu, či tam nespomina vsetkych 20 prac, co mala. Tvrdí, že vraj nie.

anonym_fd7811
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_fd7811 jasne, hned vsetko neexistuje. Je pravda, že neviem, co píše do životopisu, či tam nespomina vsetkych 20 prac, co mala. Tvrdí, že vraj nie.

@anonym_autor A kde by zobrala tych 20 prac? Vsak tvrdi, ze nikde praca nie je a aj tuto dlho hladala. Uz sa v tych bludoch nejako zamotavas😄

autor
3. mar 2026
@anonym_fd7811

@anonym_autor A kde by zobrala tych 20 prac? Vsak tvrdi, ze nikde praca nie je a aj tuto dlho hladala. Uz sa v tych bludoch nejako zamotavas😄

@anonym_fd7811 No tak dva týždne odrobila tam, dva týždne tam, predtým tam, a cítajte od začiatku, predtým ako to nazvate bludmi. Mala aj niekoľko brigád krátkodobe, alebo bola niekde len na skúšku, samozrejme zadarmo, čo jej zabudli povedat. Tak jej hovorím, to nech do životopisu ale nedáva. To je o ničom. Vraj tam dáva len to, čo jej može pomoct, ale akosi nepomáha.

simca06022011
3. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_fd7811 No tak dva týždne odrobila tam, dva týždne tam, predtým tam, a cítajte od začiatku, predtým ako to nazvate bludmi. Mala aj niekoľko brigád krátkodobe, alebo bola niekde len na skúšku, samozrejme zadarmo, čo jej zabudli povedat. Tak jej hovorím, to nech do životopisu ale nedáva. To je o ničom. Vraj tam dáva len to, čo jej može pomoct, ale akosi nepomáha.

@anonym_autor ak niekde bola na skusku, nerobi zadarmo.. take nieco neexistuje v nasom zakone, tak nech si to vysokoskolacka nastuduje. Ani hodinu zadarmo nemozue stravit na pracovisku pracou... nic take ako zabudli povedat, bez podpisanej dohody a zmluvy nema co clovek robit na "placi". Na skusky je skusobna doba.

anonym_fd7811
3. mar 2026
@simca06022011

@anonym_autor ak niekde bola na skusku, nerobi zadarmo.. take nieco neexistuje v nasom zakone, tak nech si to vysokoskolacka nastuduje. Ani hodinu zadarmo nemozue stravit na pracovisku pracou... nic take ako zabudli povedat, bez podpisanej dohody a zmluvy nema co clovek robit na "placi". Na skusky je skusobna doba.

@simca06022011 Ta ma fakt asi sediet doma radsej, lebo toto je neuveritelne.

autor
3. mar 2026
@simca06022011

@simca06022011 vtedy este nestudovala, odpustite si rýpavý komentár. Trochu aj moja vina s manželom, my sme tak velmi chceli, aby sa niekde uchytila, že sme vraveli nech vydrží, mala tam íst pracovat normálne na zmluvu, ale podpísanie stále oddalovali a že bude a že bude a bude, ale nebola. Odrobila 4 nočné za sebou, išla domov, nechceli ju vyplatit, potom že bola na skúšku a neosvedčila se. Až neskor zistila od iných dievčat, že takto s nimi vypiekli, bo vedia, že dnes je ťažko s prácou. A že tam nemá čo robit? No ked ju volali, tak asi má, či myslíte, že ona len tak nakráčala dakde a akože pracovala? Mala íst na podpísanie zmluvy, tá stále nebola, ale počítali s nou, musela tam byt a tak to dopadlo. Alebo v jednom hoteli po 12 dnoch jej dali podpísat zmluvu, podpísala a dobre bolo. A další den výpoved bez udania dovodu, ešte ráno sa jej pýtala personálna, ako sa jej páči a že jej rada, že je spokojná. Potom boli pohovory, vraj tam bola nejaká známa a miesta potrebovala ubytovanie, co moja dcéra cezpoľná zaberala asi, ale aspon bola na zmluvu, aj ked neskoro podpísanú, tak nerobila z toho halo, že nebola hned. Pretože vraj sa pripravuje, oni si vykryjú asi týžden až dva balamutením ľudí, ktorí makajú zadarmo. Jeden hotel kus od nás, kde mala prax na strednej tiež tam 2 týždne drží ludí na skúšku, stále skúšku a musí sa predtým ujať. Ak sa neujme, dakujeme, ale nie. Zaplatené to nebude. Im to takto vyhovuje.

eva8
3. mar 2026
@anonym_e609e8

Autorka, citam tvoje odpovede a zial,nasla som v nich mojich rodicov. Celucicky zivot od detstva to bolo same nechytaj,nerob,nechod,nieco sa ti stane. Sice som hned po strednej zacala robit, byvala u nich,ale prispievala na domacnost,ale stale pokracovali reci typu "ano,ty ides tam,no len,aby sa ti nieco nestalo" a to som isla len niekde na preapavacku na 3 dni. Stale som chcela pocut nieco pozitivne na moje rozhodnutia,ale vzdy vsetko spochybnili. Vysledok? V dospelosti sa u mna prejavila silna uzkostna porucha a bojujem s nou roky. Vo vsetkom vidim nebezpecenstvo a velmi mi to brani v rozhodnutiach. Psychologicka mi povedala,ze to ma korene v detstve. Prosim ta,zastav to aspon teraz. 🙏 Nechaj ju zit a prestan jej rozpravat katastroficke scenare,nech nedopadne ako ja a ma z toho zivota nieco.

@anonym_e609e8 dakujem za tvoj prispevok. Vsetko dobre zelam ❤️

simca06022011
3. mar 2026
@anonym_autor

@simca06022011 vtedy este nestudovala, odpustite si rýpavý komentár. Trochu aj moja vina s manželom, my sme tak velmi chceli, aby sa niekde uchytila, že sme vraveli nech vydrží, mala tam íst pracovat normálne na zmluvu, ale podpísanie stále oddalovali a že bude a že bude a bude, ale nebola. Odrobila 4 nočné za sebou, išla domov, nechceli ju vyplatit, potom že bola na skúšku a neosvedčila se. Až neskor zistila od iných dievčat, že takto s nimi vypiekli, bo vedia, že dnes je ťažko s prácou. A že tam nemá čo robit? No ked ju volali, tak asi má, či myslíte, že ona len tak nakráčala dakde a akože pracovala? Mala íst na podpísanie zmluvy, tá stále nebola, ale počítali s nou, musela tam byt a tak to dopadlo. Alebo v jednom hoteli po 12 dnoch jej dali podpísat zmluvu, podpísala a dobre bolo. A další den výpoved bez udania dovodu, ešte ráno sa jej pýtala personálna, ako sa jej páči a že jej rada, že je spokojná. Potom boli pohovory, vraj tam bola nejaká známa a miesta potrebovala ubytovanie, co moja dcéra cezpoľná zaberala asi, ale aspon bola na zmluvu, aj ked neskoro podpísanú, tak nerobila z toho halo, že nebola hned. Pretože vraj sa pripravuje, oni si vykryjú asi týžden až dva balamutením ľudí, ktorí makajú zadarmo. Jeden hotel kus od nás, kde mala prax na strednej tiež tam 2 týždne drží ludí na skúšku, stále skúšku a musí sa predtým ujať. Ak sa neujme, dakujeme, ale nie. Zaplatené to nebude. Im to takto vyhovuje.

@anonym_autor budem mat rypavy ton,vidno ze ani vy nemate sajnu ako co funguje a to chcete riadit dceru, co ma robit.
V pracovnom pomere neexistuje take ze mala ist na podpis zmluvy a ratali s tym, zamestnanec NEMA CO ROBIT nra prevadzke bez zmluvy, ani hodinu, ani den, zmluvy sa podpisuju pred nastupom, odjakziva, max na zaciatku smeny sa podpisu papiere, a clovek musi byt zaroven prihlaseny v poistovniach ak tam vobec chce vkrocit. A takto to prosim funguje minimalne 20rokov. Inak je to na mastne pokuty z inspektoratu. Ostatne su len blaboly okolo. Ak sa clovek neosvedci, tak ide zo dna na den prec, ved mame skusobnu dobu. PResne pre takych podvodnikov, kde ludia robia zadarmo alebo za peniaze na ruku.

autor
3. mar 2026
@simca06022011

@anonym_autor budem mat rypavy ton,vidno ze ani vy nemate sajnu ako co funguje a to chcete riadit dceru, co ma robit.
V pracovnom pomere neexistuje take ze mala ist na podpis zmluvy a ratali s tym, zamestnanec NEMA CO ROBIT nra prevadzke bez zmluvy, ani hodinu, ani den, zmluvy sa podpisuju pred nastupom, odjakziva, max na zaciatku smeny sa podpisu papiere, a clovek musi byt zaroven prihlaseny v poistovniach ak tam vobec chce vkrocit. A takto to prosim funguje minimalne 20rokov. Inak je to na mastne pokuty z inspektoratu. Ostatne su len blaboly okolo. Ak sa clovek neosvedci, tak ide zo dna na den prec, ved mame skusobnu dobu. PResne pre takych podvodnikov, kde ludia robia zadarmo alebo za peniaze na ruku.

@simca06022011 my sme velmi chceli, aby niekde robila. a bol to vynoveny vonavý hotel, všetko vyzeralo tak korektne a slušne, že nás ani nenapadlo o tom pochybovat. A vela dievčat tak naletelo, dcéra chcela ukázat, že práce se nebojí, nesmrdí jej, je ochotná a tak zle to dopadlo. Ale nebolo to jej neschopnostou, len ten hotel mal také zvláštne maniere.

reela
3. mar 2026

Ja aj verim autorke, ze takto odrbavaju hlavne mlade dievcata. Urcite treba nahlasovat na inspektorat prace. Druha vec je, ze nie je mozne, aby v Nitre ani v Bratislave sa nevedela dlhodobo zamestnat... tam to uz smrdi lenivostou alebo nejakou inou vadou, ze nedokaze dlhsie vydrzat v nijakej pozicii...

estellas
Autor odpoveď zmazal
anonym_4adbec
Dnes o 10:08
@simca06022011

@simca06022011 Chyba je to, že sa ľudia nechajú využívať.
Niektorí hovoria že im to nevadí, hlavne že majú robotu.
Toto robia viacerí zamestnávatelia.
Bežne som sa s tým stretla, že chceli dať na ruku peniaze.
Na zmluve majú len malú čiastku.
Ja som takto nikdy nepracovala.

simca06022011
Dnes o 11:52
@anonym_4adbec

@simca06022011 Chyba je to, že sa ľudia nechajú využívať.
Niektorí hovoria že im to nevadí, hlavne že majú robotu.
Toto robia viacerí zamestnávatelia.
Bežne som sa s tým stretla, že chceli dať na ruku peniaze.
Na zmluve majú len malú čiastku.
Ja som takto nikdy nepracovala.

@anonym_4adbec urcite, nevedia co a ako a nechaju sa.. a potom je druha skupina, co to tak doslova pyta... ja som mala par takych pripadov za tych mojich 20rokov zamestnavania :DD a celi ofucani ostali,ked som povedala, ze v ziadnom pripade... ako ked si dohodnu napr so "sefom", ze odmeny, nieco ide mimo pasky, lebo sa im to viac oplati, chapem, vianocne odmeny len tak do obalky..ok. ale nic? v ziadnom pripade.

autor
Dnes o 13:17

Dcéra hovorila, že v Bratislave ju sklamali najma ludia. Ani nie naplavenina, ale domáci, teraz sa nechcem nikoho dotknúť. Nikdy som tam nebývala, aj ked možnost bola, ale to je o inom, neviem fakt. Nepoznám tam nikoho, iba z okolia. Niektorým ale nos vyrástol dosť dohora, ale ich problém. Chce íst na východ, bránit nebudem, len nech sa konečne živí aj sama.

Strana
z23