28 ročná dcéra sa od nás nechystá odísť
Nechcem vyznieť, že ju vyhadzujem, už neštuduje, má ešte mladšieho brata, ktorý má 24, a teda tiež sa ešte nechystá. Mám ešte počkať? Do domácnosti prispievajú obaja. Kedy vaše deti vyleteli z hniezda?
@heleninamama konecne triezvy nazor na vec.
Rozumiem tomu, ze doba je zlozita, no svojim sposobom bola vzdy a deti sa napriek tomu osamostatnovali. Ja osobne som po nicom inom po skonceni vysky netuzila, ako mat cim skor domacnost, kde budem moct rozhodovat sama. Dcera ma 15 a postupne s nou debatujeme o tom, ze cim skor od nas odide (samozrejme, nie zajtra), tym lepsie pre nu a v konecnom dosledku aj pre nas. Nie, necitim sa ako sebec, mam totiz zazite, ze zit s rodicmi uz len na jednom dvore je zarukou pokazenia vztahov. Nehovoriac o tom, ze ak tvoha dcera este nema vztah, ovela lahsie si ho najde, ked nebude spavat vo svojej "detskej" izbe. Nejde mi tiez do hlavy, ze to jej predstavy o buducnosti nemate uz davno vydebatovane. To, ze plati, je snad samozrejme, no nie je to argument, aby ostala naveky.
Ja na 24, brat na 40 a 24 ročný je este u nasich, robi, prispieva mame velky dom u nasich.
Ja som 19 rocna brala hypo a stahovala sa. Myslim si, ze 28 je dost. Ano, vsetci rodicia miluju deti, ale tiez uz po 3 desatrociach ich chapem, ze tuzia mat oddych, svoj pokoj… Ja by som to neutralne naznacila, opytala sa co a ako planuje…
Tak teraz hypotéka pri cenách bytov pre jedného často nedostupná, nájom drahý, čo majú ísť pod most? Ak si nájdu vážny vzťah určite odídu a osamostatnia sa. Prekážajú ti doma?
To ti tvoje vlastné deti tak hrozne vadia ? Veď na domácnosť prispievajú. Živia sa sami. Alebo si chceš niekoho nakvartírovať a nemáš miesto ?

Vzťah - nevzťah, dcéra má skoro 30 rokov a začína vstupovať do veku starej dievky. Najmä, ak nemá partnera. Mne osobne by toto prekážalo, príde mi to proti prírode, aby zdravá žena, ktorá je už 10 rokov dospelá, žila u rodičov v detskej izbe.
Aj z pohľadu kolegov, rovesníkov, potenciálnych partnerov to musí pôsobiť čudne. A že finančne rodičom prispieva na svoju prevádzku, na tom nevidím nič obdivuhodné.
Doba je síce zlá, ale ja ako rodič už teraz šetrím a plánujem dať deťom pre začiatok nejaké peniaze a hneď, ako budú mať v rukách trvalú pracovnú zmluvu, vybavia si hypotéku a pôjdu do svojich bytov. Žiadne spoliehanie sa na budúceho manžela/manželku ani život v detskej izbe nebudem podporovať. Budú pracovať a sami si platiť svoj život. Ku mne budú chodiť akurát na návštevu.