icon

4 ročný syn na mňa vyletel kvôli lízatku

anjika44
22. nov 2019

Ak sa nenahneváte, popišem vám moju situáciu. Moj 4ročný išiel ráno kakať a vypytal si za to čokoladove lizatko. Povedala som mu, že dostane, ked pridem pre neho na obed do školky, lebo práve si umyl zuby. Keď dokakal, chcel to lizatko okamžite. Zopakovala som, že až na obed, začal robiť tzv. čoro moro. Lízatko som mu do školky priniesla a tam na mna vrieskal, že som mu ho nedala hned, ale až potom, ako bol oblečený. Hanbila som sa jak pes. Kedysi by decko dostalo pár faciek za také správanie, a dnes? Ani pomyslieť!!! Ešte aj pred učitelkou vrieskal na mna ako na špinavú handru. Nebude mať ani dnes rozprávku - kvoli ránu, ani zajtra - kvoli dnešku. V nevychove by mi poradili, aby som ho chápala. Vy, aj ked neviem, či sa týmto trendom zaoberate, chápete, ked na vás dieťa vrieska ako na najšpinavšiu otrokynu?

Strana
z3
fokuska
22. nov 2019

Nema vyznam cokolvek ti odpovedat... kto uz pozna tvoj nick a predchadzajuce prispevky, tak vie, ze to nema absolutne ziadny vyznam.

Uz si vymenila psychologicku?

sissy27
22. nov 2019

@anjika44 no ja by som normálne jednu flaskla a bolo mi srdečne jedno čo si o mne pomyslí učiteľka alebo iní rodičia. Aj za toto si o tebe myslia svoje, tak čo?
A ďalšia vec - kde to syn vidí, že si toto môže dovoliť? Zrejme to nebolo prvýkrát, čo sa nevedel vpratať do kože. Treba mu tie hranice proste určiť, ak to nejde doma, tak smer psychológ pre teba aj preňho.

fokuska
22. nov 2019

@sissy27 Neries... skus si pozriet jej starsie diskusie

miadi
22. nov 2019

@anjika44 to mà kazdy den za 💩coko lizatko? Ci ako to mam chapat. Lebo vobec nechapem preco by ho mal dostat za 💩🤔 nepoviem ja dam odmenu ked zje brokolicovu polievku ale za to že sa vy💩 ked na teba ziapal Mala si mu capnut nech vie ze take chovanie sa netoleruje . Este doma aby nemal zachvat aj v skolke.

janinah
22. nov 2019

odmenu za to,že sa vykaká? za to,že dých dostáva čo? mal dostať na zadok a hned ....ohýbaj ma,mamko......

janinah
22. nov 2019

že dýcha....

lujza123
22. nov 2019

@anjika44 ja tieto záchvaty úplne ignorujem (nereagujem, otacam sa chrbtom) , väčšinou pošlem dieťa ukludnit sa do izby, alebo niekam mimo mňa. Keď sa ukludni väčšinou sa mi príde ospravedlniť. Potom je čas na nejaké vysvetľovanie, pripadne trest. Ale až keď je kľudná, skôr to nemá efekt.
Moja dcéra je vybusna povaha, naštve sa pre všetko a vrieska, takže ja som na takéto scény zvyknutá takže ma nerozhadze a viem ju skludnit rýchlo.
Na tvojom mieste by som pri kriku najskôr upozornila ak by nepomohlo okamžite by som hodila lízatko do kosa a vysla sama von, nech ho tam aj rozdrapi.

Ináč pri malých deťoch odporúčam trest ktorý nasleduje hneď, že nebude rozprávka zajtra je malým deťom sumafuk oni žijú pre pritomnost

jankapepe
22. nov 2019

@anjika44 mňa by zaujímalo ako presne si zareagovala v tej škôlke?
A áno ne-vychova ne-funguje, ale bohužiaľ na to rodičia prídu až keď sú ich deti už väčšie ne-vychovane.

veronikaszabova
22. nov 2019

@fokuska no, tie temy su top 🤣👍🙈

anjika44
autor
22. nov 2019

@jankapepe ukázzala som mu nahnevaný ksicht, nekričala som na neho - inak odmeny za kakanie dostava preto, lebo kedysi aj tri dni nekakal a bojim sa, že by zase mal problemy bez odmeny

anjika44
autor
22. nov 2019

@lujza123 to je pravda, že hned, len to by asi chytil taký amok, že by som ho z tej školky musela ťahať

veronikaszabova
22. nov 2019

@anjika44 ako si vychovas, tak mas. Maly nema k tebe ziadny respekt ( vid aj tvoje minule temy)

anjika44
autor
22. nov 2019

@veronikaszabova a ty tvojho mlatiš, či čo? ty si podla odpovede tak protivna, že tvoje si nedovoli ani pipnuť

miadi
22. nov 2019

@anjika44 tak mu daj slivkovu štavu nie lizatko 🙈sa ti vy💩💩aj dva x denne. Treba menej cukru viac ovocia vlakniny.

anjika44
autor
22. nov 2019

@sissy27 chodievala som, nepomohlo - a za plesknutie može už rodič sas pomaly u nás dostať aj do basy

veronikaszabova
22. nov 2019

@anjika44 mam dve deti ( 5 a 10 rokov) a su vychovane slusne. A to nikdy nedostali bitku - btw, ked nevies, neobtieraj si hubu o moje deti.

miadi
22. nov 2019

@anjika44 nemlatit capnut simbolicky hoci aj Po ruke len to vobec neboli ibaze dieta to pochopi urazi sa reve a nauci sa ze nema co Po tebe ziapat. Mojej staci ze jej poviem nech sa tak nechova ze sa mi to nepaci nech si ide revat do svojej izby. Dp par minut je po vsetkom osoravedlnuje sa lutuje.

luccija
22. nov 2019

@anjika44 a este ako Ti ma ukazat, ze potrebuje hranice?sama si za to mozes.Ved si ho nemusela zbit, ale dohovorit chces lizatko hned?tak to nefunguje....ale ty so to s nim tak robila od maleho babatka keksiky, chrumky....nemas sebauctu a pevny nazor

anjika44
autor
22. nov 2019

@miadi počkaj, počkaj - ked ja som predtym zvykla mojho capnut, bolo to ešte horšie, vzdoroval ešte viac a minule som ho za správanie poslal do izby, odmietol zvýšila som hlas, aj on začal vrieskať - takže u neho capnutie a ani krik k ničomu dobremu nevedie - k psychologičke som s nim chodievala - tam pred nou sa správa slušne, pochybujem, že tak malé dieťa by si dalo dohovoriť, že nemá robit sceny - to môže až najskor asi 6ročný pochopiť - neviem, či je to nevychovanosť, alebo má nábeh na adhd, či mu mám kupit nejake homeopatiká...tie, ktore sa chvalite, že máte vychované deti, možno to majú v genoch, že su dokonalé po vás, alebo neviem - zatiaľ učinkuje to, ked sa odujem a asi 15 minut s nim vobec nekomunikujem, ale to vraj tiez nie je dobre - takže bitku nie, kričanie nie, odutosť nie - mala by som ho v zachvate zlosti jeho objat? to tiež nechce, tak čo robit?

anjika44
autor
22. nov 2019

@luccija stale mu dohováram

luccija
22. nov 2019

@anjika44 a kakat pravdepodobne nemoze pre tie hluposti typu lizatko, chrumky....si nevedela zdvihnut hlas a povedat mu, ze stacilo?

veronikaszabova
22. nov 2019

@anjika44 za tie sceny, si mala to lizatko chytnut a pred nim ho rovno hodit do kosa. Nech vrieska kolko chce, ale aspon by si sa tak pred nim neponizila, ze si nic neurobila. Chapes? Musi vidiet, ze si pevne stojis za svojim. A nie, nemusis ho bit. Ale musis byt silna, pevna a dosledna! Nech vrieska, chyt ho za ruku a smer domov. Ked casom zisti, ze nie je zaujimavy, uvidis ze prestane. A nedavaj mu sladkosti ako odmenu za vykakanie - ano, tiez sme mali problemy pri kakani s mladsim synom, ale nikdy sme ho nedopovali cukrom "za odmenu"

luccija
22. nov 2019

@anjika44 jedno horsie ako druhe odut sa a nekomunikovat?mama a dieta?ved Ti to o par rokov vrati.Alebo to bude raz robit svojej frajerke.Si nervna a ukricana vzdorovita ty, je taky aj on.Len Ti nastavuje zrkadlo.

anjika44
autor
22. nov 2019

@luccija dakujem, že toto pišeš niekomu, kto má rakovinu

lucia147852
22. nov 2019

@anjika44 moja ani nie 3 ročná chápe že robiť scény jej nepomôže. A to ju teda nemlatim. Na zadok dostala asi 2x aj to keď ohrizila svoj život. " u mňa scény nič nedosiahnu. A odmeňovať za to ze vykonáva svoju potrebu to teda ani nahodoy

mm2008
22. nov 2019

mňa by zaujímalo, kto jej poradil dávať za každé 💩 odmenu? môj syn mal tiež obrovský problém s touto potrebou, ale nikdy mi takto nik neporadil, že za vykonanie potreby mu dať odmenu.. vôbec nie... časom sa to všetko upraví...
ked má tieto amoky, skús ho objať , kľudne s ním komunikovať... určite by som nešla cestou liekov.. neviem, či homeopatia zaberie...

odesi
22. nov 2019

@anjika44 ja by som mu asi tiez dala po zadku alebo ignore a ignore aj doma a nic nebude.. ani telka, ani tablet, nic...

veronikaszabova
22. nov 2019

@anjika44 je mi luto, ze nie si po zdr.stranke OK, ale nezvaluj svoju nezvladnutu vychovu na zdravotny problem.
Proste to s nim nezvladas a musis to zmenit.

ivankaberrynka
22. nov 2019

Rozprávku ak myslíš z knižky pred spaním, tak tú by som mu neodoprela, ale to lízatko teda áno. To by už nevidel. Bitkou a hnevom nič nevyriešiš, len sa to odzrkadlí na jeho správaní - teda bude reagovať rovnako ako ty. A odmenou za 💩 by mohla byť aj tvoja radosť, nadšenie a pochvala.

miadi
22. nov 2019

@anjika44 nema to ziadne dieta geneticky dane vsetky skušaju na rodicov kde su hranice. Iba Niektore su tvrdohlavejšie ako ine, Moja mala od 15m vselijake nalady a tantrum takze som si užila svoje. Mà 4r a este stale obcas skuša. Musis byt neoblomna. Dobre ze si mu to lizatko nedala rano. Ale ani mu ho uz neslubuj za💩 on ked nieco bude chciet tak najprv nech spapa banan atd. Kamoska teraz dala 2300e za opravu 10mliecnych zubov 5r prckovi chces sa k tomu dopracovat?

Strana
z3