4 ročný syn na mňa vyletel kvôli lízatku
Ak sa nenahneváte, popišem vám moju situáciu. Moj 4ročný išiel ráno kakať a vypytal si za to čokoladove lizatko. Povedala som mu, že dostane, ked pridem pre neho na obed do školky, lebo práve si umyl zuby. Keď dokakal, chcel to lizatko okamžite. Zopakovala som, že až na obed, začal robiť tzv. čoro moro. Lízatko som mu do školky priniesla a tam na mna vrieskal, že som mu ho nedala hned, ale až potom, ako bol oblečený. Hanbila som sa jak pes. Kedysi by decko dostalo pár faciek za také správanie, a dnes? Ani pomyslieť!!! Ešte aj pred učitelkou vrieskal na mna ako na špinavú handru. Nebude mať ani dnes rozprávku - kvoli ránu, ani zajtra - kvoli dnešku. V nevychove by mi poradili, aby som ho chápala. Vy, aj ked neviem, či sa týmto trendom zaoberate, chápete, ked na vás dieťa vrieska ako na najšpinavšiu otrokynu?
Btw je mi luto ze mas rakovinu. Ale nema totalne žiadny suvis s tym čo tu bolo napisane tebou a inymi. Vobec si ju v tejto teme nemusela použit na svoju sebaobranu ked sa ti nepaci niekoho nazor na tvoje vychovne metody..
@anjika44 ale prosím ťa nedramatizuj - žiadna sociálka ani polícia ťa nebude buzerovať za to, že dáš dieťaťu jednu výchovnú po zadku.
Ale čo som si prečítala pár tvojich ďalších príspevkov - ešte by bolo vhodné, aby ste sa aj s manželom zjednotili čo sa týka výchovy a prístupu k synovi. Tam je základný kameň úrazu. Lenže to vám určite povedala aj psychologička a zjavne ste sa na to vykašlali.
@gladys_07 Podla mna su strasne smutne :( najhorsie je, ze so sebou nic nerobi, stale si ide svoje a trpi nielen ona ale aj dieta. Pritom existuju skveli psychologovia, pychiatri, ktori dokazu uzasne pomoct, nastavit vhodnu liecbu, terapiu a cela rodina moze zit plnohodnotny zivot.
Ale ona si neda povedat :(
@sissy27 😀 Manžel mu nikdy nič nepovie, minule ma syn pichol chvostom do dinosaura do oka - naštasite do zatvoreneho, až vtedy mu povedal, ked som ja sa nahnevala a pritom to videl, nepovie synovi nič, ani ked ten na neho kričí, tak tam o jednotnej vychove možem len snivať...a čo sa tyka vychovnej po zadku - stalo sa mi to asi pred rokom a pol - mal malý svoju chvilku vonku, takmer vbeho na cestu, dostal jednu na zadok a jedna, čo to videla, ma skoro zožrala, že čo si to dovolujem - inak vdaka za odpoved, len tažko, ked ani u manžela necitim podporu
Ak sa nemýlim, tu ešte jedna taka sebaľútostivá bielavlcica, vy by ste si rozumeli.
to nie je zlý napad, to lizatko mu vyhodiť - ale bolo to v šatni, ostané deti už spali a keby som to spravila, tak spustí taký krik, že ich zobudí ... to možem skusiť doma
@anjika44 ja teda nezvyknem. Ale pred par mesiacmi mi mala nechcela dat ruku na busy parkovisku pred Walmart a jedovala sa.. tak som ju na chodniku pred obchodom capla po zadku. A žena co sla oproti a nas videla ma pochvalila😂🙈ze good job mama musime si za svojim stàt. A k jednej z tvojich predošlich tem - ja mojej utekajke hovorim x krat ze nema behat k ceste na cestu ze auta ju mozu zabit. Ked soferujem jej oznamujem mrtve zvieratka na ceste co vbehli pod auta. Ona nema z toho fobiu ale chcem aby to pochopila a mala respekt. Ona sa neboji nicoho aj hada si v zoo podrzala.
@anjika44 mhmmm....a to lízatko si mu aj napriek jeho nemiestnemu výstupu nechala, že?
- z čokolády zapeka! Ak má problém zo stolicou určite nie čokoládu!
- za kakanie sa odmena nedáva! Je to niečo normálne.... potom sa nemôžeš čudovať že to vyžaduje keď si ho to naucila.....
Ihneď tento systém zrušiť,lebo o rok budeš dávať odmeny aj za cikanie aj za to že sa obuje,vyfuka sopel,napije......
- lízatko si mu pri jeho výstupe mala vziať!
- škaredá grimasa nie je žiadnym výchovným prostriedkom. Sama vidíš že nemá účinok. Treba rázne hlasno .... samozrejme nie s revom .....ale normálne s autoritou zvýšiť hlas! A hlavne nedať mu pre boha živého ešte za to že robí scény lízatko!!!!!
@anjika44 ja nie, odo mna by dostal stereo aj pred ucitelkou. Stereo znamena fackanice o frekvencii sekundy az dvoch sekund z jednej aj druhej strany. Je to vase decko. Nemoze vam ani spolocnost, ani ziadna doba urcovat, co by ste mala a nemala robit. Moj syn uz stereo zazil a poucil sa. Nemyslim si, ze dieta ma rozkazovat rodicovi alebo ho vydierat. Je to len na Vas, kolko toho mu dovolite. Na vysvetlovanie obsirne nemam cas. Ak dieta nepochopi na tri razy, zle je, tak preco nie.
@fokuska necitala som predosle temy...ale z praxe viem ze psycholog dokaze pomoct iba cloveku ktory chce aby mu pomohli a snazi sa na terapii spolupracovat...mozno tam je kamen urazu. Z tejto temy mam pocit ze autorka je uplne stratena vo svojom vnutornom chaose a uplne jej unika podstata problemu. Ona je iba obet ktora nedokaze nic ovplyvnit, iba trpiet...
Mám takého exota v triede. Mama pre neho príde, on chytí hysak, začne sa jedovať, ručať a biť ju hlava nehlava. A ona stojí ako taká ťava, nechá si to a ešte mu aj kindervajce dá. Ale jak som minule vletela do šatne a spucovala ho, že mamička len oči otvárala. Musel sa jej ospravedlniť. Na druhý deň sa mi tam mamička zosypala, že ona svoje dieťa nezvláda.
@anjika44 u nas tiez nepomoze krik ani capnutie,je to potom este horsie.Mame ADHD.
@haanovajana ja tiež si myslím, že je tam to adhd
@anjika44 a myslis, ze pediater by si nevsimol, ze je "iny"?
@haanovajana tebe je proste lepšie prisúdiť svojmu dieťaťu diagnózu a koho vychovávať..
@puklica13 keby si tak vedela,mame diagnozu,mi nemozeme za to.V skole mame aj asistenta.
@puklica13 a nehovor mi o vychove,hovno vies.
@fokuska ako sa to dá pozrieť?
@gabrielaaaa ... tu si daj jej nick
Zalezi len ci je to vychovou alebo ma nejaku poruchu.
@haanovajana keď myslíš.. 🤣Mam 3synov..keby si každý dovoloval na mamu tak to už kde by sme boli..

Nemozes cakat ze o par rokov z toho vyrastie skor bude zvyknuty chovat sa k tebe ako k služke. A v puberte to potom bude este horsie.