icon

4 roky sa snažíme o dieťa a nedarí sa. Mám zlomené srdce a začíname riešiť adopciu

lucia0211
5. máj 2021

Ahojte, už neviem ako ďalej😔 mám pocit, že mi úplne pukne srdce.. najmä vždy keď si pomyslím na to,kedy budem konečne matkou...je to o to horšie, keď vidím mamičky s deťmi alebo keď sa dozviem že niekto má dve detičky a čaká už tretie,alebo keď všetci kamarátky v mojom okolí sú tehotné..viem že závidieť sa nemá,no ja žiaľ závidím 😔s manželom sa už 4 roky snažíme,raz sa nám to aj podarilo no v 9 týždni som mala zamlčany potrat a od vtedy u mňa nastali zdravotné problémy ako vysoký prolaktin pre ktorý musím brať hormonálne lieky, ináč by som bola úplne bez menzesu.. išli sme aj s manželom do reprodukčnej kliniky,no keď som videla ten prístup,kde vidíte že chcú len na vás zarobiť a nikto vám nezaručí že dieťatko mať budete,vedeli sme s manželom že naša cesta tadiaľ nevedie.. skúšali sme aj homeopata..som zúfalá najmä pre to, že riešim stále nejaké zdravotné problémy,ako posledné mi zistili polyp na pažeráku a herniu...som už zúfalá..na miesto dvojch čiariek tehotenskom teste, čakám na výsledky z hystologie.. bojím sa, mám strach.. mám strach že sa nikdy nestane mamou.. že nebudem vedieť aký je to pocit, keď vám vaše dieťatko povie ,,maminka,,..s manželom sme začali riešiť adopciu..to je asi jediné svetielko v mojom živote, ktoré má ako tak drží..no žiaľ pre pandémiu, musíme čakať lebo na úradoch je všetko pozastavené..som už zúfalá.. cítim také prázdno v duši..usmievam sa na svet,no v duši plačem.ak ste sa dočítali až sem,tak ďakujem 🙏🙏mohla som sa aspoň vypísať z toho, čo cítim.. ďakujem..

lindusss2016
5. máj 2021

@lucia0211 mrzi ma tvoje trapenie 😔 skusala si aj prirodzene sposoby, ako nakopnut hormonalny system? Napr.cvicenim? Ja ucim aj hormonalnu jogu, mam k zakupeniu aj online workshop na denne cvicenie, ktore priaznivo ovplyvnuje hormonalnu sustavu. Ale to je naozaj cesta len pre tych, ktori su ochotni vynalozit usilie a kazdy den venovat chvilku cviceniu.

pribinak
5. máj 2021

@lucia0211 Ja chápem tvoju bolesť, ale ani v CÁR ti naozaj nikto nemôže zaručiť že ostaneš tehotná. Ak by ti niekto povedal, že na 100% ostaneš tehotná, tak ten človek klame. Medicína sa nedá predpovedať na 100%.

Ak ste neboli spokojní s prístupom, skúste inú kliniku. Určite ti tu baby, poradia, kde majú dobre skúsenosti.

bona69
5. máj 2021

Neviem aké lieky resp. doplnky si brala, aj ja som mala vysoký prolaktin, po roku a pol sa mi podarilo otehotnieť keď som brala vitex a gynex, plus kopu vitaminov. Držím palce nevzdávaj sa

janai1
5. máj 2021

@lucia0211 tak 4 roky zas nie sú tak veľa... Ja som sa narodila po 20 rokoch ako prvé dieťa 🤷‍♀️

janickacrazy
5. máj 2021

Tak podľa mňa ste to s tým centrom veľmi rýchlo vzdali, veď nie je jediné na SK a niektorí si chvália aj v ČR. Moja kamoška čakala 7 rokov na dieťa, tiež najskôr nechcela ísť do centra, ale nakoniec im tam veľmi pomohli. Druhá kamoška 10 rokov nič, potom liecitelka, kúpele a podarilo sa v 40-tke prvé bábo. Nestracaj nádej.

0silvia0
5. máj 2021

@janai1 och, to si musela byt pre rodicov zazrak🥰

zuzuliatko18
5. máj 2021

My sme SA o babatko snazili 5 rokov, moj gynekolog Mal z mojho pohladu k tomu vlazny pristup, urobil mi Len uplny zaklad vysetreni, skusali sme aj inych lekarov, ale nikam nas neposunuli. Nakoniec nam odporucala znama reprofit v Bene. Zo zufalstva sme isli aj tam, hoci.umele oplodnenie sme riesit nechceli. Lekarka bola velmi prijemna, akceptovala nase rozhodnutie ohladom umeleho oplodnenia a odporucala nam nejake vysetrenia, niektore sme si Dali urobit u nich (vzhladom na technicke vybavenie kliniky, ktore by Malo byt na vysokej urovni, ine nam dala tip, Kam mozeme ist, ale konecne rozhodnutie bolo na nas. Na zaklade tych vysetreni mne zistili autoimunitne ochorenie, avsak zaroven SA nam podarilo aj babatko. No mne to pomohlo zistit, preco SA citim zle a tak som na zaciatku tehotenstva nabehla na dost prisnu dietu s vylucenim vsetkeho, co mi skodilo.
Zaver.mojho prispevku je Len v tom, ze ta chcem povzbudit. My sme zacali zistovat uz ako prebieha adopcia a co k.tomu treba, Lebo vsetky vysetrenia dovtedy ukazovalli, ze sme zdravi. A vtedy sa to cele akosi zlomilo.

Drzim velmi palce, aby sa vam splnil Sen o malom cloviecikovi.

vendulka80
5. máj 2021

A preco ste vzdali reprodukčnú kliniku? Kvoli prístupu? Bohuzial zarobiť chce kazdy. Je to biznis. Ale iba kvoli tomu aby niekto nezarobil vzdať sa sance... no neviem. Treba vyskúšať mozno inú kliniku, su tu zeny, ktore pre dieta obetovali tisíce. Ja som jednou z nich aj ked som nakoniec počala prirodzene. Čím chcem povedat, ze vela veci spravi psychika. Co na to gynekológ? Mala si aj nejake ine vyšetrenia alebo zákroky? Laparoskopia dokáže vela odhaliť.

didi2102
5. máj 2021

@lucia0211 aj ja si myslím že ešte dajte centru šancu,môj muž nechcel ísť lebo mužské ego,problémy vážne u oboch,nik nás do ničoho nenútil hoci raz ma zabolelo čo povedali-ze si máme stanoviť priority,mala som prísť na vyšetrenie a keď by to bolo ok mohli by sme skúsiť iui,lenže manžel mal sluzobku potom znovu a vlastne z toho vyplynula tá poznámka že ja neberiem lieky len tak ...... Nám pomohli syn sa narodil len vďaka centru,po roku sme si povedali že skúsime ale len tak veď už máme bábo o nič nejde ak sa to už nikdy nepodarí máme jeho noa.dceru máme zázračné na prvý šup prirodzene

evinajj
5. máj 2021

@lucia0211 baby maju pravdu...netreba sa vzdavat a hlavne trapit...stres robi vela a to ti skodi najviac...treba sa hlavne naladit pozitivne ☺️ mysliet pozitivne...
O tom zarabani klinik...no kedze tam chodime tiez...ja si zas dovolim povedat, ze medicina nie je zadarmo...neide o to ze by chceli zarobit...lebo tie ich pristroje nieco stoja...ale mali by sme byt vdacni, ze vobec take centra su a ze vedia pomoct 🙏🏻 ...adopcia je tiez na dlhe trate ale dezim prsty 🙂...hlavne hlavu hore.
Ked bude mysel vyrovnana tak sa telo prisposobi 😉

janai1
5. máj 2021

@0silvia0 veru áno 😁 a o rok po mne ešte aj brat 😁 lekára skoro vykotilo keď mama prišla v 40 rodiť 🙈

kitta
5. máj 2021

Tŕnistá cesta, ale treba verit. Nám sa nedarilo 5 rokov, ani jeden pozitivny test, ani tuk. Vyskusali sme toho mnostvo. Boli sme v Ba na viacerych klinikach. Pocit podobny. Isli sme do Brna. Vyslo nam prve IVF a teda pocit z dr a ludi okolo skvely. Lutujeme, ze sme nesli skor. Drzime palce 🙏🏻

0silvia0
5. máj 2021

@janai1 perfektne🥰

leamax
5. máj 2021

skuste ine centrum. kde ste boli? my sme sa snazili 7,5 roka, kym som otehotnela s dvojickami, podstupili sme 6x IVF, mala som 4 potraty, ale nechcela som to vzdat. moj gynekolog bol uz zo mna zufaly, hucal do mna, aby sme si dali pauzu, nechcela som. po poslednom potrate mi zahlasil, ze si mame oddychnut na 2! roky. no to vies, ze som to hned pustila druhym uchom von 😀 a presne pol roka na to som otehotnela s dvojickami a teraz maju 6 rokov. ani tehotenstvo nebolo lahke, kopu zdravotnych problemov som tiez mala. ale stalo to vsetko za to
nevzdavaj sa, skuste ine CAR. a aj ked ti to isto pojde na nervy, co ti teraz napisem, ale je to tak: musis verit. psychika dokaze velmi vela. pred tym 6. IVF som sa naladila tak, ze: teraz to uz vyjde, nepripustala som si ziadne negativne myslienky, presvedcila som dokonca aj okolie, ze urcite to vyjde...a vyslo 🙂
drzim prsty

evalin88
6. máj 2021

@lucia0211 mojej krstnej sa podarilo po 11 rokoch manželstva iba s jedným vajcovodom. Maju iba 1 syna, ale maju. Tiez to bol tak trochu zázkrak. Držím palce.

evaachesa
6. máj 2021

Jednoznačne sa tak rýchlo nevzdávaj a skúste iné CAR. Je možné že s ich pomocou by si bola na prvý šup tehotná. A môže ti byť jedno či na vás zbohatnú, ak vám pomôžu k dieťaťu, či nie? Držím palce 🍀

zabka1124
6. máj 2021

Ak môžem poradiť Na Slovenské CAR sa vykašli.Odporucam všetkými desiatimi aj dvadsiatimi Reprofit Brno.Ja mam vďaka nim dvoch chalanov.Uzasny prístup,parádne ľudia.Spoznala som tam aj jednu holku-teraz výbornú kamarátku a máme chalanov skoro rovnako starých-8r.
My sme boli ok,muž trošku horší spermiogram,ale nie katastrofálny a tiež 3r nič.Teda raz MA v 6tt. A b tam aj známy,čo mal 0spermiogram,ale operačne mu vybrali nejsmu😉a má svoje dieťatko.Nevzdavaj to.
My sme boli len naspermiogrsm v slovenskom centre a na konzultáciu a som povedala nikdy viac-len biznis,zbytočne dlhé protokoly,cakaniey.....!Drž sa,prajem ti,aby sa vám váš sen splnil.

lucia0211
autor
7. máj 2021

@zabka1124 ...ahoj.. ďakujem za tvoju raddit.. môžem sa však spýtať ako to ale bolo s preplácanim? Preplatia vám tam poisťovňa niektoré úkony alebo ako zahraničný klienti ste si museli všetko platiť??

kitta
7. máj 2021

@lucia0211 podobne ako na Slovensku. My sme platilii cca o 300e viac v Brne, ako by sme platili tu. Je to indivudualne lebo kazdy ma inu liecbu, ine lieky, iny protokol.

zabka1124
7. máj 2021

@lucia0211 Ahoj.Toto ti neviem povedať,ako je to s platením.My sme si v roku 2012 aj 2014 všetko platili samy,my sme pracovali v zahraničí a deti sme vhceli,tak sme to moc neriešili.Sle viem,že potom to spravili tak akoby si bola na Slovensku.3x to prepláca poisťovňa.My sme rovno išli do IVF,nevymyslali sme s IUI.
Ale fakt,za mňa sú to naj odborníci.

leamax
7. máj 2021

@zabka1124 tiez mozem odporucat reprofut v brne,aj nase dvojky su tiez odtial🥰🥰skusali mozne aj nemozne.po jednom MA mi tam robili kyret a spravili ho zadarmo dokonca.fakt su tam odbornici a aj pristup maju velmi ludsky

zenazaba
7. máj 2021

Svokra mala prve dieta po dlhych 13 rokoch a svagrina po 8. Ta ma teraz 38 a nedavno porodila druhe. Nevzdavaj sa ✊

ktochytavzite
9. máj 2021

@lucia0211 a bola si v Nitre n tim imunilogickom vysetreni?Toto na tej klinike nevysetruju.
Chaoem Ta,viem asi ako sa citis ale skus sa zemrt na ine veci a uzivaj si zivot aj bez deti.Ono ani tie deti ta k stastiu nedovedu,je to s nimi tiez drina a tiez si ori nich nevies zivot uzivat,deri su tiez narocne.Preto nezufaj,skus este vysetrenia a zi si zivit ,nenuc si hi smutkom a deoresiou.

marina137
Odpoveď bola odstránená