Absolútne nedovolenkové typy ľudí
Ste tu také? Ja sa vždy na dovolenku premozem kvôli rodine, ale ja tam tak trpím. Viem, že to znie divne, ale proste ja som není ubytovací/ dovolenkový typ. Pri predstave koľko je s tým starosti a hlavne koľko ľudí tam predom mnou bolo. Proste ja sa najlepšie cítim doma, vo vlastnej posteli, vo vlastnej kúpeľni. Som asi divná, že? Je to tak s úplne každou dovolenkou. Kdekoľvek ideme. Teraz už menej. Stačí aj víkendový pobyt, alebo spanie mimo domu. Hotovo. Keď sme boli v Egypte a videla som tie špinavé deky na hoteli, také tie orehozy som sa rozplakala. Prádlo už bolo čisté, len tie orehozy boli také flákať. Akože mňa je dovolenka utrpenie. Je náš viac? Či to len ja....
Ono ti v tom nikto veľmi nepomôže. Keď máš problém spať inde ako doma, to je jednoducho tvojou povahou, tak to máš zafixovane. Tak ako sú ľudia čo im je fuk, kde sú a kľudne spia, tak su aj opačne typy a hotovo.
Píšeš, že chces cestovať a rada poznávas nové, no zároveň trpis, lebo muszs spať inde.
Bohužiaľ, toto sa skĺbiť nedá. Keď nechceš ani karavan, lebo cudzie kúpeľne, a nedá sa cestovať na otočku, a podobne, tak len sa zmieriť s tým, že buď budes stále doma alebo proste budú zážitky za cenu "utrpenia" v cudzom prostredí.
@matabb73 deti majú 24,18 a 7. Neužijem si to aj keby som šla iba s mužom. To je viac toho dokopy. Ale premôžem sa.
Písala si o 4-rocnom, tak som myslela, že máš malé deti. Pri tak veľkých deťoch je to jednoduchšie. Väčší sa zbalia aj sami a dohliadneš len na to najmenšie. To ostatné je asi tvoja fóbia. Ja mám tiež rôzne fóbie a viem ako ťažko sa s tým žije. Je mám hrozný stres pred cestou, ale keď tam už som, už si to užívam. Možno by nebolo od veci navštíviť psychológa. Pri fóbiách vedia pomôcť.
@matabb73 pred 3 rokmi v chorvátsku mala 4. Aké máš fóbie? Ak to neni tajomstvo
To mas take velke deti a balis celu rodinu? 😳To 7r nech si nachysta veci na kopku a prides skontrolovat, doplnit. Moje deti som tak naucila balit, teraz ked maju 14 a 16 uz si ani nepamatam, kedy som im naposledy kontrolovala, co si zbalili. A muz sa zvladne zbalit sam. Musis sa viac uvolnit ;)
@dadis hej normálne všetko kontrolujem. Aj veľkým. Periem ja, zehlim ja, kontrolujem ja. Keby bolo na nich polovicu veci nechajú doma. A potom zas riešiť neskôr co nemajú. Celkovo je toho viac tam.
Ahoj, ja som taký typ, ako chodíme každý rok niekam či už Slovensko alebo k moru, ale teda keby sme nešli tak mi to nevadí, vždy sa moc teším domov, inak na dovolenky k moru chodíme iba na 4-5 nocí a dovolenkovanie sme vyriešili kúpou chalúpky - to si viac oddýchnem… nejde mi o hygienu, to mi je jedno, ale ma to skôr stresuje
@kittykat22 čítala si celú diskusiu?
Také bežné ako je strach z výšok a klaustrofóbiu. Plus keď má čaká niečo čo nie je každodenné, tak mám z toho hrozný stres. Napríklad aj to cestovanie.
@123nikolaa123 chalupku mame tiež. Celú noc som hore 🙈🙈. Niekde v podvedomí sa nevyspim proste som hore, prevalujem sa. Zobudí ma každé suchnutie. Ale konečne niekto kto to chápe.
Máš z toho stres, a veľký, určite si veľmi napätá keď niekam idete, mávala som to podobne, ale teda podarilo sa mi nad tým vyhrať
toto uplne sedi na moju mamu, mozem spocitat na prstoch jednej ruky, kde sme ako deti boli na dovolenke, lebo sme prakticky nikde neboli, a tych parkrat to boli cely cas vycitky, stazovanie sa, ze ona tam nechce ist, chce ist domov atd...., kazde leto sme chodili k starym rodicom na vychod a aj to bolo z jej strany za trest.
My deti aj otec sme tym velmi trpeli, kedze sme vsetci velmi cestovaniachtyvi, a nedokazali sme tento jej pristup pochopit.
Teraz tomu uz rozumiem, proste su taki ludia
Máš ich veľmi zhýčkaných. Ja som od 18 chodila na internát a balila sa sama. Čo som si nezbalila, to som nemala. Len takto sa to naučia. Moja dcéra sa sama balí od 12 rokov. Ja len skontrolujem. Sprav si tie zoznamy; čo som ti písala a podľa toho sa pobalí aj malé dieťa. Syn sa tak balil keď išiel do Holandska. A to tam isiel na dlho a zvládol to sám a mal vsetko. Ja som toho názoru, že deti majú robiť samé všetko čo zvládnu primerane svojmu veku.
Som úplne nedovolenkový typ.
@tenerifka tak ja nefrflem, teda nie nahlas. Pre rodinu sa premôžem, ale neužijem si to. Muž to vie, snaží sa mi pomôcť, koľko krát si nesiem svoje obliečky, svoj vankúš nech mam pocit domova. Ale pred rodinou sa snažím byť v pohode.
@123nikolaa123 ja sa na tu dovolenku alebo pobyt dokonca aj teším. Vymením vzduch, stretnem nových ludi, a niečo nové uvidím. Na druhý deň si už ale hovorím, že už by som sla domov 😆😆😆
Asi máš rada veci pod kontrolou a doma to evidentne máš, keď pre tak veľké deti zehlis a balis veci🙂veľa ľudí má rado svoje vyjazdené koľaje.Ja som rada cestovala mám veľa zážitkov aj, keď si dnes predstavím, že v 25 r sme išli vlakom v Tunise do iného mesta, nevedeli kedy sa vlak vráti spät naspat sme išli oveľa dlhšie, lebo sme išli inou trasou teraz mám rada všetko naplanovane.neviem vekom som ustrachanejsia.Dokonca som roky nebola letecky dcéra nám viac x ochorela na dovolenke a mám odvtedy rada pocit, že sadneme do auta a ideme domov.Hygiena a také veci mi nevadia a malú podusku si nosím vždy🙂Mne, keby teraz niekto povedal, že môžem ísť letecky kdekoľvek chytí ma panika.Moja suseda kdekoľvek ide nevie spat cudzie zvuky, iná strava je to pre ňu stres.Naposledy išli len do Turčianskych Teplíc a prišla viac unavená ako išla.
Tak skús sa nastaviť, že všetko bude super, rodina spolu
Autorka, ty fakt balis ešte 24 a 18 ročne? Nehovorím o tom, že také "deti" ešte chcú vôbec chodzr s vami na dovolenku? Myslela som, že ide o nehake deti maximálne do tých 10 rokov, nie už dve dospelé. Plus žehliť? Načo, preboha?
To sa ani nečudujem, že sa ti nechce ísť, keď máš pobaliť a nachystať 5 ľudí. Neviem, ale nedokážem si predstaviť toto baliť, veď ak sa zbalia zle, zabudnú a neviem co ešte, tak ich problém, nebudú mať. Ja by som im ešte aj vynadala, keby sa sťažovali, že "si ty zabudla ich zbaliť".
Veď sú to dospeli ľudia.
@jaskolka bože to balenie neriešte ženy. To je všetko dokopy. A áno naše deti s nami chodia rady, prečo nie.
Samozrejme, že staršie deti si veci pochystajú, ale balia sa aj iné veci. Do apartmánu sme balili jedlo, kuchynské veci, atď na stravovanie. A áno zehlim. Keď zehlim sebe, zehlim aj mužovi a deťom. Nie nezehli si u nás každý sám. A príspevok je skôr o tom, že spať v cudzom prostredí. Prehoz, hygiena, balenie atď je len bonus k tomu, ale hlavný problém to nie je.
Lenže aj to môže byť časť problemu. Podvedome myslíš na to, čo treba, ako treba, ci si vzala všetko, či sa nič nezabudlo a podobne. V podstate už na dovolenku ideš s tým, že máš za sebou balenie celej rodiny, a to už je stresovy faktor.
No a spánok v cudzom prostredí, to mnoho ľudí má problém.
@jaskolka to nevylučujem. Ale keď sme už tam, všetko je zbalené, všetko ôk tak aj tak tam nedokážem spať. Užívať si.
Ja som totálne nedovolenkovy typ. Ani nikam nechodím. Dokonca nemám ani pas. Pre mňa je problém aj jednodňový výlet. Ani sama neviem prečo. Vadí mi všetko. A každý 😄. Nikdy som nebola pri mori. Ani nepôjdem. Ale som spokojná.
Ja som Monkáčka, ale ako píšu vyššie, keď chcem niečo vidieť, musí to isť bokom. Ale asi začnem ako herečka Lisa Rinna nosiť dezinfekčné kapesníky a čistit s tým celú izbu..toto asi pomôže 😉
@tenty a nepremyslala si nikdy prečo to tak je? Či ti vadia konkrétne veci, povedz ci sa niekde zhodneme.
Ja neznášam preddovolenkové dni, nikdy sa mi nechce ísť a hovorím si, že najradšej by som zostala doma, pomaly so slzami na krajíčku 😀 celé to balenie, stres "v bruchu" ani neviem presne z čoho...a prvé noci na cudzom mieste mám vždy problém so spánkom o záchode ani nevravím 😅 ale potom si zvyknem a v konečnom dôsledku mám dovolenky a cestovanie rada, pozitívne zážitky nakoniec vždy prevážia 🙂

Možno je to aj tým, že máš malé deti a viac stresu ako oddychu. My sme boli na dovolenke s deťmi až keď mali 6 rokov. Obe moje deti boli divoké a pre mňa by to nebol oddych, ale stres. So staršími deťmi som si tu dovolenku už vedela užiť. Ja chodím k moru kvôli moru a ubytovanie až tak neriešim. Nezniesla by som špinu, ale zas prehnanú čistotu nevyžaduje. My sme aj tak väčšinu času na pláži alebo niekde vonku. Aj máš stres z balenia, odporúčam spraviť sú zoznamy. Ja mám zoznamy podľa typu dovolenky. Iný na dovolenku autom, iný letecky. Iný bez stravy, iný so stravou. Aj do tábora mám zoznam. Takto idem podľa zoznamu a mám istotu; že som zbalila všetko čo treba. Oblečenie si môžu baliť aj deti samé. Dáš im zoznam a potom len skontroluješ, pripadne niečo pomeníš. Takto sa dá zbaliť veľmi rýchlo.