icon

Agresívne dievčatko

11. máj 2022

Ahojte. Žijeme v maličkej dedinke alebo skôr usadlosti. Je tu asi 40 domov, niektoré sú využívané ako chaty. Sme tzv. "Slepá dedina", tzn. máme len jeden vjazd, cesta z dediny nikam nepokračuje. Všetci sa poznáme, dobre vychádzame, pomáhame si. Minulý rok sa sem prisťahovala mamička s dcérkou. Bývajú blízko nás. Sú tu aj iné malé deti ale máme iný režim, tak sa na prechádzke stretneme zriedka. S touto mamičkou máme ale režim podobný. Vždy keď sa doobeda vyberieme von, tak sa stretneme. Nie je to úplne moja krvná skupina ale veď prečo sa neporozprávať, deti sa môžu zahrať. Kameňom úrazu je ale jej dcérka. Je neskutočne agresívna. Syn si nosí v ruke vždy nejaké autíčko, plyšovú hračku... Ona v momente, keď ho zbadá ide k nemu, hračku mu vydrapí tak, že ho pri tom zvalí na zem, prípadne doškriabe. Keď si ju môj malý nárokuje nazad, tak reve ako besná a opäť na neho útočí. Aj keď do toho zasiahnem ja ako rodič. Je schopná útočiť aj na mňa. Mamička sa nezmôže na viac ako na to, že sa to nesmie,keď situáciu ako tak ukludníme tak povie, že tieto deti sú katastrofa ale, že aj oni sa tĺkli ako žito s bratom. To dievčatko bude mať dva roky. Dnes malému skoro vyškriabala oči, lebo mal slnečné okuliare a ona ich proste chcela. Malý má totálne dodriapanú tvár. Okuliare sú zlomené. Vrcholom bolo, že nakoniec ho ešte pokúsala do ruky. To už som ju drapla za cop a odťahovala jej hlavu preč ale ona držala. Mamičku táto situácia pobavila, skonštatovala, že malá sa vo svete nestratí.
Môj problém je, že sa s ňou nedá nestretávať. Kedykoľvek vylezieme z domu, tak ich stretneme. Vymýšľam program mimo dedinu, jazdím autom hore dole ale nemôžem ísť v dedine na prechádzku.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@sashabb aj to je možné.. tak či tak si myslim, že konflikty sa majú riešiť najmä s dospelými priamo.. deti nemôžu za to ako reagujú ich rodičia, tobôž nie takmer dvojročné.deti..

aurora33
12. máj 2022

@jana_eyre_2 neverím, že by si čakala kým príde matka toho agresívneho dievčata (ktorá to má očividne v paži) zatiaľ čo to dievča hryzie tvoje dieťa? Nerobila by si absolútne NIC? V tom prípade ľutujem tvoje dieťa.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@aurora33 ty nevieš čítať? Akože ženy vy ste tu tak nasrate že ani nevidíte čo píšem?!

Píšem že by som ZOBRALA SVOJE DIETA NA RUKY, ALEBO.BY SOM HO DALA ZA SEBA A POSTAVILA SA PRED TO.MALE AGRESIVNE DIETA.. je to dostatočne viditeľné? LEN som povedala že by som neťahala cudzie malé decko za vlasy, ja nerozumiem čo tu na mňa stále útočíte..

a_andrejka4
12. máj 2022

@jana_eyre_2 pozri zeny na teba utocia lebo si odsudila autorku za to ze ju potiahla za vlasy, aj mne to prišlo najskor prehrane ALE treba si uvedomit že to nebolo prvykrat co ubližila jej dietatu, tak spravila DOBRE predsa nebude driapat dieta nejaky nevychovany zasran nevinne dieta pre nič za nič preboha urcite jej nevytrhala vlasy a netahala ju 10 metrov po zemi je jedno ci ju potiahla predsa za bundu alebo cop, nedokopala ju nedala jej ani na zadok len ju oddelila od svojho syna ktoremu ublizila🤷🏼‍♀️

janage
12. máj 2022

@jana_eyre_2 ale autorka jasne napísala, že za A. na ruky dieťa zobrať nemohla lebo mala v nosiči druhé menšie dieťatko
B. nemohla sa postaviť ani vstúpiť medzi deti lebo obe deti by v tu ranu leteli na betónové kocky.

h2
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Dobruška, nikto na teba neútočí. Ja mám rada tvoje názory a rešpektujem ich, veľmi často s tebou súhlasím. Len v tomto mám proste iný názor. Nie som zástancom ubližovania cudzím deťom (ani vlastným, samozrejme). Ale tu nejde o to, že ona ju vykvákala za vlasy za trest, alebo z pomsty, že ublížila jej dieťaťu. Potrebovala odtiahnuť jej hlavu od svojho syna, lebo ho hrýzla. Tak, že mu tam zostal odtlačok. To ináč fakt dosť bolí, malý určite plakal. Mrzí ma, že to tu berieš, ako útok na tvoju osobu, nie je to tak. Len proste iný názor. Neber to v zlom.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@janage áno písala, ALE až po tom ako som reagovala, v úvode to písané predsa NIE je.. ja nechápem či si tu proste musíte nájsť nejakú obet na ktorú budete útočiť, keď sa samotná aktérka mama dievčatka neozýva?

aurora33
12. máj 2022

@jana_eyre_2 na sebe už jedno dieťa mala. Skús aj ty čítať.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@h2 ja som brala úplne vpohode ak mi niekto oponoval, ale keď sa snazim vysvetlit dookola čo sa mne nepáčilo na reakcii autorky, tak mi potom ženy píšu s milon otáznikmi do útoku, akoby som niekoho obviňovala, potom mi tu napíšu ako ľutujú moje dieťa, tak to útok jednoducho je.. keď ma poznas tak snáď vieš, že nemám problém tolerovať iný názor, ale ak niekto začne vytrhavat veci z kontextu a začne má tu pomaly obviňovať z toho že kašlem na svoje deti, tak áno, to si nenechám, tak akoby som si nenechala ak by niekto útočil na moje dieťa na ihrisku a rodič by na to kaslal.. Ale neriešila by som to s tým malým dvojročným, ale priamo s mamou.

trema
12. máj 2022

@jana_eyre_2 AKO by si zobrala svoje dieta na ruky alebo ho dala za seba, keby mu na ruke viselo zahryznute ine dieta v amoku?

jana_eyre_2
12. máj 2022

Vieš čo, kašlite namna, vážne.. keď to je také strašné poburujúce že som povedala že nie je ok ťahať malé dvojrocne decko za vlasy, tak dobre.. autorka super si to vyriešila, malé decko je hrozne za všetko moze a inak sa nedalo.. ste spokojné?
@trema

Už ma tu nemusíte trpieť.. dramatic exit.. 😉

trema
12. máj 2022

@jana_eyre_2 ja nie som spokojna, vazne som chcela vediet, ako by si ich od seba oddelila 🙂

h2
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Áno, z dlhodobého hľadiska treba riešiť s mamou. Ale operatívne, pri samotnom útoku, keď mama je s cigaretkou kdesi 20 metrov odtiaľ, bránim dieťa. Už som to písala 2x, ale tak napíšem ešte raz: to potiahnutie za vlasy nebolo s úmyslom ublížiť tej malej. Ale v snahe oddeliť ju od chlapca, ktorého hrýzla. Nejdem v žiadnom prípade porovnávať dieťa so psom, ale keby na moje dieťa napríklad zaútočil cudzí pes, hrýzol by ho a majiteľ by bol ďaleko, neriešim s ním, ale psík by dostal taký kopanec, že až. A to mám psov rada.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@trema tak ako keď dieťa potiahnes za vlasy a ono sa pustí by predsa pustilo aj keď svoje dieťa potiahnem za seba.. presný imaginárny opis situácie som uz pisala, neviem na 4tej strane, vklude si to prečítaj..

aurora33
12. máj 2022

@jana_eyre_2 tá mama bola v čase útoku ďaleko. Čiže vážne by si čakala na to kým príde a dovtedy môže to dievča hrýzť dieťa? Tomuto nerozumiem :D jasné že nie je ok ťahať cudzie dieťa za vlasy ale v tom momente sa to tak proste stalo.
Kebyže niekto hryzie moje dieťa tak to cuzdie odtiahnem a je mi jedno za čo to bude.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@h2 neviem čo mám ešte povedať.. máte všetky pravdu a ja som krava, čo by odtiahla radsej svoje dieťa ako cudzie..

A nie, dvojročné dieťa sa naozaj nedá porovnávať so zahryznutym psom, to už mi tu snáď podsúvať nechceš..

mimka1402
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Robíš umelo tu zo seba obeť, že tu niekto na teba útočí, ale to nie je pravda a nie, neutoci nik na teba namiesto matky druhého dieťaťa. nechápem, prečo si to myslíš.
Tak ty tu odsudzujes niečo, čo v tej chvíli bolo pre autorku správne, lebo mala dcérku na nosiči a to sa ťa pýtali, či v takej situácii to bolo o dosť horšie ju vziať na ruky predsa. A z autorky vidieť, že keby nebola v šoku asi by reagovala inak. A hlavne.. Asi to už nijak nezmení, že? Opakujes to isté dokola pričom tvoja verzia príbehu je niečo čo nebolo možné. Veď to dievča netahala po zemi. Proste potrebovala rýchlo zakročiť. Osobne som zažila niečo podobné, mohla som vziať dieťa na ruky a brala som dieťa hneď. Predstav si, že to decko nedalo preč tie ústa a nepustilo to moje strážené dieťa. Musela som tiež odsunut hlavu a musela som ho aj udrieť lebo nepomáhalo ani slovne ani nič, ano tiež to bolo skratove jednanie. V tej chvíli, sa nič iné nedalo a mrzí ma to, ale viac som chránila to svoje dieťa. To druhe dieťa bolo s babkou, ktorej to bolo očividne jedno a len sa pozerala na celú situáciu...

alexka89
12. máj 2022

Ak je pravda čo píšeš že až ho zvalí na zem škriabe a kuse ...tak by som tej materí skrikla....že počúvaj ty zober si to decko a nauč ho ako sa má chovať buď bitkou alebo ústne lebo toto môjmu chlapcovi robiť nebude....ak chce hračku v kľude požičiame ale nech si ju slušne vypýta a nie ako nejaká besna opica skriabat syna....autorka čo si nevieš hubu otvoriť ..však ak si aj hanblivá a bojíš sa ozvať v takom prípade musíš nabrať odvahu

jana_eyre_2
12. máj 2022

@mimka1402 takže dokonca robím zo seba obeť aha.. čiže povedz mi prosím ako mám teraz reagovať? Keď mi niekto napíše že ľutuje moje deti? Mám vymazať komentáre? Mam čo ešte napísať, aby ste mali pocit že argumentačne vyhravate?

janage
12. máj 2022

@jana_eyre_2 ale ja sa nenavazam. Zhrnula som fakty. V danej situácii matka inú možnosť nemala, nijako jej neublížila a agresorku oddelila. Nebola možná komunikácia s druhou matkou, ani nič z toho čo si radila.

h2
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Ach Bože! Nikto predsa netvrdí, že si krava. Dokonca ani to, že nemáš pravdu. Máš! Deti sa nemajú ťahať za vlasy. A autorka by to určite neurobila, keby proste nemusela.

h2
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Toto nie je súťaž. Nikto nechce argumentačne vyhrať. Konkrétne ja sem dnes píšem už len a len preto, že ma mrzí, ako to berieš. ☹️

jana_eyre_2
12. máj 2022

@h2 a teraz mám urobiť čo? Aby tak ľudí neiritovali moje príspevky?

mimka1402
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Ohľadom obete si to napísala sama.😉 Replikovala som to iba. A áno niektoré to prehnali, ale berieš to zbytočne osobne. Všetkým nám je jasné, že nebude si nikto vybijat nervy na dieťaťu. O tom niet pochýb. Len sa snažili vysvetliť, že to nebol akt pomsty to tahanie za vlasy, ale inštinkt, oddialiť dieťaťa a nesudila by som teda autorku ako si to spravila ty. Vravím, naozaj sú niektoré deti tak mimo, že sa nemusí vôbec pustiť a môže byť naďalej agresívne. Ako som písala, osobná skúsenosť.

h2
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Neiritujú ich. Ty máš názor A, ja mám názor B. To neznamená, že ma názor A irituje.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@h2 aj mňa to mrzí, že ma teraz ľudia označujú akoby som povedala niečo viac ako to, že to nebola najlepšia reakcia autorky. Nestáva sa bežne v diskusiach že ľudia upozornia aj na veci ktoré sa im nepáčili okrem hlavného problému?

h2
12. máj 2022

@jana_eyre_2 Nebola to najlepšia redakcia, ale zrejme bola jediná možná, prípadne najjednoduchšia. Navyše, ešte je tu materinský inštinkt, ktorý spôsobí, že matka chráni svoje dieťa automaticky. V každom prípade, tej malej sa nič nestalo, určite zažila oveľa menej bolesti kvôli tomu potiahnutiu, než sama spôsobila.

jana_eyre_2
12. máj 2022

@a_andrejka4 ja som autorku nikde neodsúdila, povedala.som len že to nebola dobrá reakcia..

nttnnt
12. máj 2022

ved kto ti kaze sa pri nej pristavovat, ked ich stretnete drz si maleho pri sebe a ked mala zasne cosi hned ju zdrap ked jej tupa mater to nevie tej by som mimochodom dobre vynadala..hadam si nenechas dieta otlkat a nicit si veci nejakym smradom.....

alexnina777
12. máj 2022

Ahoj, toto ti veľmi pomohlo vyriešiť celú situáciu. Podľa odpovede že si chudera , máš odpoveď na to, že táto “milá suseda” nemá záujem toto celé vyriešiť tak aby sa neodstrihla od svojich susedov. Si veľmi milá, empaticka a inteligentná osoba, táto pani Ti žial nesiaha ani po paty. To dieťa je chúďa len kópiou a zrkadlom svojej obmedzenej mami. Nemože za svoje správanie a bude trpieť na následky svojej výchovy celý život. Ty nemusíš nikomu obhajovať svoje správanie keď si bránila svoje dieťa , tým že si to dievčatko odtiahla za cop. Myslím že keď už si to pani prečítala , tak netreba slov a radikálne obchádzanie sa a nekomunikácia je pre Teba a tvoje deti jediné a najlepšie riešienie.