icon

Agresívne dievčatko

11. máj 2022

Ahojte. Žijeme v maličkej dedinke alebo skôr usadlosti. Je tu asi 40 domov, niektoré sú využívané ako chaty. Sme tzv. "Slepá dedina", tzn. máme len jeden vjazd, cesta z dediny nikam nepokračuje. Všetci sa poznáme, dobre vychádzame, pomáhame si. Minulý rok sa sem prisťahovala mamička s dcérkou. Bývajú blízko nás. Sú tu aj iné malé deti ale máme iný režim, tak sa na prechádzke stretneme zriedka. S touto mamičkou máme ale režim podobný. Vždy keď sa doobeda vyberieme von, tak sa stretneme. Nie je to úplne moja krvná skupina ale veď prečo sa neporozprávať, deti sa môžu zahrať. Kameňom úrazu je ale jej dcérka. Je neskutočne agresívna. Syn si nosí v ruke vždy nejaké autíčko, plyšovú hračku... Ona v momente, keď ho zbadá ide k nemu, hračku mu vydrapí tak, že ho pri tom zvalí na zem, prípadne doškriabe. Keď si ju môj malý nárokuje nazad, tak reve ako besná a opäť na neho útočí. Aj keď do toho zasiahnem ja ako rodič. Je schopná útočiť aj na mňa. Mamička sa nezmôže na viac ako na to, že sa to nesmie,keď situáciu ako tak ukludníme tak povie, že tieto deti sú katastrofa ale, že aj oni sa tĺkli ako žito s bratom. To dievčatko bude mať dva roky. Dnes malému skoro vyškriabala oči, lebo mal slnečné okuliare a ona ich proste chcela. Malý má totálne dodriapanú tvár. Okuliare sú zlomené. Vrcholom bolo, že nakoniec ho ešte pokúsala do ruky. To už som ju drapla za cop a odťahovala jej hlavu preč ale ona držala. Mamičku táto situácia pobavila, skonštatovala, že malá sa vo svete nestratí.
Môj problém je, že sa s ňou nedá nestretávať. Kedykoľvek vylezieme z domu, tak ich stretneme. Vymýšľam program mimo dedinu, jazdím autom hore dole ale nemôžem ísť v dedine na prechádzku.

Strana
z6
evkamotka
11. máj 2022

Stretnut sa mozte, ale proste sa im vyhnete. Nie ste povinni sa s nimi vyslovene hrat alebo inak kontaktovat na 30cm vzdialenost. Proste pozdravite a obidete ich, zajdete opodial. Mamicke netreba nic vysvetlovat, ak by za vami oni cielene isli, slusne vysvetlit, ze syn ma traumu z toho uhryznutia a kym jej dcerka nepreklenie toto tazke obdobie, nechces ich davat spu hrat

jaskolka
11. máj 2022

No neviem, ale ja by som v takom prípade nie ze poriadne vykmasala to decko za ten cop, ale aj tu mater. Lebo reakcia "dieťatko sa nestratí"mi príde nieže drzá, ale vyslovene provokacna.
A teraz k veci...
Ako zistia, že ideš von? Veď ak vieš, že ide trebárs o desiatej, tak choďte o jedenástej. Alebo ostante na dvore, nech sa malý hra tam.
To ona sedí na okne a pozerá, kedy vyjdete, alebo ako?Pri stretnutí pokračuj v chôdzi, nezastavuj sa, hádam nebude bežať za vami..alebo rovno povedz, že nemáš záujem sa s nimi stretávať a baviť.

mamamasama
11. máj 2022

Ja by som v momente, ak by som ich stretla vzala malého na ruky a povedala jej, nech sa nehnevá, ale idete ďalej, aby malému neublížila.

autor
11. máj 2022

Ešte doplním, že sa mi pár krát nasáčkovali (doslova!) do auta aj keď som šla s krpcami niekam mimo. Na to si už ale dávam pozor.
Najväčší problém je ten pobyt pri vlastnom dome a okolí. Nechcem robiť nejaké rozbroje v dedinke, máme sa tu super ale toto nás zaťažuje. Viem, že vadí aj susedovi, ktorý prevádzkuje miestny obchod. Ono je to totiž skôr garáž plná zásob a keď sa sused motá v záhrade, tak ju otvorí a človek tam núdzovo niečo kúpi (múku, strúhanku... Olej). Drží toho málo a výhradne trvanlivé veci. Ona sa ho pýtala či nemôže predávať aj to aj to, aj také aj onaké a skončilo tak, že on jej vlastné vozí nákup. Pričom ona auto má, len povie, že jej sa za vrecko ryže, kocku masla a fľašu vína neoplatí jazdiť🤣
Sused už sa tiež zmienil, že to prerástlo do niečo iného ako je ochotný akceptovať.
Čo s takou osobou? Nechceme byť na ňu zlí, chceme žiť v pohode a kľude aj s ňou, len nevieme ako na to.

diamond007
11. máj 2022

Vyhnúť sa, držať syna pri sebe a byť o krok vpred pred dievčatkom.
Joj ale by som jej dala, rázne povedala že to je jeho a nech to neberie. A učiť syna si brániť veci trošku, nedať.

misana84
11. máj 2022

neviem ci je to dievcatko agresivne alebo len v takom veku....aj moja ked mala 2 roky vsetko chcela a cudzie...mala svoje toto nie ale cudzie....precitajte si knihu Olivia...tam je rada aby si deti to vyriesili same...je normalne, že vas asi mladsi nechce dat a ona to chce...ja som to riesila tak, že nesmies ak Ti chlapcek povoli ok, ak nie bohužial...asi polhodinu som pocuvala Jaja toto...ale nevzala si bez dovolenia...teraz ma 2,5 ale už chape ked jej niekto nieco nechce dat a aj to respektuje a je otravna len minutku :D :D

matullienka
11. máj 2022

Ja by som vzala dieťa na ruky a povedala, nech sa nehnevá ale nebudete sa stretávať a deti hrať kým sa jej malá nenaučí správať, lebo ja svojmu dieťaťu ubližovať nenechám. Nech sa nehnevá ale 2 ročne dieťa nie je až také malé aby nechapalo čo smie a čo nie, skôr si zvyklo na to, že pri nej môže všetko a toto je dôsledok

misana84
11. máj 2022

ja by som reagovala takto: zohla by som sa k synovi a opytala "chces požicat auticko?" ak by povedal nie tak by som sa pozrela na malu a povedala on Ti to auticko teraz nepožica možno neskor ....alebo aby si aj ona nieco priniesla a možno bude chciet vymenit...

autor
11. máj 2022

@jaskolka ona sa s malou pflakuje po ulici od rána. Ploty sú pletivove, priamo z ulice vidí, či sme pri dome alebo nie. Malý rád jazdí na odrážadle po ulici, ona sedí na priedomí, pije kávu, fajčí a striehne kto pôjde, lebo sa nudí. Aj ona aj tá mala. 2x do týždňa za malou príde jej otec a odvezie si ju preč (večer ju vráti). Pri tej príležitosti dovezie aj normálny nákup. Tu je to proste tak, že keď sme vonku, tak sa proste musíme stretnúť. Ona sa pridá, idú popri nás (no nemôžem jej zakázať prechádzať sa po ulici).
Budem ale musieť zakročiť ráznejšie, veď malý už teraz narieka, keď ideme von, že nie lebo tam bude "......xy......"

@evkamotka ja nemusím prísť 30cm.. ale tá malá sa rozbehne cez ulicu a už je pri nás. Tu sa doobeda nič nedeje, sem-tam príde kuriér a čaká na zastávke, kym si ľudia prídu po balíky. Tak je tu všetko blizko. Mamička má v paži. Raz som takto hračku vzala do rúk ja, že proste nie. Schovám ju a bude. V nosiči som mala polročnú dcérku, tak ju začala kmásať za nohu, lebo ona to chce. Mamička??? S úsmevom kráčala z nohy na nohu oproti nám, a hovorí: " (meno), Ty si hrozná. Ty si proste ideš za svojim aj cez mŕtvoly čo?"

autor
11. máj 2022

@misana84 toto je síce super návod... Ale kým poviem tú vetu, tak môj krpec už leží na zemi a drží si hračku, zatiaľ čo ona po ňom skáče, driape a už aj kuše. To, že jej niečo hovoríme je úplne jedno. Ona nečaká na to, či môže. Zbadá nás, rozbehne sa a ide po malom. To podľa mňa normálne nie je.

coco1
11. máj 2022

Keby sa na nás nalepila a začala by malá zasa vyvádzať, by som povedala: Prepáč, ale oddelíme sa, malý sa xy (meno dievčatka) už bojí, vždy ho dodriape. Možno keď sa trošku naučí ovládať. Vybavené. Nič jej nedlhuješ, chrániš si dieťa.

eeffka
11. máj 2022

Hmm takze mala ti mlati decka, maminka vybafkava a ty mas stres? Tak by som ich obe do ... poslala, zeby si zamurovala pletivovy plot zdnuka. Vy slusne zeny potom koncite ako boxovacie mechy.

deti95060810
11. máj 2022

ja by som maminke pri náhodnom stretnutí zakričala že ideme radšej ďálej, lebo sa malý ešte stále zotavuje z predchádzajúceho napadnutia...

acrobaleno
11. máj 2022

Ako sa dá reálne riešiť takáto situácia, keď aj mater je prišlapnutá a učí tak aj decko? Veď nemá autorka ústa? Veď ju pošli niekde, kde slnko nesvieti. Ja by som uzemnila aj decko. Keď niečo vezme tvojmu synovi, tak jej to vyšklbni z papŕč. Keď nezastaneš seba, zastaň aspoň jeho.

luccija
11. máj 2022

Normálne by som na malú zvýšila hlas, keď to nevie mama.Alebo buď na dvore nie na ulici.Mala má asi voľnú výchovu a mama pije kávu.

autor
11. máj 2022

@misana84 a áno, deti majú obdobie, že všetko cudzie je lepšie. Aj to.tu v okolí máme a aj moje deti to mali ale je to korigovateľné. Ono paradoxne môj malý nemá problém hračku požičať, vymeniť... Tu ide o to, že ona ide úplne nekompromisne a ide aj proti dospelému a nasilne. Ona nemá problém kopnúť do tej matky, lebo už nemajú vonku keksíky...

matullienka
11. máj 2022

Lenže to bude naozaj tým, že nemá hranice a matka jej toleruje všetko a ešte sa na tom priblblo zasmeje. Takých ľudí v živote nepotrebujete ani ty ani tvoje deti a naozaj treba rázne zakročit lebo to nebude mať konca

beata_k
11. máj 2022

Normalne to s nou utni. Radsej sa s nou nebavit ako roky toto znasat. Lebo ona sa tak skoro neodstahuje....Nic dobre ta s nou necaka. Nevadi, ze ste mala dedina. Velmi rychlo vsetci pochopia co je zac. Ako tvoj sused.

evica17
11. máj 2022

No treba sa ohradit. Ja by som sa s takymi ludmi ani.nebavola. Tej matke by sm.daco povedala, vynadala.
A synovi by som ze nech jej to vrati, ze sice bit sa nema, ale ked je to vramci srbaobrany, tak musi vediet zakrocit. Brani seba, nech sa neda.

misana84
11. máj 2022

tak toto nie...ubližovat nesmie ani mne ani inym detom..kym je len otravna ok ale ked už ubližuje to by som nedovolila( ako matka dievcata)....keby toto moja spravila tak ju okamžite beriem domov a može sa plakat kolko chce....tak skuste nebrat vonku hracky...vysvetlite malemu, že s tym sa budete hrat doma a vonku pojdes na hojdacku, do piesku....alebo tej malej povedz a ty mas kde svoje hracky? vymenis? ked donesies svoje auticko..XY Ti požica svoje

cacianka
11. máj 2022

Keď nepomáha slušné vysvetľovanie, názorné postupy, tak už hučím ako siréna, zdrapnem soplanu a dôrazne jej poviem nesmieš, ticho, nechaj, a na mater tiež - pokiaľ sa nepostaras aby sa tvoja dcéra správala kludnejsie, ak ju ty neusmernis, nezastavíš, nevysvetliš, nechceme sa s vami stretávať. Áno je to dieťa, ale matka musí korigovať a nedovoliť takéto excesy, to ako ju vychováva ?!
Trafená je hlavne ona, iba sa smeje a necháva decku priiiiilis voľnú ruku

jana_eyre_2
11. máj 2022

No ja neviem, ale píšeme snáď o 2r dievčati a ty si ju drapla za cop? Veď také dvojročné bábo je fakt ešte bábo (mám vrodine aktuálne viac 2-3rocnych deti, vidím že sú to ešte fakt bábätká také malé slony v porcelane.) To sa nedalo inak vyriešiť? Nie, prístup jej matky nie je ok, ale to že drapnes malé dieťa za cop mi tiež nepríde úplne v norme.. prepáč za úprimnosť..

Normálne ak by takto nejaké dieťa reagovalo na to moje (predpokladám že mladšie) zobrala by som to svoje na ruky a dôrazne malej povedala že to sa nerobí, ale ťahať za cop.. a keď už by som bola vo vypatej situacii, tak by som aj mamičke povedala či by svoje dieťa mohla usmerňovať viac, lebo moje dieťa sa jej už boji. ale uznávam že ja sa naozaj výstriham dotknúť sa cudzieho dieťaťa, možno to iné ženy považujú za normálne..

tykat
11. máj 2022

Ostala by som na dvore, zamkla branicku a ich si nevsimala resp.mamicke by som kludne povedala ze syn aj ty uz mas dost toho ze jej dcerka ma taketo utocne obdobie, bohuzial vase deti su nekompatibilne, byt spolu im evidentne nevyhovuje, tvoj syn je otlkany, jej dcera zatial nechape ze jej spravanie je nevhodne a ublizuje tak preco si kazit vychadzky a pobyt vonku... pockate ci sa to o mesiac-dva-rok-dva nezmeni, dovtedy si date pauzu. A hotovo.
A co sa tyka pobytu mimo.dvor... kludne by som nalozila deti do auta a odviezla ich kusok za dedinu (na piknik, prejst sa po poli/lese, ku potoku) alebo do vedlajsej dediny na ihrisko.

autor
11. máj 2022

Baby ďakujem za odpovede a v podstate povzbudenie. Stalo sa mi viac krát, že som bola tá, ktorá si otvorila ústa a nakoniec som bola za tú zlú ešte ja... Nie tu ale v iných situáciach. Dávam si preto pozor, čo a ako riešim. Fakt sa nám tu žije super (všetkým). Je to taká idylka pod horou, robíme si grilovačky, guláš párty, vozíme sa vzájomne do mesta. Je to také veľmi rodinné a toto to kazí. Je však pravda, že si nenechám otĺkať deti.

vierka0508
11. máj 2022

No tu neostava nic ine, presne ako ti radia baby, len mamku slusne poslat do ritky.

denithestrange1993
11. máj 2022

Pockat pockat...to dievcisko mu zlomilo okuliare,poskrabalo ho,pokusalo ale ty nechces narusit pokojne spolunazivanie v dedine??? Tak hadam by mi bolo moje dieta prednejsie. Musis byt viac priamociarejsia,aby aj matka aj dcera vedeli,ze s vami sa nebudu hrat. Ono da sa aj slusne dakaho poslat do prdele.

autor
11. máj 2022

@jana_eyre_2 môj syn má tri roky. Takéto správanie ale nepozná a nechápe. Je vždy v šoku. Ja som sa ju snažila odtlačiť od syna ale na jej vlasoch sa mi ruka šmykla a skončila až na záhlaví, keď som "našla" cop. Potiahla som. Nie tak aby som jej ublížila ale aby som ju od syna odtiahla. Nemohla som ho vziať na ruky. V nosiči som mala ešte dcéru. Mala som značne obmedzené možnosti. Jasné, že som ju za ten cop nesmičila po ulici. Mojím cieľom nie je jej to vrátiť... Alebo jej ubližovať ale ochrániť svoje deti.

cyberk
11. máj 2022

toto je to smutne.. mozete svoje dieta vychovat akokolvek dobre a slusne ale vzdy sa najde v okoli nejaka vymleta matka ktora ma volnu vychovu a tak to potom aj vyzera -.- radit asi uz netreba bolo tu povedane dost 🙂

oslo1
11. máj 2022

Keby taketo agresivne dievca isli po mojom synovi, tak by som tak na obidve marevala, ze by kocky srali.
Ja by som jej teraz pri kazdom stretnuti povedala, nech si Tu Furiu, Besnotu, Nevychovanu dopln Meno drzi pri sebe, lebo uz bolo dost utokov na tvojho syna. Viac by som nehovorila.

autor
11. máj 2022

@jana_eyre_2 a teda samozrejme, že tie prvé razy som sa snažila reagovať ako píšeš, že sa to nerobí, že sú to jeho hračky... Ale to dieťa, keď nedostane v sekunde tú vec, ktorú chce, prejde do takého amoku, že je úplne mimo realitu. Proste sluch a zrak sú mimo prevádzku. Pomôže len fyzická prevaha. Ani tá jej mamka ju nedokáže riešiť. Úprimne ani ja som sa s týmto dieťaťom nestretla. Fakt toto nepoznám. Tá agresia nemá hranice. Jej mama sa smeje, že to sa v škôlke učiteľky a mamičky budú stavať do pozoru.

Strana
z6