icon

Agresívne správanie rodičov voči deťom v našom paneláku

loknicka
21. okt 2014

Dobry den - neviem ako opisat situaciu... v panelaku na nasom poschodi byva socialne slabsia rodina... maju male deti a rodicia maju dost agresivne spravanie na deti. neustale na ne kricia-vrieskaju. neviem ci sa s nimi vobec rozpravaju normalne. nadavky typu dement, smrad, bastard a vulgarne slova su samozrejmostou. deti casto placu. ja mam male dieta a neviem si taketo spravanie ani predstavit. je mi deti luto ze tak musia vyrastat. co by ste robili? poradte. dakujem

kaktusik007
22. okt 2014

no.. ja som stastna, ze mam susedov akych mam... som sama na dvoch spuntov, rano vystrojit do skolky, vecer nasackovat do vane -- akoze nie som supermatka a priznavam, ani jedno rano a ani jeden vecer to bez kriku nejde. To akoze maju na mna zavolat socialku??? ze kricim na deti a nicim im sebavedomie???

je pravda, ze nadavky typu bastard a tie dalsie, co tu boli spomenute, som nikdy nepouzila a naozaj je to moc, pouzit toto voci vlastnemu dietatu, ALE -- je to ich sposob vychovy. A maju nan pravo, bez ohladu na to, ako to vnimame my.

Na margo nadavok -- pamatate sa, tie narodene v 70tych rokoch, aka brutalna bola nadavka ze somar???? nieco neskutocne, to bol proste pojem... Ak hovori detom ty bastard -- ak im tak hovori denne, deti nevnimaju tu nadavku ako nieco ponizujuce, uz s tym ziju.. .maju to proste posunute...
nehovorim ze je to spravne -- ale nie je spravne len pre toto robit velke halo u socialky. Ak su deti psychicky tyrane -- toto vie odsledovat pediater ci ucitel v skole/skolke.. urcite nie je mozne len na zaklade toho, ze rodic na dieta krici a castuje ho nevyberanymi slovami, utvrdit si nazor, ze toto dieta je psychicky tyrane... Prave naopak, psychicke tyranie je skryte a takto by ho veru ten, kto by ho praktizoval nedaval na javo...

podla mna robite z komara somara... a davat sem pripad lucky ako porovnanie??? akoze pardon, ale aby pediater nevedel, ze dva roky nevidel nejake dieta????? TOTO je vrchol.

pipinka4
22. okt 2014

@kaktusik007 presne tak ako hovorim ja staraju sa do veci do coho ich nic.ty mas dve deti a vies si predstavit ich mat 4 ? Ja uprimne nie a urcite by sa to na mne poznacilo ako u tej matky.mozebto byt ich natura vychova .kazdy si vychovava ako vie . Tam nech davaju podnety na neprisposobivych co robia 1000x horsie veci ako ta matka . A tiez si neviem predstavit ze za krik u nas dona by na mna niekto zavolal socialku a vdaka bohu ze nemam za susedu ani jednu z tych zien co tu tvrdia ine ako ja a ze mame super susedov ze to neriesia lebo vedia ze sme slusna rodina s manzelom sa nehadame a ani nadavky u nas nefiguruju.a hlavne je tu vela mladych rodin s detmi co to chapu 🙂 . A aj ja malu vyhresimnked spravi nieco zle alebo sa blizi ku zasuvke.hadam ju za to nepochvalim. Potom to tak aj vypada v skole ze sikanuju lebo doma im vsetko dovolia a myslia si ze je to dobre.a zrejme podla niektorych matiek ich za to aj pochvalia kedze na dieta nezvysia ani hlas.ako mam naozaj dost.

maminuska
22. okt 2014

Ako ja fakt žasnem kam až s našou liberálnou výchovou sme schopné niektoré zájsť. 🙂
Povedať dieťaťu Pohni sa , čo si slepá ak toto už je prehrešok ... no s pánom bohom , posudzovať ton ako povedala prečo povedala , či povedala...
Moje deti ( okrem najstaršej ) boli ( syn ) a sú ( mladšie dcéry) ukričané uvrieskané papuľnaté ( tá tretia ) a keby som ich nedržala skrátka tak mi na hlavu vyskočia. Hlavne tá moja tretia, to je tvrdohlavica tvrdohlavá čo musí mat posledné slovo aj keby tomahavky padali , a ked nie je po jej tak si vystrihá hlavu tak ako keby som jej vlasy vytrhala ja rukami . Je svojská , tvrdohlavá , herečka prvej kategorie , ktorá tak dokáže presvedčivo plakat a zavíjať že aj super kludnej mamičke by asi praskli nervy.
Hlášky v obchode typu " maminka kup mi aspoň jeden jediný rožtek , dnes som nič nemala v bruchu " sú jej obľúbené , kolená a nohy totál samá modrina čo furt skáče a padá, po tvári momentálne škrabance lebo z takého závesu vo vzduchu na ktorom sa vozia deti vyletela rovno do kriakov - lebo však nestačí sa troška odsunut nohami , ono treba čo s najväčšou silou 😅 , proste ona ako keby ani dievča nebola. Dnes mi zahlásila že sex je to ked dievčatá oblizuju chlapcom pipíkov 😀.
Áno , kričím aj ja lebo to nejde ani na prvý krát ani na druhý krát ani na tretí normálne , vravím jej že je taký diviak zdivený ... len mám jedno štastie mám dobré susedy čo mali tiež deti , dnes už dospelých a boli to samí chlapci čo teda ticho nesedeli .
So synom som to mala podobne , písala som to tu už viackrát ... jednoducho tažko zvládnutelné dieťa, dnes je z neho výborný chlapec a veru sme aj kričali a aj výchovné sa ušli .
Vykorenit dieta z rodiny , z biologickej rodiny je veľmi ťažký defekt ktorý si ponesie do života . Pretože nech je rodina hocaká vždy je lepšia ako žiadna a detský domov nie je žiadna rodiny a nadávok sa ujde aj im tam .

gretocka
22. okt 2014

no podla mna je rozdiel kricat a kricat na deti..... ine je ked na dieta vykriknem , pripadne mu doraznym hlasom nieco prikazem, zakazem.... s tym nemam problem u inych , kedze viem, ze ani na moje sidla sa obcas inak neda.
Avsak uplne ina je situacia, ked niekto neustale vrieska po detoch, nadava im a podobne..... a k tomu, ze pri styroch detoch to je ospravedlnitelne nam poviem len ze mam kamaratku co ma pat deti a su dooost zive a napriek tomu po nich ani ona ani jej manzel nevrieskaju.
Ono rovnica neznie ze ked na deti nevrieskam, budu nevychovane. Ja sa snazim na deti nekricat a napriek tomu si myslim, ze su vychovane dost slusne. Prave naopak ked mam den, ze som nervozna, o to horsie su aj deti....

julietta246
22. okt 2014

@loknicka Zial neviem ti poradit, ako riesit tuto situaciu, spravanie rodicov nepovazujem ani ja za spravne, ale socialku by som v tomto pripade urcite nevolala! Ak by zobrali deti od rodicov, co i len docasne, kym sa situacia nevyjasni, nikdy by som si to neodpustila. Ako by si sa spravala ty, keby teba niekto anonymne nahlasi a tebe zoberu na par mesiacov dieta, kym sa situacia nevyriesi... Ja by som sa asi zblaznila (a cloveku, co by bol za to zodpovedny, by som to nikdy nazabudla). Ja by som sa na tvojom mieste skor snazila ukazat tym detom, ze su aj slusni ludia, pekne ich pozdravit, milo sa im prihovorit, pochvalit... Vies, kazdy ma iny sposob vychovy a tie rezimy, ked sa vsetci museli spravat rovnako, tu uz raz boli...

tova
Odpoveď bola odstránená
tova
22. okt 2014

Nech sa paci! tu je vysledok agresivnych rodicov, rodicia ktori kricia, hresia, fyzicky napadju nielen deti a zajdu aj tak daleko ako tato! skvele, nechajme matku hresit, nadavat a ktovie co robit za dverami (to co ludia pocuju je len 1/3 zla ktora sa odohrava za neviditelnymi dverami) potom nezabudnite sa ist stazovat ucitielke ze v skole cudzie dieta bije vase dieta, sikanuje, kradne atd. socialka neodobera deti hned pri prvom nahlaseni, MUSIA si to overit najprv, nesirte tu klamstva a paniku len aby za kazdu cenu boli deti s rodicmi ktore ich tyraju. http://www.cas.sk/clanok/297089/zbita-ucitelka-...

loknicka
autor
23. okt 2014

@julietta246 neviem ako by som sa spravala ja keby ma niekto nahlasil nastastie nikto nema dovod. Co sa spravania tyka alebo im ukazat slusnost tak to nema vyznam. Pozdravim cumia na mna na malu ako je oblecena... Neodzdravia. Detom sa necudujem ked su take zakriknute. Pozdravi sa maximalne otec. A ked ide o tie pocity ako by som sa citila ja... Ja si neviem predstavit ze by sa ku mojmu dietatu takto niekto spraval co i len hodinu v zivote! Preto mi to neda!

pipinka4
23. okt 2014

Nahlaste spravte zlo a tvarte sa hrdinsky!!!!viac k tomu nemam co povedat.

pipinka4
23. okt 2014

@loknicka nechcem verit ze si v zivote na dieta nezvysila hlas pripadne nevyhresila.ak hej nezabudni ze je to na socialku !!!!

loknicka
autor
23. okt 2014

@pipinka4 urcite nenadavam dietatu do bastardov, smradov, dementov a neposielam ho do p..e!!!! ak zvysim hlas tak to ma svoj dovod. ale je tiez rozdiel zvysit hlas a revat po detoch cely den!!!

loknicka
autor
23. okt 2014

@pipinka4 zlo??? tak vsetci zatvorme oci a usi a nevsimajme si rodiny kde deti trpia. ved to spravanie je uplne v poriadku. nechces dat ku nim deti na prazdiny? ved to je v pohode rodina!

pipinka4
23. okt 2014

@loknicka ano ale ako sa tu pise ked zvysis hlas bohvie co sa deje za dverami a co ja vjem co.jednoducho to neni na socialku to ze im nadava.to ja vy som asi kazdy bozi den volala na socialku a to som videla by som povedala horsie ako ty ze po nich kricala.videla som aj ako dali po riti .ale keby mam vsetko riesit tak som tu asi neni uz lebo by ma pozabijali ze som im znicila zivoty.vies si to predstavit pre te deti ze ich budu psychologovia vypocuvat a proste ten stres co by si im sposobila.vies si predstavit ako to te deti znasaju taky stres? Skor ty im ublizis ako ich mater co im vynada ale vedia ze ich lubi.lebobzrejme tak funguju.a len tak mimochodom moja dcera sa vzdy kuka ci po nas abo po ludoch co nieco jedia akokeby v zivote nejedla.aj ked je hned po jedeni.proste su to deti.

kaktusik007
23. okt 2014

@loknicka ale ty zabudas na jednu vec -- tie osoby maju posunute standardy ako ty... pre teba je bastard nadavka hrubeho zrna, u nich je to zial bezna komunikacia s dietatom... ano, nie je to spravne -- ale to nie je dovod na to, mysliet si, ze dieta je tyrane. Je to proste ich styl vychovy na ktory ako rodicia maju pravo.
Ak na dietati je vidno, ze trpi --- ale hovorim, psychicku ujmu musi posudit lekar, ci ucitel -- ci tie deti su ine -- tak ano, treba to riesit a myslim, ze lekarka a aj ucitelka v skolke maju dostatocne palky na to, toto riesit.

pipinka4
23. okt 2014

@loknicka ty tu tvrdis ze po nich krici nadava im.a vies ze ich bije? Mlati? Su podvyzivene? Dotrhane? To tu nikde nepises cize ano iba by si to zhorsila a mozno ked ich doteraz nebila ich zacne lebo im moze zacat vycitat ze koly nim na nich zavolali socialku.ale vsak si sprav ako uznas za vhodne a potom cakaj nasledky a trpni ci sa niekto nedozvedel ze si ich udala prave ty.to neni len tak miesat sa druhym do zivota.

loknicka
autor
23. okt 2014

Dobre ok. Nechajme deti trpiet, zatvorme oci a usi a svet je hned krajsi. Pekny den prajem 😉

jolinka
23. okt 2014

boze kam sa tato debata zvrtla??? ci vlastne zvrhla 😝 😝 😝 😝 Na spravnu vychovu ci nevychovu, neovrieskane deti budu drze spratky, matka 4 deti MUSI byt nevyhnutne uvrieskana furia 😝 😝 😝

@pipinka4 no a hlavne ty si ma "dojala" s tymi styrmi demi.... 😒 😒 😒 😒 pocet deti nema ziaden suvis so sposobom vychovy. Su matky zbesnete primitivne hoci aj s jednym dietatom a kludne mamy so 4,5, 6....detmi. Vacsina rodicov je nieco medzitym, zdravy stred...nie kazdy ma na to aby zakazdym zachoval nebesky klud, ale nie je to ani o pernamentnom ziapani a biti.

Ja mam 4 deti, aj oni su zive, ziadne sediace mlciace babiky 😉 😉 Obcas zakricim a velmi zriedkavo aj prisusim jednu po riti {najmladsiemu vzdorovitemu} ... Ano chalani sa obcas poskriepia, skriekaju a biju sa...ale to vsetko v ramci normy ako bezne decka,

Prave to, ze mam 4 deti ...ma vycvicilo v odolnosti a trpezlivosti, mna uz hocico nerozhadze a pre blbosti nervy nestracam. 😉 😉 😉 A mmch, moje deti su vnimane okolim ako velmi slusne vychovane a dobre deti. 😉 🙂

pipinka4
23. okt 2014

@jolinka ano ale nie kazda matko to vie tak zvladnut a vidis aj u vas sa uslo jedna dve vychovne po zadku.taktiez vyhresenie.ja nehovorim ze im ma spinavo nadavat je to skarede ale nie hned koly tomu volat socialku.tym by sa to mohlo este zhorsit.a keby si citala vsetky moje prispevky tak by si vedela ze som napisala ze podaktora nezvlada jedno dieta a nie este 4. Ja si to priznam ja by som urcite 4 deti nezvladla a obdivujem tie zeny co ano.

julietta246
23. okt 2014

@loknicka No toto je presne ten problem, ze ty mas pocit, ze na teba nema nikto preco zavolat socialku. Tak isto ma ten isty pocit tvoja suseda, lebo mate jednoducho ine standarty.. A prave preto by na teba mohol zavolat niekto socialku, ak by si raz na verejnosti zvysila hlas, pretoze by mu to bolo proti srsti. Mne by to na tvojom mieste tiez nedalo a bolo by mi tych deti strasne luto.. Tak by som sa nevzdala, stale ich milo zdravila, chvilu sa s nimi milo porozpravala.. Necakaj, ze odzravia hned, ked ich to nikto nenaucil, ale casom si mozno aj samy uvedomia, ze sa vsetko da aj slusne. Aspon od cudzich, ked uz to doma nevidia... A taktiez si myslim, ze toto by mali riesit skor ucitelky v skolke alebo v skole. Tie by sa mali s rodicmi porozpravat, ked vidia nevhodne spravania.. A este jedna mala rada, minule som tu v jednej diskusii citala o mamicke, na ktoru niekto zavolal anonymne socialku. Vsetko sa presetrilo a zistilo sa, ze je vsetko v poriadku a normalne jej povedali, kto ju udal! Totizto aj anonymna emailova adresa by sa dala vypatrat... Cize pokial nie si naozaj presvedcena, ze tie deti zachranujes od rodicov, co ich tyraju, nechala by som tu socialku pre vlastne bezpecie tak...

jolinka
23. okt 2014

@pipinka4 to som si aj ja myslela...ze nezvladnem 😉 😉 ale clovek sa akosi vzdy prepne na vyssie kolieska s kazdym dietatom, a tie starsie uz su vyspelejsie, minimalne nezlostia ak uz nepomozu. a hlavne ak je viac deti fakt sa spolu vyhraju ako partia kym medzi dvoma je vzdy boj a superenie. 😉 😉

k teme...je to velmi tazke nastavit tu mieru tyrania , kedy je uz fakt lepsie vziat deti z rodiny. Niekedy sa aj najlepsie umysly mozu zvrhnut do neopravneneho odobratia deti, ktore sposobi velku traumu ☹ ☹ ☹

Na druhej strane, deti samotne sa nevedia voci dospelym {svojim rodicom} branit. Su asocialni rodicia, ktori deti skutocne nemaju radi a zanedbavaju a tyraju ich. a tam musi zasiahnut spolocnost, lebo same deti sa nevedia branit. Tyrana zena ako dospela vie odist od tyrana, dieta to nedokaze. osobne si myslim ze "ryba smrdi od hlavy".... a teda ze samotna socialka nema kompetentnych, vzdelanych a ludskych pracovnikov...co by vedeli posudit tu situaciu v konkretnej rodine. Veci sa riesia zbrklo a nesystematicky.

Raz vezmu okamzite niekde zo skolky ci skoly dieta bez vedomia rodicov, len na zaklade udania nejakeho zavistliveho anonyma, prebieha sestrenie, kym dieta je traumatizovane kdesi v det. domove alebo v nemocnici...a ked ho nakoniec vratia uz su traumy.

a potom su pripady doslova zanedbavania socialky, niet casu, ludi , penazi... za aj na zaklade opakovanych upozorneni viac ludi, susedov, ktore uz nemozu byt nahodne a zrejme maju ti ludia vazny dovod ze upozornuju...tak tam sa nekona a caka a caka. Soc. pracovnicka sa doslova boji agresivnych rodicov, policia pride odide, nic neurobi...a potom je decko utyrane a az vtedy sa vysetruje {po funuse} 😠 😠 co ako, kto je vinny.

aj pripade tej Lucky co sa spomina, boli viacnasobne upozornenia susedov, chodila socialka aj policia ...a nic 😒 😒 Takze to nebolo tak, ze Lucka umrela, lebo ludia nehlasili a nik si nevsimal 🤐

gaby21
23. okt 2014

@inngridka No nádherný príspevok, a ešte im k tomu vynadať do bastardov a dementov a dielo je dokonané...

pipinka4
23. okt 2014

@jolinka mas pravdu ale proste ja keby som si naozaj nebola ista ze tie deticky trpia ze im naozaj ublizuje tyranim fyzicky a nie su zanedbane tak by som prehodnotila ci treba tu socialku.a ak je to len o tom kricani a nadavani bohvie ci by to aj sli presetrit a este ked to bude anonymne.mne raz na hednom urade bolo povedane ze anonymne hlasenia malokedy riesia.a ako aj bolo vyssie spominane ak pridu koly anonymu tak prezradia kto ich zavolal a tymto ohrozi aj svoju rodinu.niekedy sa skor pohorsi ako pomoze ci uz danym ludom alebo svojej rodine. Nie v kazdej rodine sa vychovava podla tabuliek.

mawka
23. okt 2014

tak toto je sila, argumenty typu: Je to ich vychovny standard. To akoze je v poriadku? Lebo rodinka xy a im tisice podobnych vychovavaju standardom typu Ty hajzel, smrad, pastard, chod do pi.e....???? tomuto sa hovori vychova? Nie, toto vychova nie je. A je to nespúravedlnitelne. Tam nadavame na asocialov z osad, ze takto "vychovavaju" svoje decka - v kriku, v nadavkach, ale u bielych susedov v panelaku je to standard??

Uz to tu bolo spomenute, nie je krik ako krik. ano, rodicia nakrica na deti, ale normalni rodicia, ktori maju svoje dei radi a ktori si tie deti vazia po nich nerevu Bastard! Uz sa spamatajte preboha. toto nie je normalna vychova!

Vam by sa pacilo, keby matka na vas imrvere kazdy den kricala aki ste bastardi, smradi a podobne? Ako by sa vam pacilo, keby vam matka nakricala, ze ide do pi.e? Tiez ste-sme boli deti, ja si toto neviem predstavit, ze by mne moji rodicia nadavali do bastardov. mna osobne by to sakramentsky zranovalo. A decka nie su sproste, vidia, ze sa vacsina rodicov sprava k detom pekne. Tie decka nic mozno nehovoria, ale som presvedcena, ze vnutri musia trpiet takymto spravanim rodicov. Len zo strachhu nepovedia nic. A my to tu budeme este ospravedlnovat akymsi vychovnym standardom...
toto hovori za vsetko..

kikina84
Odpoveď bola odstránená
vejula
23. okt 2014

No ja tiež neviem, tiež by som asi zvažovala, či je to k dobru detí. JA si len pamatam, že ako dieťa sme mali susedu na jednom poschodí, ktorá bežne svojim deťom v nervoch nadavala do sviň prašivých. Ono to vyznie hrozne a ano asi to aj hroznéé bolo, ale presne ako tu poniektoré pisali, ona je taka mentalita, strašne ukričaná ukecaná, nedava si servitok pred usta a nikdy si nedavala ani ked bola u nas na navšteve. My sme doma vulgarne nenadavali a ona aj pred nami, do pi*e a tak podobne. Ale zas na druhej strane nieje ako zlá osoba, ked sme niečo potrebovali, vždy požičala, ked sme mali nejaké oslavy (prijimanie, birmovku) vždy nam pomohla s varením, aj nejaký darček dala. LEn proste mala taký neduh, že tie sprosté slová jej tak automaticky išli z ust. A som si ista, že jej synom by nebolo lepšie v decaku, aj ked im ponadavala hnusne, čo samozrejme neospravedlnujem.

gaby21
23. okt 2014

@pipinka4 Toto, tieto názory čo ty tu prezentujes je čistá katastrofa, podla teba má matka štyroch detí právo deťom dennodenne nadávať do bastardov a častovať ich nadávkami, lem preto že to nezvláda? a takisto porovnávať dieťa v období vzOru s dieťaťom, ktoré je psychycky dennodenne týrané mi tiež nepríde správne, aj ja vyslovene ziapem po deťoch, ale nikdy im nenadávam, vždy každu hadku ukončíme zmierením. Porovnávate tu neporovnávatelne, alebo ty sa naozaj dennodenne stretávaš s ludmi, ktorí nadávaju svojim deťom? Ak ano možno preto ti to pride normálne. Lebo ja som sa ešte nikdy nestretla s takými rodičmi, stretla som rodičom, ktorí kričia na deti, videla som rodiča ktorí dal po zadku, ale nikdy som nevidela rodičov, ktorí deťom nadavaju deťom do bastardov a dementov, NIC V ZLOM ALE NADAVAT DETOM NIE JE V PORIADKU A NIE JE TO NORMALNE

jolinka
23. okt 2014

@pipinka4 anonym sa da tak podat, aby nebol vypatratelny 😉 List z pocitaca podany na poste mimo bydliska. Volanie z verejneho cisla a podobne... o to nejde.

samozrejme nie kazdy vie posudit tu mieru. Osobne si myslim ze ja sama, ak by som posudila ze spravanie nejakych rodicov uz prekrocilo nejaku mieru a tie deti su ozaj psychicky ci fyzicky deptana...dala by som ten anonym na presetrenie aspon pre svoj klud a dobre svedomie.

Hlucna domacnost ako taka nie je problem, vela ludi sa dnes vadi pre peniaze, ziarlivost partnera...aj tym deti trpia ale nie je to priamy utok na deti, nakoniec kto sa obcas nepovadi, malokde su len kazdy den tichucko, kludne... aj my tu mame takych susedov, je to o par zahrad dalej , ale az ku nam pocujem ako hulaka po deckach, ale tie su ako z divych vajec, cela rodina je taka. ale deti su inak vysmiate, spokojne a aj ich rodicia ich maju radi, len ked ich dacim nastvu tak ovrieskuju tie deti...tak taku rodinu by som isto nehlasila.

natuska87
23. okt 2014

Suhlasim s Tebou...Aj priemerne inteligentny rodic vie, ze toto nie je standard.Ved, aky pozicaj, taky vrat.Ako sa spravame k detom, tak sa oni budu v dospelosti spravat k okoliu...Ja si myslim, ze takto vychovavane dieta je aj potencialne rizikovy partner do vztahu.Nechcem sa tu nikoho dotknut, ale takto sa povacsine spravaju rodicia z rozvratenych rodin...Netvrdim, ze sem tam pokricat po dietati je "neprirodzene" , ale pouzivat denne krik, vulgarnosti mi pride chore....Ale dnes, akokeby sme hrubost, aroganciu povazovali za nieco normalne, ze?
/ mnou spominana pani ucitelka denne svoje vystrasene deti vyprevadza do skoly krikom, padaju vyrazy " pi.., ko...,vyje..., ked prichadzaju domov detto...ked to nezvlada hystericka ucitelka, ako to maju zvladnut ti "bezni" rodicia...inak, kazdy na sidlisku nad nou ohrna nos/

anarix
23. okt 2014

@loknicka ja len zasnem ako tu niektore matky obhajuju vulgarne nadavky pre male deti..ja by som to nahlasila..kvoli jednemu hlaseniu dieta nikomu nezoberu...takze nemaj strach, slepota je najhorsia, jedna vec je kricat, druha vulgarne nadavat, tie deti musia byt psychicky uplne ponizovane stvorenia...nedostavaju lasku..co z nich moze vyrast...daj prosim to hlasenie na socialku lebo to nemozem uz ani citat co tu niektore matky pisu , obhajuju psychicke tyranie

vejula
23. okt 2014

@anarix nemyslim, že to tu niekto obhajuje. Myslim, že sa všetky zhodneme na tom, že je to zlé a absolutne nevhodné, ked niekto takto povie svojmu dieťaťu. Ale realne, keby sa každou nadavkou mala zapodievať socialka, to by v prvom rade musela pobehať všetky osady na Slovensku, lebo ak si niekedy išla okolo takej, tak tam inak ani rozpravať ako vulgarne nevedia.... Bohužial. NAvyše tam su deti aj materialne zanedbavane, žiju v katastrofalnych podmienkach.... A vieme o tom všetci. A kto s tým čo robí?