Aj takí ľudia žijú medzi nami
Caute,
chcem napisat len tak skor na vyvetranie hlavy lebo si myslim ze je to naozaj absurdne ako sa moze jedna zena takto spravat. Nepotrebujem rady alebo nieco podobne, skor len ked mas cas tak citaj, potrebujem to dostat vonku zo seba.
Nepojdem velmi do detajlov ale skratka, v mojom okoli alebo teda uz v mojej rodine, sa vyskytla osoba. Som z mojim pritelom uz rok, je zo zahranicia, tak byvam s nim v zahranici. Budeme sa stahovat naspat do europy obaja. momentalne zijeme s jeho rodinou pretoze setrime na stahovanie. jeho rodina mu ponukla ze u nich moze ostat a tak isto prijala aj mna. Je to zena, jeho teta.
Je to az smiesne a absurdne ale komunikujem s nim o tom denne, pretoze je to naozaj smiesne a ja som z toho na prasky doslova. Ta zena je chodiaca katastrofa. Nechcem nikoho odsudzovat samozrejme kazdy nejak zijeme ako vieme a ako nam je pohodlnne. Ja to respektujem. Ale chcem vam povedat ze ano, aj takyto ludia medzi nami ziju a ano je to zena a toto naozaj nie je spravanie jednej zeny v strednom veku. Je to jedna velka leniva obluda. Do opateri si vzala male decko (dievca 6r.) uz pred rokmi. Ten dom vyzera ako ako sklad odpadkov. Nevie si dat rady s malou. Je to hyperaktivne decko, ktore tuzi po pozornosti. Nedostava ju od rodicov pretoze matka je sama este decko a otec sa nejak nepriznava. Chapem je tam chyba z rodicovskej strany. Ale ked si niekoho zoberem do opateri tak sa predsa snazim ho vychovat dobre a tou spravnou cestou do zivota. Niekedy potrestat inokedy pochvalit tak to predsa chodi ked ma clovek male dieta. Nieco za nieco. To decko je nonstop nacapene na televizore a pozera youtube blbcov od rana do vecera. Je neznesitelne hlucne a otravne, vrieska, trieska zo vsetkym, nici vsetko co jej ide pod ruky. Ta zena si s nou nevie dat rady. Nevie ako ma s nou komunikovat, ma dohodnutych milion sedeni pocas tyzdna cez telefon alebo niekde v prdeli s prepacenim, neustale o nej rozprava z ludmi naokolo, susedia a jednoducho kazdy kto trochu pocuva alebo sa aspon tvari ze ho to zaujima. Ta mala je jej svet, ale ona totalne nezvlada vychovu. Je neustale doma s tou malou, nikam nechodia, ziadne aktivity vonku alebo doma alebo cosi co by tu malu drzalo robit nieco zaujimave alebo kreativne, kde moze rozvijat svoje schopnosti. Nula bodov, decko nema ziadne aktivity a to najdolezitejsie a dychberuce je ze to decko nechodi do skoly ale ze absolutne pocas tyzdna. A ked uz tam ide tak je tam len na dve hodiny zo siestich. Ucitelia si s nou nevedia dat rady, nechcu ju v triede s ostatnymi detmi pretoze je otravna a hlucna a vyrusuje deti naokolo. To decko tam proste nechodi. Nema ani domacich ucitelov alebo sukromnu specialnu skolu. Nic. Je len doma na youtube od rana do vecera. Hraciek milion vsade po celom dome, nove a nove kazdy mesiac pomaly. Ta zena neupratuje, neumyva ani veci v domacnosti, riady, podlahu, okna, vsetko je vsade spinave plne odpadkov, ocikanych plienok od malej podotykam 6 rocnej malej, ta zena nevari, ani raz som ju za ten cas nevidela varit pre tu malu. Mala ma 3 krat za tyzden McDonald’s hamburgery, hranolky a zmrzliny. Ked nema McDonald’s tak konzumuje jedlo z rury a to kuracie nugetky a nejake mrazene zemiaky, mastne jedla polotovary alebo konzervy. Ta mala nevie co je to ovocie, nevedela co su to cucoriedky, povedala ze to vyzera ako nieco jedovate. Na brokolicu pozerala ako na zjavenie. Pije len sladene napoje plne cukru. Cokolady, chrumky a kadejake cukriky presladene. Ta zena ju neumyva, nesprchuju sa obydve. Maju aj sprchovy kut aj vanu, ale videla a pocula som ich len par krat za mesiac sa kupat alebo sprchovat. Inak vobec. Nekecam, ale vobec. Cista voda neexistuje. Vsade len tie vhlcene obrusky a deodoranty.
Ta zena sa kazdy vecer prejeda mastnymi jedlami, indicka kuchyna alebo china alebo KFC, kazdy vecer klope donaska na dvere s jedlom. Cele dni nerobia nic. Neupratuje, vsetko je smradlave, spinave, pradlo spinave vsade, a ked maju pracku pustenu tak je tam to pradlo tak dva dni v pracke. Vsetko smrdi za mocom, odpadky postekane v salkach v hrncekoch, pribor ma kupeny umely biely, taniere spinave kazdy den. No proste humus, jedna ze a je taky humusak ze to svet nevidel. A to ma v opatere 6 rocne dievca ktore je hyperaktivne a vraj ma autismus. No neviem, skace tej zene po hlave, vie ako s nou moze manipulovat. Ta zena nikdy nemala muza ani deti. Do opateri si vzala to dievca pretoze su z toho dobre peniaze a moze mat vseliake vyhody. Ona uz nepracuje niekolko rokov a tazi peniaze zo statu. Nie je chora fyzicky alebo take cosi. Je len tlsta pretoze jej vyhovuje jej zivotny styl. Stazuje sa na veci ktore moze ovplyvnit ale je leniva ako vos pod chrastou.
Ziadne aktivity, len doma cele dni v obyvacke, v kuchyni a na zachode. Nahlas youtube, a nerobi absolutne nic. Potraviny a jedla si objednava lebo ved peniaze od statu a nie male. To je zivot, svet gombicka. Decko jej skace po hlave, nevie vychovavat ale tak co sa bude trapit, hlavne ze na chleba je…
Uffff… je to docela dlhe ale potrebovala som to dostat zo seba vonku… moj priatel vie o vsetkom, spolu to vidime co sa to deje. Je to jeho rodina ale je katastrofa naozaj. Za mesiac sa budeme stahovat naspat do europy…. na toho avatara budem este dlho spominat…
(nebol to ucel niekoho urazit alebo zhodit, je to cisto len moje vyvetranie sa) aj takyto ludia ziju medzi nami. Ja ich neodsudzujem, len je to ako smiesne niekedy…
hned mi je lepsie.
@evamarek77 Neohovaram. Denne s nou komunikujem moja zlata. Ohladom pomahania v domacnosti som to vzdala, pretoze denne po dvoch hodinach upratovania je zase svincik. To ci zijem niekde zadarmo alebo nie, nie je tvoja starost ale moja. vdaka za nazor. ;)
@evamarek77 keby si citala cely ten moj vylev, tak vies ze o mesiac sa stahujem naspad do Europy ;)
@janagontkovic Ako si vzdala upratovanie?anevadi ti ten bordela ze v nom zijes?Ja by som to beru nevzdala inak by som v takom bordeli nevedela zit ale hladal si nieco na byvanie.Aspon zakldne veci smeti,zachod ,kupelka ,kuchynska linka a povysavat.To ze tak su zasa veci nasoat nahadzanw by mi nevadilo,ale cistota je ked mas ciste ceci ktore denne pouzivas.
Ta teta moze mat ten messi syndrom-potrebuje asi aj psychologa podla mna zijete v amerike a tam toho je vela.A s malou by som aspon robila aktivity a vypla telku.