Ak mamke zomrie otec, tak deti hovoria svojim rodičom úprimnú sústrasť?
Ak mamke zomrie otec tak deti hovoria svojim rodičom úprimnú sústrasť?
Samozrejme. Nesucitis s nou v jej bolesti nad stratou? Ak ano. Tak jej vyjadris sustrast.
Našťastie sa nám toto zatiaľ nestalo, ale podľa mňa samozrejme. Koniec koncov - najskôr bol mužom, až potom otcom.
Vyjadrujes svoju sustrast so stratou daneho cloveka. Takze spravna veta je "Prijmi moju uprimnu sustrast" alebo len "Uprimnu sustrast" Nie ako niektori burani "Zelam uprimnu sustrast" (pocula som nedavno na pohrebe)
my sme to takto oficialne neprezivali. proste sme sa objali s rodicmi, poplakali si. ale formalne "uprimnu sustrast" som tusim nevyjadrila...
U nás sa to nehovorilo - otec mojej mamy je aj moja blízka rodina - ano, je to jej otec a sú teda viac ale mnohokrát vytvorené vzťahy sú viac, než pokrvné - alebo ako to nazvať. S otcovou mamou som si bola bližšia ako s otcom alebo ako si boli oni dvaja, trávili sme spolu omnoho viac času, viac spoločných veci atď a truchlila som za ňou ešte viac ako on a aj som sa dlhšie spamätávala, necítila som pritom, že som pre ňu bola menej rodina a mala by som mu kondolovať - boli sme v tom trápení spolu otec a dcéra.
Ale je to asi individuálne, my si v blízkej rodine nepotrpime na nejaké oficiality (ja osobne toto neznášam na pohreboch, veď každý kto prišiel to tak hádam v srdci mysli aj bez toho aby povedal tamto otrasne slovne spojenie) a koniec koncov, truchlili sme všetci, nie iba deti svojich rodičov.
Ale prosim nezabudnite ma ukrižovať a zhodiť pod čiernu zem k nebožtikom za môj názor, ktorý je rozdielny od ostatných.
Podľa mňa nie, aj ty prežívaš stratu blízkej osoby, spolu s tvojou mamkou. Tiež si myslím že sa to takto v rodine nevyjadruje medzi najbližšími.
Keď zomrel môj dedo, otec mojej mami, tak som jej vyjadrila úprimnú sústrasť . Prišlo to tak nejak automaticky
U nás nie. Objala som, povedala, že mi je to veľmi ľúto, že aj mne bude chýbať,.celá rodina to prežíva. Ale úprimnú sústrasť oficiálne týmito slovami v tomto prípade nevyjadrujem.
Prekvapujú ma tie jednoznačné odpovede, že áno, samozrejme. Podľa mňa nie. Úprimnú sústrasť hovoria ľudia mimo rodiny pozostalým z rodiny. Nie dcéra svojej mame, ktorej zomrel otec. Lebo tej dcére to bol dedko, takže ona je tiež pozostalá. Okrem toho mi to v tomto prípade príde chladné a neosobné.
mne zomrel dedko a ja mám otcovi vyjadrovať sústrasť,lebo to bol jeho otec? A mne tú sústrasť vyjadrí kto?mama?
Jasne,že v rodine sa takto sústrasť nevyjadruje...
Nie nehovoris, bol tvoj dedo, okruh najblizsej rodiny si nevyjadruje vzajomne sustrast.
Nie, veď bol aj tvojou rodinou. Úprimnú sústrasť vyjadrujú ľudia mimo rodiny.
U nás nie. Keď mi zomrel otec,objala som maminu a povedala jej, neboj nezostaneš sama, máš nás.
Keď zomrela moja babka, otcova mama tak som určite otcovi nehovorila úprimnú sústrasť

Jasne