icon

Aké je to byť v manželstve?

rosemagic
7. jan 2017

Ahojte 🙂
neskúsene sa Vás vydatých žien chcem spýtať, aké je to byť v manželstve. Bolo mi veľa krát povedané, že láska opadne po 2 rokoch a ostane len úcta. Naozaj je manželstvo takéto? Možnože sa má láska zakladať na vďake a úcte. Čo si myslíte? (nikdy som nebola skutočne zaľúbená, takže neviem, čo čakať :D )
Ďakujem za všetky odpovede 🙂

Strana
z2
sonapindjakova
9. jan 2017

Ja som vydata 10rokov a podla mna je manzelstvo super😅 prvotny osial zalubenosti sa zmenil na nieco hlbsie a stale, ved laska nie je zalozena len na pocitoch,ale niekedy aj na rozhodnuti, milovat aj vtedy, ked mozno citim sklamanie, alebo nepochopenie. V kazdom vztahu pridu aj horsie dni a vtedy to mnoho ludi vzda a nebojuje, sice si slubuju v dobrom aj v zlom, ale myslia tym len v dobrom. O lasku sa oplati bojovat, kde nikdy neprsi, je len pùšť, a naopak každa burka moze priniesť zivot kvetom. Treba sa o lasku stale starat, dennodene ju pestovat ju a ona bude trvat, netreba ju brat ako samozrejmosť. O tom to je, ked si niekoho beriem, ze chcem ho urobit stastnyma necakam, ze on je tu na to, aby robil stastnou mna. Prava laska nie je sebecka, ale zamerana na toho druheho. Samozrejme ked to tak vidia obaja a obaja sa snazia byt tu pre toho druheho, je manzelstvo pozehnanim, musi byt tazke ak to tak vidi iba jeden a iba jeden dava. Do manzelstva a starostlivosti o vztah sa musia vložit obaja. Ja to tak mam, stale manžela milujem a citim, ze som milovana a prajem to kazdej zene.

yennn
9. jan 2017

@rosemagic jeeej aka mila otazka 🙂
V prvom rade neopadne laska, ale zalubenie, ostane laska a ucta. Ak sa teda nieco nepos*rie...
Ja som sa hned ako vydata citila prijemne, a to nie som stara konzerva co by si potrpela na to, ze vsetko musi byt "na porádku", ako by povedala moja neboha babicka.
Manzelstvo je mi prijemne (pozn. som vydata 10 rokov). Ale samozrejme tiez treba podotknut, ze na tom treba pracovat. Ked uz tam ten papier je, je to o nejake to mizive percento predsalen vacsi zavazok a neda sa z toho vycuvat len tresnutim dveri.
Zakladna otazka pre oboch pri problemoch je - ci chcem v tom manzelstve zotrvat. A podla odpovedi sa zariadit 🙂
My sa s muzom myslim ozaj lubime , uz davno sice po sebe neskaceme ako veverky, ani sa vasnivo neolizujeme na verejnosti, ale pokojne sa drzime za ruky ked ideme po vonku a lasku citime v tom co robime, co sme ochotni urobit a ako si pomoct aj v horsich casoch. 😀

dankagirl
9. jan 2017

@vejkazvejka presne tak je to aj u nas po 11rokoch manželstva ..stale nám na sebe záleží aj keď su občas tažké časy nie je nad to ked ta niekto zovrie do náručia alebo si ta pritúli ...manželstvo je náročne ale krasne pokial ste si nápomocní a pracujete na ňom

tetapetra
9. jan 2017

@yennn veverky 😉 krasne

monhla
9. jan 2017

Ako Ti už baby písali, po rokoch manželstva /u nás je to 9 / už neriešim zamilovanosť. Dokážem bez ujmy prežiť ak ide manžel na týždeň na služobku. Dokonca neskolabujem ak je celý deň v práci a nezavolá mi 😉

No LÁSKA sa nikdy nevytratila. Stále ho milujem a bez neho si svoj život neviem a nechcem predstaviť. A dokonca mi stále skladá komplimenty hoci sama viem, že po 3 deťoch to už nie je to čo predtým. Dokonca pár krát na nás divno pozerali, lebo ak sa dá tak sa držíme za ruky /ak Teda nedržíme každý min. 1 dieťa 😀 /

maykaaa1122
9. jan 2017

to je aj vo vztahu nielen v manzelsteve..vsetko to je o tolerancii..

laskamojajeidna
22. okt 2018

Som vydatá vyše 4 roky. Máme jedného syna. A naše manželstvo je plné lásky a úcty. Keď s ním nie som tak mi chýba a je to aj z jeho strany. Áno sú aj starosti a povinnosti,ale ak by som sa mala zase rozhodnúť tak zas by som si ho vzala za manžela. Každé manželstvo je iné. Ľúbim ho a aj on mňa. Hovoríme si to denne aspoň raz. Veľmi sa nám venuje a chce ,aby sme už mali ďalšie dieťa.

zafir01
22. okt 2018

@rosemagic sme spolu takmer 12 rokov, z toho 10 rokov manzelia . tri deti, neskutocne vela prekazok v zivote nas stretlo. a stale sme. lubime sa, a dokonca viem aj motyle mat . nie je to len o ucte a respekte, aj ekd bez toho to samozrejme nejde, no urcite to nie je o stereotype. je v tom nieco ine. je v tom to, ze nanho myslim niekolkokrat denne, ked je mimo domu, co asi robi, ci jedol, ci mu nie je zima ... a ked je doma chory, tak s nimd oslova trpim. tak ako vidim, akos a on s laksou stara o mna, ked mi je zle,, a ked som chora mi navari vyvar a postara sa o deti,a hoc je unaveny z 2.5 tis km cesty, povie nech si pospim, boze a ked toto vsetko pisem, tak zas prichadza pocit, zamilovanosti, a o to via cmi chyba, ked je prec

bejusicek
22. okt 2018

Ja som vydatá 5 rokov z toho teraz v januári bude 12 rokov co sme spolu a to ja mame vzťah je proste neopisatelne... sme si jeden druhému tí najlepsi kamaráti... jasne pohadame sa mame aj blbe obdobiach ktoré nebolo len raz ale mame iný vzťah sme neskutočne spojení a obaja cítime veľmi silne puto medzi sebou môj muž mi to hovori veľmi často ze to co ku mne citi je iné... manželstvo je nádherne spojenie dvoch ľudí do jedného človeka... zamilovanosť u nás ani po toľkých rokoch nevyprchala...

bejusicek
22. okt 2018

@emilia25 úplne si vystihla moje slova 🙂 akurát ze my s mužom nemame ešte žiadne ratolesti 🙂 a inak chválim za takúto peknú otázku autorku KONEČNE vidím aj niečo iné ako " mužovi posielaju nahotinky, opil sa... a podobne"

katrin21
22. okt 2018

Ja som sa vydavala 2x..prvykrat po 2r vztahu..o 2r rozvod😅.. druhykrat po 9r vztahu a nic sa nezmenilo.. ak vztah vychladne, tak by vychladol aj bez papiera.. jasne ze to po 2r opadava prvotna zamilovanost, s tym manzelstvo nic nema.. aj bez neho sa vztah casom meni, len naivny clovek ocakava, ze bude mat motyle v bruchu cele roky...pre mna je manzelstvo dokaz toho, ze to s niekym myslim vazne a nie len papier .

slniecko187
10. nov 2020

@rosemagic je to aspon pre mna take iste ako ked sme spolu chodili len uz mame záväzky voci sebe neberiem ho ako iba partnera ale aj partaka na cely zivot a viem ze sa mu mozem zdoverit, vyplakat sa a ked ma nahneva poviem mu ze je somar zacne sa smiat a ja zas na nom :D

Strana
z2