icon

Aké má práva a povinnosti po rozvode otec dieťaťa?

sunocka1708
23. dec 2019

Dobrý deň. My sme sa s manželom rozviedli a dieťa ja mam v starostlivosti. Nemáme dane súdom, že kedy sa môže ex stretávať s dieťaťom, mame to dohodou. Dnes má, ale zaskočila detska lekárka, keď môj ex išiel s dcérou k nej iba po recept a doktorka povedala, že keďže je mne zverená dcéra, tak jemu nemôže dať recept a ani on snou nemôže chodiť k doktorovi.Ze sa nemôže podpísať, že súhlasí s liečbou. To som bola v šoku. VSak je to jeho dieťa akože nemôže, keď obaja s tým nemáme problém. To nemá on žiadne právo na dieťa a ani povinnost? Len raz za čas sa snou stretne a to je všetko? A, že keď je chorá, tak nemôže ísť s nou ani na OCR. A keď ja náhodou nebudem môcť byť na OCR kvoli praci
A on môže, tak prečo. Je dôležité, aby mali rovnaký trvalý pobyt? Neviete mi niekto poradiť? Ďakujem pekne

lianika
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
pribinak
23. dec 2019

Mozes skocit k notárovi, ktory ti za par ecok urobi potvrdenie, ze otec moze chodit k lekárke s deckom a hotovo
Nech si to pediatricka zavesí niekde v ambulancii a nech je šťastná
Fakt je ten, ze dieta je zverene tebe
Na ocr s nou ist moze, nie je zbavený rodičovských práv ako takých
Ak by bolo dieta v ohrození života, tak jasne, ze ju ošetria

anjelicek26
23. dec 2019

Stále je rodič, môže ísť na ocr a aj k lekárovi.

ciusinka
23. dec 2019

Ja som rozvedena, syn je zvereny mne a uplne v pohode s nim jeho otec ide k lekarovi, aj na OCR, aj priepustku na neho dostane, nie je s tym ziadny problem..My sme ale vobec lekarke nevesali na nos, ze sme rozvedeni, ved to nie je jej vec, riesila by som to s nou jedine vtedy, ak by praveze otec maleho mal nejako obmedzene rodicovske prava a kvoli tomu by s nim nemohol chodit k lekarovi a podobne..Ale inak je to totalna blbost..

sissy27
23. dec 2019

@sunocka1708 pani doktorka je trošku mimo. Aj po rozvode ste obaja rovnako zákonnými zástupcami dieťaťa, teda predpokladám, že exmanželovi neboli obmedzené rodičovské práva. Môže ísť normálne s dcérou k lekárovi, aj na očr, rovnaký trvalý pobyt vôbec nie je podmienkou.

syslik81
23. dec 2019

keby to bol otcim tak na to pravo ma..ale kedze je bio otec a je aj na papiery tak mate rovnake prava a povinnosti na dieta... zajdite spolu k dr a razne ale slusne by som jej to pripomenula

evaili
Autor odpoveď zmazal
matabb73
23. dec 2019

Pani doktorka sa mýli a treba jej to povedať. Má rovnaké práva ako ty, nič nemení rozvod. Iba keby bol pozbavený rodičovských práv súdom. Aj môj bývalý chodí s dcérou k lekárke a nikdy nebol problém.

hdpe
23. dec 2019

To čo je za doktorku? Raz bola s malým u doktorky jeho babka, lebo ja som bola v nemocnici a nikto nič neriešil. A tato chodí bežne aj po recepty, aj keď nie sme zobratý a nič nerieši.....

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
1aduliatko1
23. dec 2019

nikdy dr. neriešila že muž je rozvedený a je s dcérou u dr. odkiaľ to inak dr. vedela ? čo ju je do toho?

sofia1
23. dec 2019

@sunocka1708 dobrá blbosť

vendulka80
23. dec 2019

No lenze podaktoré ženské su tak vysinute, ze som bola svedkom toho ako mamicka navrieskala na doktora, ze povedal o zdravotnom stave dieťaťa otcovi. Oni boli v rozvodovom konaní, ona samozrejme decko ani dat ani ukazat a chudak doktor z toho vyšiel ako debil. Takze ja sa ani necudujem lebo ludia su pribrzdení a čudovali by ste sa, kvoli comu všetkému vás môžu žalovať a stazovat sa. Bezne si pacienti fotia menovky personálu, mena na dverach ambulancii a ked sa nedajboh nevybaví do 10 minut tak hned dáva statusy na fcb. A podobne pripeceni im to lajkuju a pridávajú svoje “hrôzostrašné” zážitky. Takze podla mna lekárka len bola opatrná a sama nevedela, ci v danej situácii urobil dobre alebo nie.

letfenixa
24. dec 2019

Pokiaľ nebol súdom zbavený rodičovských práv, tak je presne taký istý rodič ako ty.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
sueevelynka
24. dec 2019

@letfenixa nie nemá. Je potrebné si preštudovať novelizáciu zákonu ktoré sú protiústavné no aj napriek tomu sa ich niektorý či uz lekárky alebo pani riaditeľky zš a mš stryktne držia

katrin21
24. dec 2019

Je to blbost...obaja ste stale pravne zakonni zastupcovia dietata.

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
sueevelynka
24. dec 2019

@maciatkolulu pošlem ti vyjadrenie riaditeľky MŠ

letfenixa
25. dec 2019

@sueevelynka čo nemá? A pošli vyjadrenie aj mne, prosím ta.

cacianka
25. dec 2019

@maciatkolulu nepochopila...

maciatkolulu
Odpoveď bola odstránená
sunocka1708
autor
26. dec 2019

Ona vie od nás, že sme rozvedený, lebo súd žiadal ešte tesne pred rozvodom papiere od detskej lekárky, o zdravotnom stave dieťaťa. Ja som tiež zostala v šoku co si to vymyslela. Ex sa jej pýtal na OCR ku ci by mu vypísala, ak by bolo dieťa choré, lebo v práci mu povedali, že keď s dieťaťom nemá trvalý pobyt, tak nemôže ísť a chcel si to overiť aj u doktorky. Ja si myslím, že je to blbosť, ale asi pre istotu skočím na sociálnu sa spýtať na OCR.