Aké slová vaších rodičov vás najviac zaboleli?
Nebola to veta povedana mne, ale bola som jej svedkom a napriek tomu, ze je to uz desiatky rokov, nezabudla som na nu. A co este to chuda, ktorej ta veta patrila... Otec povedal cca 12 rocnej dcere, ktoru nebavilo motat sa pri vareni: "Ked nebudes vediet varit, muz ta tak stlcie, ze sa velmi rychlo varit naucis."
@jahoda_12 moja matka vzdy bola hnusna a vulgarna, je to psycho. Utkvela mi veta ako cca 8 rocnemu dietatu, radsej som ta mala utriet do gati.
Teraz je z nej socialna pracovnicka, ale aka, ze ked sa s nou rozpravam vsetci su odpad. Dnes ju berem s nadhladom, ze je to citovy mrzak a psychopat, zamerany len na peniaze.
“Ty niesi moja krv , už mi nevolaj, nechápem čo to máš za výchovu” - povedal človek čo namňa cely život sral 😃 neposlal ani halier a v mojej dospelosti sa hra na otca roka 😂 nezabolelo ma to , keďže ja som tvrdá hrdá hlava a povedala som mu naspäť take veci že sklopil uši a hanbi sa doteraz ☺️☺️
Ja som ťa nikdy nechcela, len tvoj debilný otec. Klišé, ale posledné slová, potom sa pobrala na onen svet.
Nikdy som nič také nepočula od rodičov
Ked mi mama povedala, ze nemam na VS a ona ma len vyucny list. Vs som zvladla a dostavala som aj prospechove stipko ....
Fúha ... padla mi téma do oka, tak som nakukla. Nám mama rozprávala ako deťom len také hlášky na ktorých sa teraz smejeme, pripomíname jej ich, keď nás hreší, že akí sme zlí so surodencami na svoje deti a aká bola na nás. Ale to čo tu čítam vyššie sú teda echt rany do duše vlastného dieťaťa.
Mala som šťastie, len také veci, že je zo mňa sklamaná, že nemám doma upratané ako ma ona učila...
Keď rodič vypustí z úst vetu:"Nemal si sa narodiť" Tak to je úplne cez čiaru.. Toto ani neviem si predstaviť ako je možné odpustiť.😕
Nebudeš mať maturitu,vodičák,normálnu prácu ani rodinu.Mam všetko aj iné veci,čo nehovorila.Fakt boli to povzbudzujuce slova do života.Aspon som vedela,aká matka nechcem byť.
Nič zvláštne. Take iba, že "zase si nevyniesla smeti (neumyla riad, neupratala izbu), 10x ti to vravím, a ty nič, prečo si taka neposlušna?
Oproti tomu, čo tu čítam, fak nič extra.
"veď ti tu nikto nekaze chodiť" keď som máme povedala, že vždy keď tam prídem ospevuje moje sestry a mňa sa ani nespýtala ako sa majú moje deti.
Aby som skapala do rana👌To bolo veta, ktorú si budem pamätať do konca života. Ale aj iných zlých veci🤷🏽♀️
U mňa to bolo keď mi otec povedal keď som sa chystala s partnerom prerabat byt, ze si môžeme lepsie urobiť ved aj tak deti nebudeme mat. Mam teraz 2r syna a otec moj ho veľmi ľúbi. Toto ma veľmi zabolelo ale uz som odpustila a miluje ho veľmi.
mne je az tazko ako to citam :( uf nikdy som nic podobne nepocula od nasich ani moj brat. som tehotna a neviem si predstavit taketo krute hlasky adresovat niekomu z rodiny alebo nebodaj dietatu :(
@zazvorka87 ty to asi nepochopis ked si to nezazila 😊 nepocuvala si cele detstvo aky si pankhart a podobne, netlkla ta matka hlava nehlava, nebola si dokopana na zemi, povláčaná za vlasy, nehodila po tebe nôž, facky,remene a varechy zlamane to su nic, ale to ponizenie ze ta MATKA ktora ti dala zivot dokope cca 9rocne na zemi a pozmyva s tebou zem, ked sa po rokoch dozvie ze si bola zneuzivana rodinnym priatelom takmer celu zakladnu skolu a povie ti ze je to tvoja chyba lebo si mlcala, ziadna lutost milujucej matky, ano za to ju budem milovat najviac na svete lebo mi dala tak kruty detsky zivot , vdaka ktoremu som bola nikto nic nula a este vacsia nula ....
@zazvorka87 na jednu stranu si veľký odporca potratov , ukameňovala by si každú ženu, ktorá sa rozhodne pre potrat ,ale presne kvôli takým ako si ty ,sú deti týrané a šikanované rodičmi , poprípade vyhodené do smetiaka keď ich matka doma porodí . Lebo tie ženy sú šikanované spoločnosťou a dotlačené týmito bludmi aká to je vražda k tomu, aby si to nechali. Keď tá žena od začiatku to dieťa nechce, tak sa k nemu nikdy nebude správať ako milujúca matka , len vo výnimočných prípadoch. A potom tu napíšeš ,že sa tu sťažujú ako male deti 🤦🏻♀️ Že aj ta zla matka dala život a vychovala , ďakujem pekne za taký život a výchovu, keby ma matka mlátila každý deň, tak by som každý deň prosila boha aby vrátil čas a aby na ten potrat radšej išla. Matka ma byť bezpečný prístav , ma to byť najväčšia láska každého dieťaťa , nie najväčší nepriateľ a niekto pred kým treba utekať.
že sa mám zbaliť a ísť do pi... ( zbalila som sa no do pi som nešla 🙂 - odišla som z domu do hodiny ) bolo to hneď po maturách.. do dnešného dňa netuším , čím som sa previnila.
Raz bola moja mama vyzdvihnut v skole mojho syna, v tom case prvak na ZS. Cestou domov jej rozpraval, ako sa dohodli so spoluziackou, ze sa pojdu poobede spolu korculovat, sami. Kvetnato jej to opisoval.... a mama sa tymi recami tak vyhecovala voci mne, ze toto dovolim (pritom za 1. by to bola len a len moja vec a za 2. som o tom vobec netusila), ze kym prisli domov, zacala po mne hucat, ci som normalna ze idem pustat na korcule deti....... samozrejme som nechapala o co ide. Na zaver nasej hadky som poznamenala, ze ved ani matka toho dievcata by s tym nesuhlasila. A na toto mi hovori: No aspon jedna z vas ma rozum! Viem ze v porovnani s inymi matkami spominanymi vyssie je toto nic, ale podobne hlasky pocuvam na moju adresu uz 10r.