icon

Ako by ste sa chovali k otcovi, ktorý je chorý?

30. apr 2023

Ahojte, chcela by som sa opýtať na váš názor. Ako by ste sa chovali k otcovi, ktorý je chorý. Má 61 rokov, rôzne operácie kĺbov, kolena pruhu, už nepracuje nemá peniaze. Roky nie sme v kontakte, sem tam si napíšeme už ani to nie. Keď som bola malá, cca do 7 rokov, sme mali dobrý vzťah, ľúbila som ho. Neskôr začal veľmi veľmi piť, celé detstvo som vyrastala s alkoholikom, ktorý dlhé roky pred mojimi očami týral moju mamu, aj psychicky, fyzicky, ťahal ju po bite za vlasy, keď sedela na záchode potiahol ju za vlasy a ťahal ju, kopal, stúpal po nej, predomnou ju fackal a znasilnoval. Vela krát som sa skoro pocikala od strachu, doteraz mam psychické problémy. Stále bola u nas polícia co sa stazovala na hluk, niekedy som ju anonymne volala ja, lebo som sa bála ze zabije mamu. Bála som sa chodiť domov, nikdy ma nepochvalil, ani raz v živote. Po stenách sme mali napísané nadávky krvou, co písala moja mama, asi jej uz vtedy preskakovalo. Ked sa rozviedli, čoskoro som sa od neho odsťahovala, to ešte on ako tak relatívne fungoval, mal prácu, pil hlavne cez víkendy, nasťahoval si tam fetacku, jej platil za sex aby mala na pervitin, polícia tam bola kazdy den, lebo sa hádali ona hulakala, správala pred dverami, aj s nim bola tehotná, isla na potrat, on bije každú ženu co tam ma. Susedia ho neznasaju. No na jednej strane mi je ho aj ľúto lebo viem ze je chorý, ze bol dôvod prečo začal piť

Strana
z5
autor
2. máj 2023

@klarolinne 17 rokov ma takto nechala, rok pred 18 odišla, lebo veď už som skoro dospelá a nepotrebujem ju.. A súhlasím so všetkým, ju tiež neobhajujem

autor
2. máj 2023

@andreatytler je to tak, dakujem

klarolinne
2. máj 2023

Tak ja som napísala o 10 rokov kvôli tomu že vravíš že do svojich siedmich rokov ste fungovali relatívne dobre. Hoci asi úplne ružové a ideálne to nebolo. Ono to je hrozne smutné. Byť rodičom totiž neznamená iba poskytnúť dieťaťu strechu nad hlavou a jedlo. Moji rodičia sú skvelí ľudia ale tiež si nejako extrémne nerozumieme. A tam mala veľký vplyv na nich ich vychova, čo som vlastne pochopila až ako dospelá že oni za to ani nemôžu.
Naozaj na prvé miesto seba, zaslúžiš si to, potrebuješ to. Neviem či máš deti, som toho otca odstrihla na tvojom mieste. On si nezaslúži byť dedko. Rovnako ako si nezaslúžil byť aj otec, len na to si nemala vplyv. Ale svoje deti a rodinu, a najmä svoj duševný pokoj ochranky vieš.

Strana
z5